Op deze pagina ontdek je het vormingsaanbod van Konnektit en onze vormingspartners

November 2022
Vrij te bepalen startdatum

ONLINE: Starten als zelfstandige,hoe doe je dat?

Plannen om te starten als zelfstandig hulpverlener? Via deze startersgids maakt Sonja Delbeecke je wegwijs zodat je weet waarmee je rekening dient te houden op administratief, financieel en boekhoudkundig vlak. Je wordt ook wegwijs gemaakt in de regels inzake GDPR, patiëntenrechten, kwaliteitswet, ... 

Vrij te bepalen startdatum

ONLINE: VIP-traject: de hulpverlener als ondernemer

Een hulpverlener die ondernemer wordt, ziet vaak heel wat uitdagingen op zijn pad verschijnen. Er zijn immers weinig opleidingen die je hierop voorbereiden. Psychologen, psychotherapeuten, bemiddelaars, ... krijgen in hun opleiding weinig tot geen informatie omtrent het runnen van een eigen praktijk. Hierdoor is het vaak een kwestie van trial & error. Wil jij 6 maanden als VIP ondersteund worden door Sonja Delbeecke om aan jouw praktijk te werken en zo een succesvolle ondernemende hulpverlener te worden, dan is dit traject iets voor jou.

Vrij te bepalen startdatum

Supervisie voor psychotherapeuten

Als psychotherapeut is het ontzettend belangrijk om zelf ‘ingebed’ te blijven. Om ten volle aanwezig te kunnen zijn, is het essentieel dat je steun krijgt voor jouw vragen, onzekerheden, twijfels en worstelingen buiten de muren van jouw praktijkruimte. 

 

Vertrekkende vanuit een integratieve benadering is Liesbet Plissart als supervisor aanwezig om jou naar de beste versie van jezelf te brengen, met absoluut respect voor jouw unieke zijn.

December 2022
12/12/2022 - 19/12/2022

Systemisch werk binnen de individuele setting

“Uit het verborgene komt de waarheid naar boven.”

Sinds Bert Hellinger het werken met opstellingen lanceerde, heeft deze techniek meer dan voldoende zijn diensten bewezen, ook bij individuele begeleidingen. Binnen de integratieve therapie is systemisch opstellingswerk zo goed als onmisbaar geworden. Een eenvoudige constellatie met figuurtjes of sjablonen geeft een ruimer inzicht en draagt dikwijls de oplossing in zich. Met andere woorden, de verborgen dynamiek van het systeem komt vrij en er kan beweging komen.

In deze tweedaagse training met Marco Alibertis ga je na een korte theoretische schets met ervaringsgerichte oefeningen meteen aan de slag. Er wordt gewerkt met de thema’s en vragen aangebracht door de deelnemers. We zullen gebruik maken van verschillende technieken (popjes, sjablonen, verbeelding…). De bedoeling is dat iedereen zijn of haar specifieke werkwijze ontdekt en integreert om achteraf binnen de individuele setting te gebruiken.

15/12/2022

ONLINE KONNEKTIT MOMENT: Wat zegt de wet over het begeleiden van minderjarigen?

Moet je toestemming hebben van beide ouders als je een minderjarige begeleidt? Welk info moet je delen met ouders? Wat als een jongere niet wil dat je zijn ouders informeert over de begeleiding, ... In dit interactief Konnektit moment bespreken we samen met Mr. Ann Dierickx het wettelijk kader waarmee je rekening dient te houden als je minderjarigen begeleidt. 

16/12/2022

Hypnose-scripts 'op maat' maken

Aansluitend aan de VHYP basisopleiding en ook daarna blijkt er veel vraag te zijn naar scripts. Daarom kan je nu deze module volgen rond hypnose scripts 'op maat' door Dr. Riño Wong Chung.

Scripts geven een houvast voor het werken met hypnose. Deze houvast blijkt nodig te zijn om de theorie daadwerkelijk in de praktijk te gaan toepassen. Wat is de structuur, wat zijn de ingrediënten van een script en hoe begin je daaraan? En wat als de hypnosesessie niet helemaal loopt zoals verwacht en hoe pas je je script dan op datzelfde moment flexibel aan, terwijl je gewoon in je eigen rust en overzicht blijft?

Januari 2023
11/01/2023 - 29/03/2023 - 21/06/2023

Groepsupervisie op woensdag (VOLLE DAG)

Verlang jij ook naar verdieping en vertraging?

De luxe om eens rustig op een thema of een casus in te zoomen?

In de veiligheid van vaste groep (4 à 6 deelnemers) komen we om de 3 maand samen.

Door een volledige dag uit te trekken creëren we ruimte en kan het proces zich langzaam en in volle ontspanning ontplooien.

Supervisor Liesbet Plissart faciliteert het groepsproces wat een levende en bruisende leergemeenschap creëert.

14/01/2023 - 11/02/2023 - 11/03/2023 - 06/05/2023 - 17/06/2023

Groepsupervisie op zaterdag (VOORMIDDAG)

Loop je ook soms vast met een cliënt? Je botst op je eigen verhaal, of op je eigen irritatie, weerstand, moedeloosheid, of twijfels.

Ervaar je druk en stress door te veel aanvragen of zware pathologiën?

Wil leren hoe je concreet om kan gaan met bepaalde persoonlijkheidsstoornissen (narcisme, borderline, schizoïde,…)

Of zit je met ethische vragen zit rond beroepsgeheim, aansprakelijkheid, omgaan met zelfmoord …?

