Op deze pagina ontdek je het vormingsaanbod van Konnektit en onze vormingspartners

Oktober 2024
15/10/2024

LEZING voor hulpverleners: Introductie in de Polyvagaaltheorie

Wil je meer te weten komen over de polyvagaaltheorie en waarom deze van invloed is op stress, angst en zelfs op de beslissingen die we in ons leven nemen, schrijf je dan in voor deze boeiende lezing!

Maak kennis met dit thema bij een hapje en een drankje op onze prachtige locatie in Art Nouveau stijl.

17/10/2024

ONLINE vragenuurtje gezondheidsrecht (oktober 2024)

Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …

17/10/2024 ...

Integratief lichaamsgericht werken

In deze jaartraining, gegeven door Ludwina Degryse, worden verschillende lichaamsgerichte benaderingen en methodes verkend aan de hand van een aantal integratieve kaders, waaronder de I.V.-driehoek en het 4 kwadrantenmodel, met als doel lichaamsgericht werk logisch en gepast te integreren in het therapeutisch proces. Lesdagen zijn actief en ervaringsgericht opgebouwd rond relevante theoretische kaders. Er wordt ook ruimte gemaakt voor casusbespreking en reflectie op het eigen therapeutisch en/of begeleidingswerk.

 

17/10/2024 - 19/12/2024 - 30/01/2025 - 13/03/2025 - 15/05/2025

Jaaropleiding tot erkend EFT-i Supervisor (ISEFT) en Cliëntgericht Supervisor (VVCEPC)

Werk je reeds 5 jaar als erkend als EFT-i therapeut en gebruik je EFT in je dagelijkse psychotherapie praktijk, dan kan je jezelf verder professionaliseren tot erkend EFT-i Supervisor (ISEFT.org). Kurt Renders en Arne Heylen leiden je op.

Deze jaaropleiding geeft je tevens erkenning als supervisor voor cliëntgericht therapie, mits je een cliëntgerichte therapieopleiding hebt genoten die erkend is door de Vlaamse Vereniging voor Cliëntgerichte Psychotherapie en Counseling (VVCEPC).

19/10/2024

Heel normaal, alleen niet gemiddeld.

In deze workshop rond autisme en hoogbegaafdheid zullen  Kaatje Vandevelde en Gaëlle de Craene de recentste wetenschappelijke inzichten delen. Daarnaast wordt de brug naar de praktijk gemaakt zodat je na deze workshop niet alleen meer inzicht hebt in deze specifieke doelgroep, maar er ook meteen mee aan de slag kan. Gebaseerd op heel wat eigen klinische ervaring en input van cliënten staan ze stil bij de do’s en don’ts in het therapeutisch werken met zowel autistische mensen als hoogbegaafden.

21/10/2024 - 18/11/2024 - 16/12/2024 - 20/01/2025 - 17/02/2025 ...

Stappenplan naar een bloeiende praktijk

 

Dit traject met Karine Van Oosterbos bestaat uit een stappenplan met 6 modules, waarbij zowel gewerkt wordt op voelen, denken en doen. Je leert je kapiteinspet op te zetten, krijgt handvaten voor jouw financiële wensen, ontdekt waar je zelf tegenaan loopt, hoe je moeiteloos cliënten kan aantrekken, waar jij oprecht blij van wordt en vooral hoe jij een bloeiende praktijk uitbouwt. Zo ervaar jij de vrijheid van een walk the talk lifestyle.

 

Waarom 6 maanden? Omdat je deze tijd gaat nodig hebben om deze stappen te zetten. Je kan het dus maar best meteen grondig aanpakken.

25/10/2024

Werken met hoogbegaafde volwassen cliënten

Hoogbegaafdheid, het lijkt een gave, een zege zelfs. Waarom zouden deze mensen zich zorgen moeten maken? Niet is minder waar natuurlijk. Problemen waarmee we in de praktijk vaak te kampen krijgen: sociale isolatie, werk/studieverzuim, verslaving, depressie, angsten, … Wouter Dierckx is de trainer van deze dag.

