Op deze pagina ontdek je het vormingsaanbod van Konnektit en onze vormingspartners

April 2023
Vrij te bepalen startdatum

ONLINE: Starten als zelfstandige,hoe doe je dat?

Plannen om te starten als zelfstandig hulpverlener? Via deze startersgids maakt Sonja Delbeecke je wegwijs zodat je weet waarmee je rekening dient te houden op administratief, financieel en boekhoudkundig vlak. Je wordt ook wegwijs gemaakt in de regels inzake GDPR, patiëntenrechten, kwaliteitswet, ... 

Vrij te bepalen startdatum

ONLINE: VIP-traject: de hulpverlener als ondernemer

Een hulpverlener die ondernemer wordt, ziet vaak heel wat uitdagingen op zijn pad verschijnen. Er zijn immers weinig opleidingen die je hierop voorbereiden. Psychologen, psychotherapeuten, bemiddelaars, ... krijgen in hun opleiding weinig tot geen informatie omtrent het runnen van een eigen praktijk. Hierdoor is het vaak een kwestie van trial & error. Wil jij 6 maanden als VIP ondersteund worden door Sonja Delbeecke om aan jouw praktijk te werken en zo een succesvolle ondernemende hulpverlener te worden, dan is dit traject iets voor jou.

Mei 2023
Vrij te bepalen startdatum

Supervisie voor psychotherapeuten

Als psychotherapeut is het ontzettend belangrijk om zelf ‘ingebed’ te blijven. Om ten volle aanwezig te kunnen zijn, is het essentieel dat je steun krijgt voor jouw vragen, onzekerheden, twijfels en worstelingen buiten de muren van jouw praktijkruimte. 

 

Vertrekkende vanuit een integratieve benadering is Liesbet Plissart als supervisor aanwezig om jou naar de beste versie van jezelf te brengen, met absoluut respect voor jouw unieke zijn.

31/05/2023 - 21/06/2023 - 13/09/2023 - 20/09/2023

Coaching met de polyvagaaltheorie, spiral dynamics en het dynamisch communicatiesysteem

Spiral Dynamics is een sterk communicatiesysteem gebaseerd op waarden en drijfveren van mensen.  In deze vorming worden deze waarden gelinkt aan de polyvagaaltheorie om te komen tot een dynamisch model voor optimale communicatie en coaching.

 

 

Juni 2023
02/06/2023

Studiedag met boekvoorstelling : Op verhaal komen in de dialoog. Handboek contextulele hulpverlening.

Laat je meenemen doorheen de boeiende verhalen van de auteurs Paul Heyndrickx, Linne De Loof, René Knip, An Van Herck en Wilma van Klaveren

Tijdens deze dag zullen we je de unieke band tussen kunst en hulpverlening laten ervaren en de manier waarop deze twee krachten kunnen worden ingezet voor persoonlijke groei en herstel van dialoog in relaties.

 

02/06/2023

(Zelf)Hypnose bij stress en slaapproblemen

(Zelf)Hypnose is een interessante en effectieve methode als hulp voor mensen die lijden aan stress en/of stressgerelateerde aandoeningen.

Je krijgt in deze module met Dr. Nicole Ruysschaert een kort overzicht van de  neurobiologische effecten van de stressreactie, het concept allostatische belasting en de invloed van het polyvagaal systeem. Je oefent enkele specifieke zelfhypnose inducties en een 7 stappenplan voor stress-reductie.

Zo help je mensen om stress te omhelzen als een “vriend” voor het leven en de signalen te benutten om een andere attitude te ontwikkelen.

12/06/2023 - 19/06/2023

Hartbegaafd

Veel hoogbegaafde kinderen zijn tevens hoogsensitief en worden door hun omgeving ervaren als intens en complex. ‘Hartbegaafd’ is een interactieve manier van werken met hoogbegaafden met als uitgangspunt dat wanneer de bovengemiddeld sterke denkkracht (het cognitieve) en het rijke gevoelsleven van hoogbegaafden een goede verbinding leggen, het praktisch handelen veel vloeiender verloopt.

