3 tips om te scoren met jouw profiel op ikzoekhulp.be


Met onze website ikzoekhulp.be willen we het zowel professionals als hulpzoekenden makkelijker maken om de weg naar professionele hulpverleners te vinden. Ondertussen is onze website al enkele jaren actief en zien we grote verschillen tussen het aantal aanmeldingen bij de verschillende leden. Er zijn profielen die heel goed scoren en andere die weinig / geen nieuwe cliënten opleveren. Ik geef 3 tips om jouw profiel te optimaliseren. 

Tip 1: maak een goeie eerste indruk

Net als in het echte leven, krijg je online ook maar één kans om een goede eerste indruk te maken. En waar kijken mensen het eerst naar zodra ze jouw profiel online bekijken? Juist, jouw profielfoto. Kijk dus even na welke foto er bij jouw profiel staat. Heb je een professionele uitstraling of heb je er een vakantieselfie op geplaatst?

 

Kies voor een professionele foto bij je profiel. Je kan dit uiteraard zelf maken, maar je kan ook de hulp inschakelen van een professionele fotograaf. Hij kan niet alleen profielfoto’s maken, maar ook sfeerbeelden van je praktijk maken waardoor potentiële cliënten als het ware onmiddellijk de sfeer van jouw praktijk kunnen opsnuiven.

 

Heb je nog geen foto op jouw profiel staan, dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen, want wist je dat er dubbel zoveel wordt doorgeklikt op profielen met foto ten opzichte van profielen zonder foto.

 

Extra tip: als plus lid kan je niet alleen extra foto’s op jouw profiel plaatsen, maar ook een video uploaden om jezelf voor te stellen.

Tip 2: benoem je expertise

Blijkt uit jouw profiel wie bij jou terecht kan en waar jouw expertise ligt? Of ben jij een manusje-van-alle-werken? Het eerste trekt meer nieuwe cliënten aan dan het laatste. Collega-hulpverleners gaan op zoek naar experten, niet naar manusjes-van-alle-werken. En ook de hulpzoekende wil dat hij geholpen wordt door iemand met kennis van zaken. Dus laat het veld “expertise” op intranet niet leeg achter, maar durf jezelf in de kijker te zetten.

Tip 3: zorg voor een ingevuld CV van werkervaring en opleidingsbagage.

Collega-hulpverleners willen weten wat jouw bagage is. Geef je bijvoorbeeld aan dat mensen met trauma-klachten bij jou terecht kunnen, vergeet dan niet om te vermelden welke opleidingen (wat / waar / wanneer) je hiervoor volgde. Want geef toe, bepaalde problematieken vragen meer dan een basisdiploma menswetenschappen om op een professionele manier begeleid te worden. Plaats met andere woorden een zo volledig mogelijk CV van werkervaringen en gevolgde opleidingen. En vergeet ook niet om je profiel up to date te houden.

 

Extraatje: wil je dat ik even meekijk naar jouw profiel, aarzel dan niet om mij te contacteren. 

Deze blog is geschreven door Sonja Delbeecke. Ze heeft sinds 2005 een eigen praktijk als psychotherapeute / bemiddelaar in familiezaken. Daarnaast is ze zaakvoerder van Konnektit en ondersteunt ze hulpverleners zowel op inhoudelijk vlak als op vlak van ondernemen.

© update 2024 – Sonja Delbeecke - alle rechten voorbehouden

 

Wil je mijn volgende blogs graag rechtstreeks in je mailbox?

Laat dan hieronder jouw gegevens na.

 

Delen op

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.