Daagt Corona jou uit om te experimenteren met de mogelijkheden van technologie?

Update 25/03/2020

Nu Corona in het land is, vraag je je misschien af wat je kan doen als face to face contact in je praktijk niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat je cliënt ziek is of omdat je zelf in quarantaine bent geplaatst. Het dient volgens mij niet tot gevolg te hebben dat al jouw activiteiten dienen te stoppen.

Zoals bij elke crisis biedt dit Coronavirus jou ook kansen, nl. de kans om te experimenteren met technologie zoals videogesprekken. In deze blog geef ik je alvast 3 mogelijkheden:

Whereby.com

Deze website is de nieuwe versie van appear.in en biedt de mogelijkheid om cliënten uit te nodigen voor een gesprek. Het grote voordeel van deze website is dat jouw gesprekspartner niets hoeft te installeren. Jij meldt je gewoon aan met een e-mailadres en ontvangt een code om in te loggen. Vervolgens bezorg je de link aan jouw cliënt en kan het gesprek plaats vinden in de virtuele kamer. Het grote voordeel is dat dit gesprek in een virtueel afgeschermde omgeving plaats vindt. Niemand kan meekijken of -luisteren naar jouw gesprek. Dit is dus een veilige website voor vertrouwelijke gesprekken. Je kan maximum met 4 personen tegelijkertijd in je meetingroom deelnemen aan een gesprek. Er is een gratis en een betalende versie beschikbaar.

Zoom.us

Zoom is vergelijkbaar met skype, maar biedt het voordeel dat jouw cliënt niets dient te installeren. Jij nodigt jouw cliënt uit voor een gesprek door bijvoorbeeld via e-mail een link te sturen. Het is ook mogelijk om met meerdere mensen op verschillende locaties een gesprek te voeren, wat dan weer handig kan zijn voor bemiddelaars. Zoom for healthcare (betalend) is een veilige website voor vertrouwelijke gesprekken. 

Memo

Memo is een bedrijf met hoofdzetel in Zele. Zij voorzien o.a. video-onthaal voor huisartsen. In deze Corona-tijden willen zij hulpverleners zoals psychologen, psychotherapeuten, bemiddelaars, … ondersteunen die nu aangewezen zijn op videogesprekken. Ze stellen GRATIS hun platform ter beschikking zolang we geconfronteerd worden met Corona waardoor onze normale face to face werking hinder ondervindt. Op die manier wil de zaakvoerder zijn maatschappelijke bijdrage leveren.

Memo garandeert dat elk gesprek zonder storingen kan verlopen. Dit laatste was de afgelopen dagen niet het geval met tools zoals whereby of zoom.

Interesse in een account, klik dan op deze link

Heb je vragen, neem dan rechtstreeks contact op met Michael De Decker via michael.dedecker@memo.be of via 052 26 29 11 en verwijs naar deze blog.

Andere mogelijkheden

Er zijn nog andere tools zoals skype, facetime, snapchat, whats app, messenger, ... doch deze worden om veiligheidsredenen afgeraden voor vertrouwelijke gesprekken.

Misschien aarzel je om met 1 van deze tools aan de slag te gaan, want uiteraard is een face to face gesprek in jouw praktijk niet hetzelfde als een videogesprek. Anderzijds zorgt het er wel voor dat je jouw cliënten kan blijven ondersteunen en dat je zelf geen risico op besmetting loopt. Dus misschien toch de moeite waard om hiermee te experimenteren ...

Hoe pak je dit concreet aan?

  • Informeer jouw cliënt over de mogelijkheid van een videocall
  • Test vooraf de door jou gekozen tool uit
  • Zorg ervoor dat zowel jouw cliënt als jijzelf in een afgezonderde ruimte zitten zodat jullie een rustig gesprek kunnen voeren

Extra

Voor zij die op zoek zijn naar info m.b.t. financiële steunmaateregelen n.a.v. de coronacrisis, verwijs ik graag naar de blog die ik hierover schreef. Lees meer

Sonja Delbeecke heeft sinds 2005 een eigen praktijk als psychotherapeute / bemiddelaar in familiezaken. Daarnaast is ze zaakvoerder van Konnektit en helpt ze hulpverleners groeien zowel op inhoudelijk vlak als op vlak van ondernemen.

 

 

Volgend bericht

Vorig bericht

Alle berichten

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier