Op deze pagina ontdek je het vormingsaanbod van Konnektit en onze vormingspartners

Mei 2024
Vrij te bepalen startdatum

ONLINE: Starten als zelfstandige,hoe doe je dat?

Plannen om te starten als zelfstandig hulpverlener? Via deze startersgids maakt Sonja Delbeecke je wegwijs zodat je weet waarmee je rekening dient te houden op administratief, financieel en boekhoudkundig vlak. Je wordt ook wegwijs gemaakt in de regels inzake GDPR, patiëntenrechten, kwaliteitswet, ... 

Vrij te bepalen startdatum

ONLINE: VIP-traject: de hulpverlener als ondernemer

Een hulpverlener die ondernemer wordt, ziet vaak heel wat uitdagingen op zijn pad verschijnen. Er zijn immers weinig opleidingen die je hierop voorbereiden. Psychologen, psychotherapeuten, bemiddelaars, ... krijgen in hun opleiding weinig tot geen informatie omtrent het runnen van een eigen praktijk. Hierdoor is het vaak een kwestie van trial & error. Wil jij 6 maanden als VIP ondersteund worden door Sonja Delbeecke om aan jouw praktijk te werken en zo een succesvolle ondernemende hulpverlener te worden, dan is dit traject iets voor jou.

23/05/2024 - 31/05/2024

Verborgen veerkrachtpad Gerhagen

Bewegen en buiten in de natuur zijn, is goed voor je mentale gezondheid. Hoewel we dit al lang weten, vinden de meeste contactmomenten tussen een zorgprofessional en cliënt nog steeds binnen plaats.

“Eind april lanceert Landschapspark de Merode in het natuurgebied Gerhagen (Tessenderlo) een ‘Verborgen Veerkrachtpad’. Dit zijn twee uitgestippelde routes die aan therapeuten/counselors de mogelijkheid bieden om aan outdoor- en wandeltherapie te doen. Hierbij hoort ook een draaiboek met oefeningen gelinkt aan verschillende landschapstypes, een gpx-bestand, en een overzichtelijke kaart met foto’s om je de weg te wijzen naar de meest geschikte oefenplekken.

Focus on Emotion organiseert een intro- workshop  om met ‘het Verborgen Veerkrachtpad’ aan de slag te gaan en jou wegwijs in de boeiende wereld van outdoortherapie én in het natuurgebied  Gerhagen! Deze workshop wordt gegeven door Martine Rymenants, Ann Vandervoort, Mieke Beckers en Karen Reynvoet.

24/05/2024

YES YOU CAN! 'Developmental' hypnose bij prestatieverbetering en faalangst

Faalangst komt onder diverse vormen voor – van stress bij een examen, een lezing, tot ‘choken’ in sport of black-outs bij acteurs en musici. In een algemeen overzicht maak je kennis met persoonlijkheidsfactoren en opvoedingselementen die het risico verhogen, en de invloed van traumatische ervaringen. Dr. Nicole Ruysschaert maakt duidelijke hoe hypnose wordt geïntegreerd in een 8 stappenplan voor het overwinnen van faalangst.

28/05/2024

ONLINE KONNEKTIT MOMENT: Zelf boekhouden voor zorgprofessionals

Wil je zelf jouw boekhouding doen en ben je op zoek naar een tool die jou hierbij kan helpen? Schrijf je dan in voor dit Konnektit moment en maak kennis met Dexxter.

30/05/2024

Webinar: Bewuster omgaan met zelfzorg: waarom doe ik wat ik doe?

Werk je in de zorg en wil je aan zelfzorg doen? Weet je alleen niet goed hoe of waar te beginnen?

Zin om een uur aan de slag te gaan op een interactieve manier?

31/05/2024 - 24/05/2025

Slaapwerk, help je cliënt beter slapen

De aanpak van slaapproblemen bij cliënten is niet altijd eenvoudig. Er zijn immers veel factoren die de slaapkwaliteit kunnen beïnvloeden, en soms hebben cliënten al een lange weg afgelegd zonder veel resultaat. In deze training met Vanessa Kersemans bekijken we hoe we vanuit een integratieve visie naar slaap kunnen kijken en problemen adequaat kunnen aanpakken. We streven naar een integrale aanpak, waarbij verschillende methodieken aangewend kunnen worden naargelang de factoren die bijdragen aan het slaapprobleem.

