KMO Portefeuille

Sinds 2021 komt niet elke opleiding en niet iedereen in aanmerking voor KMO-portefeuille.

Voor opleidingen die vallen onder de categorie "diensten gericht op het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid" komen enkel erkende medische beroepen, de paramedische beroepen (zoals erkend bij het koninklijk besluit van 2 juli 2009 tot vaststelling van de lijst van de paramedische beroepen) en de niet-conventionele praktijken (zoals erkend bij de wet van 29 april 1999 inzake de geneeskunde, artsenijbereidkunde, de kinesitherapie, de verpleegkunde en de paramedische beroepen), zijnde de homeopathie, de chiropraxie, de osteopathie en de acupunctuur in aanmerking komen voor subsididies via de KMO-portefeuille voor deze opleiding. De psychotherapeuten met verworven rechten behoren in dit kader ook tot de beroepsgroepen die in aanmerking komen voor KMO-portefeuille.

Voor andere opleidingen, zoals onze opleiding VIP-traject de hulpverlener als ondernemer, komen wel alle beroepsgroepen in aanmerking voor subsidies.

Voor meer details verwijs ik naar de website van VLAIO waar je kan nagaan of je in aanmerking komt voor deze subsidie.

 

Bespaar tot 30% op je opleiding dankzij de KMO-portefeuille

Konnektit is geregistreerd bij het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid als dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Dit betekent dat zelfstandigen (in hoofd- of in bijberoep), ondernemers van een KMO & beoefenaars van een vrij beroep kunnen genieten van 30% subsidies bij het volgen van opleidingen.

 

Onze gegevens:

 

Registratienummer DV.O229322
Dienstverlener Konnektit
Pijler Opleiding
Domein Algemeen domein

 

Je betaalt met andere woorden slechts 70% van het inschrijvingsbedrag op voorwaarde dat je onderstaande instructies volgt.

 

=> Betalen met de KMO-PORTEFEUILLE

 • Geef bij je inschrijving aan dat je via KMO-portefeuille wil betalen. Het is niet toegestaan om in schijven te betalen.
 • Je ontvangt na je inschrijving meteen een factuur met een factuurnummer dat je nodig hebt voor de betaling via KMO-portefeuille (zie hieronder). Per inschrijving voor een opleiding wordt er één factuur aangemaakt.
 • De BTW kan je niet betalen met de KMO-portefeuille, bijgevolg dien je dit te storten op onze rekening BE46 3631 6855 6536 met vermelding van het factuurnummer.
 • Vervolgens vraag je je subsidie aan via de KMO-portefeuille.

 

=> Hoe maak je gebruik van de KMO-PORTEFEUILLE?

 • Alle info m.b.t. de KMO-portefeuille vind je op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille of via het gratis nummer 1700 van de Vlaamse Overheid.
 • Heb je nog nooit gebruik gemaakt van de KMO-portefeuille? Dan dien je je eenmalig te registreren. Hou er rekening mee dat het registreren tot 10 werkdagen kan duren én dat je over een e-ID en een elektronische kaartlezer moet beschikken.
 • Eénmaal je geregistreerd bent, kan je een projectaanvraag indienen. Selecteer bij dienstverleners “Konnektit”
 • Geef de omschrijving van je opleiding in en het correct aantal opleidingsuren (dit vind je terug op je inschrijvingsbevestiging en op de factuur). Geef ook het volledige bedrag op van de opleiding. Dien je projectaanvraag onmiddellijk na je inschrijving in. 
 • Maak je gebruik van de vroegboekkorting, zorg er dan voor dat je dossier is ingediend voor die datum & de BTW betaald is.
 • Maak je geen gebruik van de vroegboekkorting, hou er dan rekening mee dat de betaling dient te gebeuren voor de start van de opleiding.
 • Indien de opleiding reeds is gestart en de projectaanvraag 14 dagen of later na deze startdatum wordt ingediend, kan dit niet meer goedgekeurd worden. Dit betekent dat je als deelnemer het opleidingsbedrag volledig zelf dient te betalen.
 • Een projectaanvraag moet eerst door Konnektit worden goedgekeurd (opleiding, bedrag, aantal opleidingsuren, datum aanvraag). Van zodra dit in orde is, krijg je daarover via de KMO-portefeuille een bericht.
 • Daarna dien je binnen de 30 dagen 70% van het opleidingsbedrag te storten aan de KMO-portefeuille. Van zodra je storting in orde is, zal de Vlaamse Overheid de andere 30% van het opleidingsbedrag in jouw KMO-portefeuille storten.
 • Tenslotte moet je KMO-portefeuille de opdracht geven om het volledige bedrag van de opleiding te betalen aan Konnektit. Hierbij gebruik je het factuurnummer dat op de factuur staat vermeld.

 

Heb je vragen?

Sonja Delbeecke

GSM 0496 50 56 65

Email sonja@konnektit.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.