 

In deze kleine supervisie-groep (max 3 deelnemers) creëert Liesbet Plissart een veilige grond waar je op regelmatige basis (maandelijks) terecht kan met je vragen en twijfels, maar zeker ook met je successen.

18/01/2023 - 25/01/2023

ONLINE tweedaags inspiratiemoment context en gezag in verbinding

Ben je benieuwd naar hoe het contextueel denken hand in hand kan gaan met de methodiek van geweldloos verzet?  Luc Claes, contextueel therapeut en trainer, laat je in deze tweedaagse kennismaken met het nieuw kader 'context en gezag in verbinding'.

18/01/2023 - 25/01/2023 - 01/02/2023 - 02/03/2023 - 15/03/2023

Masterclass Burn-out Coach

Wil je voorkomen dat je zelf een burn-out krijgt?
Of wil je andere mensen coachen? 

Meer dan 15% van onze actieve bevolking heeft te maken met het probleem burn-out. Recente peilingen geven nu al aan dat er 33% meer mensen zijn met enorme psychische klachten na de huidige moeilijke covid periode. 

Na deze cursus door dr. Luc Swinnen kun je burn-out aanpakken op het werk en privé, je kunt een burn-out voorkomen en meten, en je beschikt over een zeer uitgebreid actieplan.Dan ben je perfect voorbereid om ook andere mensen te helpen.

19/01/2023 - 26/01/2023

ONLINE tweedaags inspiratiemoment context en gezag en verbinding

Ben je benieuwd naar hoe het contextueel denken hand in hand kan gaan met de methodiek van geweldloos verzet?  Luc Claes, contextueel therapeut en trainer, laat je in deze tweedaagse kennismaken met het nieuw kader 'context en gezag in verbinding'.

26/01/2023 ...

Mastermind voor ambitieuze hulpverleners

Ben je al enige tijd actief als zelfstandig hulpverlener, maar mis je een klankbord als het gaat om het runnen van een eigen praktijk?

Zijn er voor jou uitdagingen waarover jij graag eens van gedachten zou wisselen met collega’s?

Neem dan deel aan onze mastermindgroep voor ambitieuze hulpverleners.

30/01/2023 ...

Mastermindgroep voor praktijkhouders

Ben je al enige tijd actief als coördinator van een groepspraktijk, maar mis je een klankbord als het gaat om het runnen van een eigen praktijk?

Zijn er voor jou uitdagingen waarover jij graag eens van gedachten zou wisselen met collega-praktijkhouders?

Neem dan deel aan onze mastermindgroep voor praktijkhouders.

31/01/2023 ...

Mastermind voor starters

Heb jij nood aan een klankbord als het gaat om het runnen van een eigen praktijk?

Zijn er uitdagingen waarover jij als starter graag eens van gedachten zou wisselen met collega’s?

Neem dan deel aan onze mastermindgroep voor starters

Februari 2023
02/02/2023 - 16/02/2023 - 02/03/2023

Driedaagse introductie context en gezag in verbinding

Ben je benieuwd naar hoe het contextueel denken hand in hand kan gaan met de methodiek van geweldloos verzet?  Luc Claes, contextueel therapeut en trainer, laat je in deze driedaagse aan de hand van een interactieve presentatie met ruimte voor casuïstiekbespreking kennismaken met het nieuw kader 'context en gezag in verbinding'.  

03/02/2023 - 17/02/2023 - 03/03/2023

Driedaagse introductie context en gezag in verbinding

Ben je benieuwd naar hoe het contextueel denken hand in hand kan gaan met de methodiek van geweldloos verzet?  Luc Claes, contextueel therapeut en trainer, laat je in deze driedaagse aan de hand van een interactieve presentatie met ruimte voor casuïstiekbespreking kennismaken met het nieuw kader 'context en gezag in verbinding'.  

07/02/2023

ONLINE KONNEKTIT MOMENT: de missie en visie van een groepspraktijk

Ben jij coördinator van een groepspraktijk of multidisciplinair team en ervaar jij dat samenwerken met diverse experts geen evidentie is, neem dan deel aan dit Konnektit moment met Mieke Van Hecke.

09/02/2023 - 16/02/2023

The Second Arrow

Ontdek in deze opleiding door dr. Luc Swinnen de metafoor van The Second Arrow.

Met de nodige aandacht voor deze 'tweede, giftige pijl', inzichten en methodieken uit RET en de polyvagaal theorie helpt deze opleiding om de schaamte, de schuld, het piekeren, de moeheid, de pijn, de ademhalingsmoeilijkheden of maagdarmklachten, etc. waar jouw cliënten vaak mee kampen, te laten verdwijnen. 

Zo blijven emoties zuiver en wordt het leven vrolijker en gemakkelijker. 

17/02/2023

Integratie Hypnose in Psychotherapie

Voor wie de VHYP-basismodule reeds heeft gevolgd, is er deze verdiepingsmodule met Dr. Nicole Ruysschaert omtrent ideo-dynamische methoden.

Via deze module kan je je verder specialiseren in het strategisch werken met hypnose binnen de context van psychotherapie, en leer je exploreren en werken met creatieve vormen van exploratie.

Maart 2023
07/03/2023 - 21/03/2023

Werken met ‘de lege stoel’ in rouwtherapie

Hoe kan je zorgvuldig werken met de imaginaire dialoog en lege stoel-oefening?

Welke zijn de verschillende stappen die je als therapeut volgt met je cliënt?

Wat zijn valkuilen in de toepassing ervan en vooral welke mogelijkheden biedt deze techniek.

Deze vragen staan centraal in deze 2 daagse opleiding waarin Johan Maes een antwoord biedt.

Filter...
Filter op
Opleidingspartners

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.