Juni 2024
07/06/2024 - 08/06/2024

Bokstherapie in de psycho-ruimte

Getraumatiseerde mensen hebben vaak een tolerantieraampje (window of tolerance van Pat Ogden), zo smal als een te nauwe steeg en het autonome zenuwstelsel is enkel afgestemd op gevaar en bedreiging. In traditionele behandelingen gaat men er vanuit dat nare (soms verschrikkelijke) herinneringen "woordelijk" dienen te worden verwerkt. De gouden standaard was blootlegging en verwerking van herinneringen. Trauma heeft echter niets te maken met de gebeurtenissen uit het (verre) verleden maar hoe deze geleefd en beleefd worden en vooral fysiek gehuisvest zijn in het heden! De vermenging van het verleden met het heden creëert een niet te vatten verwarring en chaos. Wanneer er dus sprake is van chronische (autonome) disregulatie en het voortdurende getriggerd worden van de (woordeloze) herinneringen met signalen van gevaar en bedreiging, dan is het van het allergrootste belang dat traumaverwerking gericht is op rust vinden in het lichaam. Het ontwikkelen van een veilige "innerlijke" gehechtheid en de "ontmenging van het heden en het verleden".

Veel speelt zich dus af in het niet - talige register en daarom is het van groot belang dat therapeutische interventies (zoals therapeutisch boksen) vooral gericht zijn op niet - talig aanbod. Lieve'ke Van Beeck en Marcel Amstelveen begeleiden deze tweedaagse.

 

14/06/2024

Hypnose scripts op maat maken

Scripts geven een houvast voor het werken met hypnose. Deze houvast blijkt nodig te zijn om de theorie daadwerkelijk in de praktijk te gaan toepassen. Wat is de structuur, wat zijn de ingrediënten van een script en hoe begin je daaraan? En wat als de hypnosesessie niet helemaal loopt zoals verwacht en hoe pas je je script dan op datzelfde moment flexibel aan, terwijl je gewoon in je eigen rust en overzicht blijft? Opleider Riño Wong Chung leidt deze verdiepingsdag.

20/06/2024

Familieopstellingen

Thema’s waar iemand mee worstelt zijn ingebed in de context van de persoon. Er is een wisselwerking tussen het systeem waarin iemand leeft en werkt, de familie van herkomst en de persoon zelf. Uitgangspunt in het werk met familieopstellingen is dat families een systeem vormen waarin zaken als binding, ordening, evenwicht in geven en nemen van groot belang zijn. Een verstoord familiesysteem kan generaties lang doorwerken en voor problemen zorgen, zelfs al is er geen contact.  
Een workshop gegeven door Katrien Cassiers.

 

25/06/2024 - 26/06/2024 - 27/06/2024

Groepsdynamica

Het groepsgebeuren op zich heeft een impact op het verloop van een project of traject. De relatie tussen de (bege)leider en de groepsleden en de relatie van de groepsleden onderling, heeft een invloed op de groepsvorming.  

Er is bovendien een wezenlijk verband tussen wat er intrapsychisch gebeurt bij een individu en wat er zich afspeelt in de groep.

Voeling krijgen met al deze elementen, helpt je om de groepsontwikkeling in de hand te houden.  Deze drie dagen worden gegeven door Peter Tollenaar.

27/06/2024

ONLINE vragenuurtje gezondheidsrecht (juni 2024)

Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …

Augustus 2024
22/08/2024 - 23/08/2024 - 24/08/2024

Mijn tocht: Verken je innerlijk kompas

Mijn tocht is een zoektocht naar je innerlijke wijsheid en is een gestructureerd programma, begeleid door Veerle Meurs, die het mogelijk maakt om deze wonderlijke tocht naar binnen en buiten ten volle te gaan.

Er is veel ruimte voor individuele exploratie, en voor groepswerk. De groep is de uitvals- en terugvalbasis, een veilige omgeving die uitdaagt en ondersteunt tegelijkertijd.

31/08/2024

Mildvol herstellen

Het herontdekken en het opnieuw contact maken met je lichaam na een ingrijpende operatie en/of langdurige ziekte kan uitdagend zijn. Hoewel het geweten is dat het op een veilige en ondersteunende manier contact maken met je lichaam het herstelproces kan bevorderen, zijn we onderweg vaak het vertrouwen in ons lichaam kwijtgeraakt en hebben we het gevoel vervreemd te zijn van ons eigen lichaam(sbewustzijn). Deze dag wordt gegeven door Dympfna De Leeuw.

