De RIZIV conventie doorgelicht

Kan jij ook het aantal vragen dat je kreeg over de 11 euro-regeling niet meer tellen en dit terwijl je zelf nog zoveel vragen hebt waarop je het antwoord mist?

Om hier iets aan te doen hebben UPPSY - BUPPSY en Konnektit op 15 september 2021 samen een webinar georganiseerd waarbij Stef Joos de RIZIV conventie voor klinisch psychologen en orthopedagogen heeft toegelicht.  Zowel de belangrijkste kansen als de problemen werden verduidelijkt. Stef heeft uitgelegd hoe de conventie in elkaar zit, waarom ze historisch genoemd wordt en welke problemen ze creëert als het gaat om het makkelijk bereikbaar maken van gepaste psychologische zorg.
 
 
Klik hier om de powerpoint die gebruikt werd in dit webinar te downloaden.
 
Klik hier om de FAQ te lezen die tijdens het webinar aan bod kwamen.
 
 
Update 23 september 2021
 
Na rijp beraad heeft UPPsy-BUPsy, samen met APPPsy en APPELpsy-KLIPsy, besloten om naar de Raad van State te trekken met het verzoek de Conventie te annuleren. De argumentatie voor deze stap wordt toegelicht in de persmededeling. Klik hier om de persmededeling te lezen.
 
update 28 februari 2022
 

Vandaag 28 februari 2022 is het nog altijd wachten op de toepassing van de RIZIV Conventie. VVKP, 1 van de beroepsverenigingen die meehielp aan de totstandkoming van deze conventie, geeft toe dat alles zeer moeizaam verloopt en dat slechts een deel van de burgers zullen kunnen genieten van deze maatregel. Lees hier hun reactie 

Deze blog is geschreven door Sonja Delbeecke. Ze heeft sinds 2005 een eigen praktijk als psychotherapeute / bemiddelaar in familiezaken. Daarnaast is ze zaakvoerder van Konnektit en ondersteunt ze hulpverleners zowel op inhoudelijk vlak als op vlak van ondernemen.

© 2022 – Sonja Delbeecke - alle rechten voorbehouden

 

Wil je mijn volgende blogs graag rechtstreeks in je mailbox?

Vul dan hieronder jouw gegevens in 

 

 
Delen op

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.