3 tips voor praktijkhouders

Nu Corona in het land is, bevinden we ons in onzekere en stressvolle tijden. Alle structuren en werkvormen krijgt plots een andere vorm. We staan niet meer met z'n allen in de file naar ons werk, we zitten niet in de gekende therapieruimte, we hebben geen vergadering aan de gekende overlegtafel met de collega’s. Hoe dienen we nu af te spreken met collega’s, hoe behouden we onze gezamenlijke praktijkwerking, wat met verwijzers, hoe blijven we in ons kot en laten we onze praktijk draaien? Al deze veranderingen zorgen ervoor dat we aangesproken worden op onze flexibiliteit als ondernemend praktijkhouder. In deze blog geef ik jullie graag 3 tips mee.

1. Afstemming

Zorg voor een duidelijke en eenduidige afstemming tussen alle collega’s over de huidige werking van de praktijk. Kiezen jullie voor algemene sluiting of is er een verderzetting van de gesprekken. Maak ook een keuze en spreek af welke kanalen jullie gebruiken (vb: video call (via welke tool), telefonische ondersteuning, …)

2. Communicatie

Zorg voor een heldere en eenduidige communicatie naar cliënten en verwijzers. Zo weet iedereen hoe ze jullie kunnen bereiken en welk aanbod er op dit moment is vanuit de praktijk. Communiceer via verschillende kanalen (email, website, social media,…) zodanig dat cliënten en verwijzers zoveel mogelijk op de hoogte zijn van alle veranderingen en aanpassingen.

3. Blijf in verbinding

Zorg voor afgesproken gezamelijke momenten van verbinding tussen de collega’s.(vb: een vast belmoment, een teamoverleg online, berichten groepje,…)

Wees en blijf als praktijkhouder het aanspreekpunt voor alle collega’s.

Iedere collega zal anders reageren op stress en verandering. Luister naar hun zorgen en gedachten. Geef hen duidelijke informatie om rust binnen het team en de werking te installeren.

Extra

Ben jij als praktijkhouder op zoek naar extra ondersteuning m.b.t. het runnen van een groepspraktijk, schrijf je dan in voor ons VIP-traject de ondernemer in de groepspraktijk

Auteur van deze blog is Ilse Delafontaine, zij is coördinator van de groepspraktijk De Toverstaf (Brugge). Sinds 2016 heeft Ilse haar solopraktijk - die op dat moment reeds 12 jaar bestond - laten uitgroeien naar een groepspraktijk waar ze op dit moment, samen met 6 collega therapeuten, enerzijds psychotherapie aanbiedt aan kinderen, jongeren, volwassenen , gezinnen en koppels en anderzijds supervisie en opleiding aan professionals, instellingen en bedrijven. 

Volgend bericht

Vorig bericht

Alle berichten

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze opleidingen, blogs en tips ontvangen?

Klik hier