September 2024
09/09/2024 - 16/09/2024

Wounded healer

Only the wounded healer can truly heal (Irvin Yalom)

In deze 2 dagen training helpt Claude Vandevoorde jou om het universele patroon van de Wounded Healer als archetype te onderzoeken in je eigen leven. Het archetype van de Wounded Healer toont zich in de psychotherapie en de hulpverlening. We verkennen het thema door stil te staan bij 'de wond' en 'het helerschap' in onszelf. 

Hierdoor ontstaat er meer awareness rond je eigen grond in het contact met anderen. Je wordt je meer bewust van je eigen motivaties, schaduwkanten, projecties en kwaliteiten in de relatie tussen jou en jouw cliënten. We maken gebruik van lichaamswerk, introspectie, visualisatie, creatieve werkvormen, body sculpting, …

 

09/09/2024 - 30/09/2024 - 14/10/2024

Gedragsvoorkeuren ontrafeld : Big 5-coachen met Inzicht

"Help je coachee bij het in kaart brengen van hun unieke persoonlijkheid."

Ontwikkel je coachingvaardigheden met Mira Huypens en het Big 5-model! Leer gedragsvoorkeuren ontdekken, ontrafelen en vertalen naar unieke talenten. Word een expert in het begeleiden van zelfreflectie en keuzeontwikkeling. Ontdek jouw kompas voor groei en werkgeluk!

 

12/09/2024 - 26/09/2024 - 10/10/2024 - 24/10/2024 - 07/11/2024

ACT: 5 daagse basistraining

ACT wordt beschouwd als een training in veerkracht en zingeving.

ACT, ofwel Acceptance and Commitment Therapy, biedt een gestructureerd kader om mensen te helpen een waardevol leven te leiden te midden van de uitdagingen van het bestaan. 

Deze training, gegeven door ACT-expert Moniek Van Oss en co-trainer Annelies Harvent, biedt een rijkdom aan tools die direct toepasbaar zijn in je professionele praktijk.

12/09/2024

ONLINE: Op weg naar een rendabele praktijk

Veel collega’s leven met het idee dat het niet mogelijk is om genoeg te verdienen als zelfstandig hulpverlener. In deze workshop neemt Sonja Delbeecke je mee op weg naar een rendabele praktijk.

13/09/2024 - 27/09/2024 - 11/10/2024 - 25/10/2024 - 08/11/2024 ...

Opleiding tot professionele bokscoach

Getraumatiseerde mensen hebben vaak een tolerantieraampje (window of tolerance van Pat Ogden), zo smal als een te nauwe steeg en het autonome zenuwstelsel is enkel afgestemd op gevaar en bedreiging. In traditionele behandelingen gaat men er vanuit dat nare (soms verschrikkelijke) herinneringen "woordelijk" dienen te worden verwerkt. De gouden standaard was blootlegging en verwerking van herinneringen. Trauma heeft echter niets te maken met de gebeurtenissen uit het (verre) verleden maar hoe deze geleefd en beleefd worden en vooral fysiek gehuisvest zijn in het heden! De vermenging van het verleden met het heden creëert een niet te vatten verwarring en chaos. Wanneer er dus sprake is van chronische (autonome) disregulatie en het voortdurend getriggerd worden van de (woordeloze) herinneringen met signalen van gevaar en bedreiging, dan is het van het allergrootste belang dat traumaverwerking gericht is op rust vinden in het lichaam. Het ontwikkelen van een veilige "innerlijke" gehechtheid en de "ontmenging van het heden en het verleden". 

Veel speelt zich dus af in het niet - talige register en daarom is het van groot belang dat therapeutische interventies (zoals therapeutisch boksen) vooral gericht zijn op niet - talig aanbod. Lieve'ke Van Beeck en Marcel Amstelveen leiden je op tot bokscoach.

16/09/2024 ...

Integratieve kindertherapie

Ieder kind, iedere jongere, ieder gezin is uniek. In hun uniek zijn, lopen ze soms ook vast in overweldigende emoties of angsten, trekken ze zich terug in zichzelf, tonen zich in moeilijk of extreem gedrag, krijgen last van lichamelijke klachten of overbeweeglijkheid…  Zonder te diagnosticeren, labelen en stigmatiseren zien we vooral dat dat heel vaak uiterlijk zichtbare signalen zijn van onverwerkte emotionele situaties. Katrien Cassiers en Moïra Nauwens begeleiden deze tweejarige integratieve ervaringsgerichte opleiding.

 

Filter...
Filter op
Opleidingspartners

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.