 

Tijdens deze training krijg je meer inzicht in de sociaalemotionele ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen en in hoe de methode Hartbegaafd werkt. Er worden handvaten gegeven voor de dagelijkse praktijk van ouders, begeleiders, therapeuten, coaches en leraren.

13/06/2023 - 14/06/2023

Introductie familieopstellingen voor psychologen, seksuologen en psychotherapeuten

Deze 2-daagse richt zich naar psychologen, orthopedagogen, seksuologen en psychotherapeuten die voeling willen krijgen met de dynamiek binnen familiesystemen en biedt een eerste aanzet om hiermee de eigen therapeutische skills verder te ontwikkelen.

15/06/2023 - 19/06/2023

Ademen

Tijdens deze tweedaagse training doorlopen we het mechanisme van de ademhaling, ontdekken we wat een gezonde ademhaling is en oefenen we samen de verschillende stappen om dit te bereiken.

We gaan ook ervaren hoe we ontspanning en balans in ons systeem kunnen brengen. Verder leren we ook hoe we deze technieken kunnen toepassen tijdens sessies met cliënten en gaan we nog een stapje verder richting activeren en transformeren met verschillende ademtechnieken.

15/06/2023

ONLINE vragenuurtje gezondheidsrecht

Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …

17/06/2023

Kennismaking met de gestaltbenadering binnen psychotherapie & counselling

Nieuwsgierig naar waarom de gestaltbenadering vandaag opnieuw zo actueel is?
Op deze dag laat Veerle Meurs je concreet proeven van wat een opleiding  tot gestaltpsychotherapeut of- counselor inhoudt.
Ze geeft je waardevolle inzichten, ervaringen en oefeningen mee.

 

Juli 2023
08/07/2023

Kennismaking met de gestaltbenadering binnen psychotherapie & counselling

Nieuwsgierig naar waarom de gestaltbenadering vandaag opnieuw zo actueel is?
Op deze dag laat Katrien Bockelandt je concreet proeven van wat een opleiding  tot gestaltpsychotherapeut of- counselor inhoudt.
Ze geeft je waardevolle inzichten, ervaringen en oefeningen mee.

 

13/07/2023 - 14/07/2023

Zelfcompassie inzetten in therapie bij complex trauma

Hoe kan mildheid voor jezelf als hulpverlener bijdragen aan diepgaand en veilig werken met cliënten met complex trauma?  
Je leert er meer over in deze 2-daagse 

Augustus 2023
17/08/2023

Zelfcompassie en bouwen aan een veilige basis

Hoe bouw je hulpbronnen in met cliënten? 
Je leert een veilige basis opbouwen met cliënten 

28/08/2023 - 04/09/2023

Wounded healer

Only the wounded healer can truly heal  (Irvin Yalom)

In deze 2 dagen training gaan we het universele patroon van de Wounded Healer als archetype onderzoeken in ons eigen leven. Het archetype van de Wounded Healer toont zich in de psychotherapie en de hulpverlening. We verkennen het thema door stil te staan bij 'de wond' en 'het helerschap' in onszelf. 

Hierdoor ontstaat er meer awareness rond je eigen grond in het contact met anderen. Je wordt je meer bewust van je eigen motivaties, schaduwkanten, projecties en kwaliteiten in de relatie tussen jou en jouw cliënten. We maken gebruik van lichaamswerk, introspectie, visualisatie, creatieve werkvormen, body sculpting, …

 

September 2023
05/09/2023 ...

C2Trauma2Peace - Jaaropleiding psychotherapie bij complex en chronisch trauma

Wil je als psycholoog, psychiater of psychotherapeut expert worden in de therapie voor vroegkinderlijke chronische traumatisering?

Schrijf je dan in voor de vierde editie van de jaaropleiding Psychotherapie bij complex en chronisch trauma - C²Trauma2Peace.

