3 redenen waarom ik ervoor kies om zichtbaar te zijn in het straatbeeld

In de beginjaren van Konnektit organiseerde ik tijdens de zomervakantie Konnektit on tour waarbij ik langs ging in de praktijk van Konnektit leden. Het viel mij vaak op dat heel wat collega’s kozen voor een anonieme gevel. Dit zorgde er voor dat ik mij menig maal afvroeg “zou het hier zijn?”. Dit is mogelijks ook de vraag die een cliënt zich stelt als hij de 1e maal langs komt ...

Uiteraard zijn er verschillende argumenten die ervoor zorgen dat je kiest voor een anonieme gevel:

  • je creëert bij de cliënt het idee dat niemand weet dat hij aanbelt aan een praktijk van een zelfstandig hulpverlener
  • Je kiest er voor om geen geld aan offline zichtbaarheid te spenderen
  • ...

 

Zelf heb ik vanaf de start van mijn praktijk bewust gekozen voor zowel online als offline zichtbaarheid. In mijn eerste praktijk was dit a.d.h.v. een naambord aan mijn voordeur en de foto hieronder is van mijn huidige praktijk. De praktijk is duidelijk aanwezig in het straatbeeld.

Ik koos voor deze zichtbaarheid om 3 redenen:

  • Het zorgt ervoor dat cliënt bij hun 1e bezoek aan de praktijk het makkelijk vinden en hierdoor aan de juiste deur aanbelt. Anderzijds weten de toeristen die de John McCrae site bezoeken dat ik geen toeristische dienst ben 
  • Door aanwezig te zijn in het straatbeeld wil ik ook het taboe rond psychische hulp doorbreken, want waarom vinden we het evident dat er aan de deur van de huisarts wel een bord hangt, maar niet aan die van de psychotherapeut?
  • Ik woon langs een drukke straat & achter mijn deur is er ook een fiets- en wandelpad. Dit betekent dat wandelaars, fietsers, autobestuurders voorbij komen. Het logo op mijn raam zorgde er al menig maal voor dat cliënten meldden dat ze voor mijn praktijk kozen toen ze op zoek waren naar hulp omdat ze door het voorbij rijden wisten van mijn bestaan. De offline zichtbaarheid zorgde ervoor dat ze online info opzochten over mij en vervolgens een afspraak maakten.

 

Kies jij voor zichtbaarheid of voor anonimiteit? 

Deze blog is geschreven door Sonja Delbeecke. Ze heeft sinds 2005 een eigen praktijk als psychotherapeute / bemiddelaar in familiezaken. Daarnaast is ze zaakvoerder van Konnektit en ondersteunt ze hulpverleners zowel op inhoudelijk vlak als op vlak van ondernemen.

 

© update 2024 – Sonja Delbeecke - alle rechten voorbehouden

 

Wil je mijn volgende blogs graag rechtstreeks in je mailbox?

Vul dan hieronder jouw gegevens in.

 

Delen op

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.