Als hulpverlener word je regelmatig geconfronteerd met moeilijke knopen die dienen ontward te worden.
Naast inhoudelijke vragen over de begeleiding van een cliënt kunnen er ook vragen opduiken zoals
Als je in een team werkt, kan je op dat moment misschien terugvallen op jouw collega's.
Maar wat als je werkt als zelfstandige en geen collega's hebt ...?
Of wat als je collega's ook het antwoord niet kennen?
Uiteraard kan je in je zoektocht naar antwoorden een beroep doen op sociale media zoals facebook of linkedin, waar iedereen ongestoord zijn mening kan geven.
Maar sommige zaken wil je misschien niet met de grote massa delen.
Voor sommige vragen zoek je misschien een discrete gesprekspartner om van gedachten te wisselen of heb je het advies van een expert nodig...
Wist je dat je Konnektit net om die reden werd opgericht ...
Konnektit is immers veel meer dan een zoveelste platform waarvoor je betaalt om je praktijk bekend te maken bij hulpzoekenden.
Konnektit is er om JOU te ondersteunen, want onze missie is ZORGEN VOOR ZORGERS.
Gewoon omdat jij deze zorg verdient!
De zorg voor zorgers vertaalt Sonja Delbeecke en haar team op verschillende manieren
Heb je een vraag, dan kan je ons contacteren via mail, telefoon of beeldbellen.
Dit kan zowel een vraag over een begeleiding zijn, alsook een vraag die verband houdt met het werken als zelfstandige.
We gaan samen op zoek naar een antwoord op jouw vragen of we tonen jou de weg naar een expert die jou kan verder helpen.
Zowel leden als niet-leden kunnen van dit aanbod gebruik maken.
Maak een afspraak via deze link
of mail naar sonja@konnektit.be
of bel naar 0496 50 56 65
Sonja Delbeecke zorgt voor zorgers
In onze praktijk worden we regelmatig geconfronteerd met gezondheidsrecht. Een cliënt wil zijn dossier inzien of er wordt een verslag voor de rechtbank gevraagd of je vraagt je af wat je wel / niet mag doen als WUG-er inzake reclame maken, …
Elke maand organiseren we daarom een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …
Heb je zelf geen vraag, maar wil je wel bijleren? Dan ben je uiteraard ook welkom op onze vragenuurtjes.
Marjan Gerarts: Het vragenuurtje gezondheidsrecht is anderhalf uur de tijd om al je vragen - in vertrouwen - te stellen aan een advocaat. En niet zomaar de eerste de beste, een advocaat die niet alleen heel erg thuis is in onze wereld, maar ook nog eens een Sonja aan haar zijde heeft om waar nodig toch de vertaling te maken van de wereld van het recht naar de wereld van de zorgverlening. Dit vragenuurtje was voor mij hét cadeau van 2022. Waarvoor dank, Sonja en Ann
Weg zenuwachtigheid rond alles wat wetgeving is, documenten en handtekeningen. Weg schrik in de maag als ik weer een bericht lees van een wet die komt en wat dat voor mij zou betekenen. Ik voel me zelfzeker nu en ingelicht en bij twijfel is de drempel laag voor een telefoontje naar An.
Rein Vandewege: het vragenuurtje is heel belangrijk voor een zelfstandig psycholoog - en uiteraard andere zorgverstrekkers - omdat je in vivo om het even welke al dan niet prangende vraag kan stellen waar je anders alleen mee zit of waarover je anders niet de gewenste info vindt. Ik zou zeggen: wees eens aanwezig tijdens het vragenuurtje en ervaar het zelf - op voorhand je vraag opschrijven kan ook maar hoeft niet.
Leentje Rymen: Ik ben plus lid geworden om echt juist deze vragenuurtjes maximaal te benutten. Vind het echt ne kado ik raad erg aan omdat ge daar gewoon echt de domste dingen kunt zeggen en dan ideale aanpakscenario’s krijgt. En dat over een thema dat in vele opleidingen toch echt ontbrak in zijn concreetheid
Jihad Mazroui: het vragenuurtje Is voor mij een heel nuttig moment geweest waar ik ruimte had om al mijn vragen te stellen waar ik mee worstelde
Michele Pecqueux: De mogelijkheid om in de diepte te gaan en de complexiteit van juridische standpunten aan onze praktijk te toetsen, samen-denken om de logica achter de regeltjes vast te houden, dit om te landen op een bruikbaar advies. Een leerrijk en collegiaal moment die ik ook in 2023 in mijn agenda noteer.
Ute Coudyser: Sonja, ik wil jou heel gemeend bedanken voor jouw juridisch aanbod. Als hulpverlener is deze kennis onontbeerlijk. Jij hebt er steeds voor gezorgd dat ik de nodige info kreeg via het materiaal dat je ter beschikking stelt. En het vragenuurtje is echt de kers op de taart. De eigen vragen en onduidelijkheden kunnen aftoetsen bij een topadvocate met een ontzettende juridische kennis en verbinding met ‘onze wereld’. Ook bijleren via vragen van collega-hulpverleners ervaar ik steeds als heel waardevol. Als ik even stilsta bij mijn konnektit lidmaatschap, is jouw juridisch aanbod voor mij persoonlijk DE meerwaarde en nergens te evenaren. Bedankt Sonja!
Heb je nood aan supervisie, dan kan je beroep doen op 1 van onze supervisoren uit ons netwerk. Je kan zowel voor individuele als groepssupervisie bij hen terecht.
Je kan een keuze maken op basis van regio, beroepsgroep, therapeutische stroming, online / offline supervisie, ...
Bij het runnen van een eigen praktijk komt er heel wat kijken.
Zowel op het vlak van ondernemerschap als op het vlak van hulpverlening is het belangrijk om op de hoogte te zijn en blijven van alle recente ontwikkelingen.
Wil je 365 dagen per jaar geïnformeerd en ondersteund worden?
Word dan lid van Konnektit en geniet van ondersteuning bij alle aspecten waarmee je te maken hebt als zelfstandig hulpverlener.
Naast de bekendmaking van jouw praktijk via ikzoekhulp.be en de contacten met collega's uit ons multidisciplinair netwerk, heb je ook via een intranetsysteem toegang tot onze infotheek waarin je heel veel informatie kan terugvinden. Informatie en documenten die we op maat van onze sector hebben gemaakt samen met onze experten. Hierdoor bespaar jij heel wat tijd en opzoekingswerk.
Ontdek onze infotheek in onderstaand filmpje.
Klik hier voor meer info over het basic en plus lidmaatschap