Deze jaaropleiding wordt georganiseerd door De Weg Wijzer (Erik De Soir) en De Binnentuin (Jessie Delooz) en wordt geven door Erik de SoirJessie DeloozMartijn Stöfsel en Renate Geuzinge.
09/09/2023 - 30/09/2023 - 14/10/2023

Expert in gedragsvoorkeuren : Help mensen om zichzelf beter te leren kennen en keuzes te maken die bij hen passen.

Ben jij een coach of loopbaancoach en wil je graag aan de slag met een methodiek die je helpt om je coachee meer inzicht in zichzelf te geven? Of zoals Socrates in het oude Griekenland al wist: ‘Gnothi Seauton’: zelfkennis is de essentiële stap op weg naar wijsheid en zelfontplooiing én werkgeluk.

Jezelf kennen is niet evident. Daarom ontwikkelde ik de gedragsvoorkeuren, een set van 40 gedragingen afgeleid uit de BIG-5 die iemands voorkeuren in kaart brengen. Het zijn niet louter de voorkeuren op zichzelf, wel hoe ze zich verhouden tegenover elkaar en zo voor iedereen een unieke combinatie vormen. Dit unieke profiel van natuurlijke behoeftes is een kompas voor ontwikkeling, het energiepeil, het denken, voelen en doen van de coachee. De vertaalslag naar een passende leef- en werkomgeving en beroepen is daarna snel gemaakt.

13/09/2023 - 15/11/2023 - 31/01/2024 - 24/04/2024

Groepssupervisie op woensdag

Verlang jij ook naar verdieping en vertraging?

De luxe om eens rustig op een thema of een casus in te zoomen?

In de veiligheid van vaste groep (max 6 deelnemers) komen we om de 3 maand samen.

Door een volledige dag uit te trekken creëren we ruimte en kan het proces zich langzaam en in volle ontspanning ontplooien.

Supervisor Liesbet Plissart faciliteert het groepsproces wat een levende en bruisende leergemeenschap creëert.

14/09/2023 - 28/09/2023 - 05/10/2023 - 12/10/2023 - 30/11/2023

Rust voor het brein met de polyvagaaltheorie

Weet je wat neuroceptie is?
Zie je snel een bedreiging of gevaar?
Hoe vergeet je oude trauma’s of nare ervaringen?
Waar en hoe vind je signalen van veiligheid?
Kun je je veerkracht verbeteren?
Wat is dat nu eigenlijk : vechten, vluchten en bevriezen?
Hoe ga je goede relaties aan?
Wat is een veilig en efficiënt team?
Wat is de vagale rem?
Wat is het social engagement systeem?
Wat zijn glimmers?
Hoe kan je vermoeidheid vermijden?
Hoe kan je jouw immuniteit vergroten?
Weet je wat psychologische veiligheid is?
Ken je het emotielandschap?
Is je ademhaling coherent?
Hoe vermijd je een burn-out?
Hoe vermijd je hoofdpijn, nekpijn en spierpijn en andere vervelende kwalen?
Hoe word je nog meer performant?

16/09/2023 ...

Natuur- en wandelcoach

Wil jij mensen helpen om in harmonie met de natuur te leven en hen begeleiden bij het ontdekken van hun innerlijke kracht? Dan is onze opleiding tot natuur- en wandelcoach iets voor jou! Leer hoe je natuurelementen kan integreren in je coachtechnieken om mensen te helpen hun mentale, emotionele en fysieke welzijn te verbeteren. Onze opleiding biedt een diepgaande training in zowel natuur- als coachvaardigheden. Met de groeiende belangstelling voor duurzaamheid en mindfulness, is er steeds meer vraag naar natuur- en wandelcoaches. Schrijf je vandaag nog in voor onze opleiding en word een expert in het verbinden van mensen met de natuur en zichzelf!

Filter...
Filter op
Opleidingspartners

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.