29/10/2024

Zorg voor de zorgverleners: Compassiemoeheid

Als hulpverlener draag je veel op je schouders. Maar wat als de last te zwaar wordt? Wat als je het gevoel hebt niet meer empathisch te kunnen reageren? Ellis Tryssesoone geeft deze opleiding.

November 2024
07/11/2024

Zelfzorg en zuurstof

Tijdens deze opleiding staat Niki Vervaeke stil bij de volgende vragen: Wil je graag wat meer zuurstof voor jezelf? Op het werk? Thuis? 

Wil je stilstaan bij manieren die passen bij jouw levensstijl en mogelijkheden om je eigen batterijen terug op te laden?

08/11/2024

Integratie Hypnose in Psychotherapie

Voor wie de VHYP-basismodule reeds heeft gevolgd, is er deze verdiepingsmodule met Dr. Nicole Ruysschaert omtrent ideo-dynamische methoden.

Via deze module kan je je verder specialiseren in het strategisch werken met hypnose binnen de context van psychotherapie, en leer je exploreren en werken met creatieve vormen van exploratie.

14/11/2024 - 28/11/2024 - 05/12/2024 - 12/12/2024

De ikigai van de hulpverlener

Ikigai wijst op alles wat bezieling geeft aan ons bestaan. Als we ons erop afstemmen wordt het een krachtige hulpbron waar we ons aan kunnen opladen, die onze draagkracht voedt en ons helpt contact te houden met onze intuïtie. Onze ikigai stelt ons als hulpverlener in staat om ons blijvend te vernieuwen zodat we geïnspireerd aanwezig kunnen zijn bij onze cliënten. Annelies Harvent leidt deze dagen.

14/11/2024

ONLINE KONNEKTIT MOMENT: Het Linked-INC model

Tijdens dit Konnektit moment leert Erendiz Ates je hoe door een juiste strategie op LinkedIn & social jezelf én je praktijk futureproof kan maken.

17/11/2024 ...

Zingeving

Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met de vraag naar zingeving, met het verlangen richting te geven aan ons bestaan. Dit is steeds een persoonlijke en intieme zoektocht waarbij iedereen zijn eigen antwoorden zal vinden, deels in contact met zichzelf en deels in het universeel overstijgende.

In deze opleiding wordt er gewerkt rond 4 pijlers: verbinding; bestemming; verhalen; het Ik-overstijgen. Uitgaande van de grote wereldverhalen wordt er ruimte gemaakt voor het delen van ervaringen, creativiteit, groepsinteractie, denkprocessen, bezinning, beeldende werkvormen, stem en beweging, …

Deze opleiding wordt gegeven door Marleen Van Laere en Gitte Beaupain.

19/11/2024 ...

(Improvisatie-)theater en therapie

Deze praktijkgerichte opleiding, gegeven door Suzanne Kempeneers, wordt integratief opgebouwd en verbindt de vier disciplines van de creatieve therapie (beeldende werkvormen, dans, drama en stem) met begeleiding van personen. De stafdocenten verbinden deze vier werkvormen met de basisprincipes van de Interactionele Vormgeving, die als kader voor deze opleiding fungeren. Deze opleiding is eveneens toegankelijk voor mensen uit de zorg- en onderwijssector.

21/11/2024

Emotion-Focused Therapy - Level 2

In deze 6 daagse vervolgtraining, onder begeleiding van Kurt Renders, Arner Heylen en Sofie Talboom, bouw je verder op EFT level 1: verdere toepassingen van de lege stoel-methodiek voor unfinished business, twee-stoelendialoog voor "conflict-splits" onder meer bij depressie en sociale angst, meaning protest, alliantiebreuken en hoe deze te repareren, ...

Deze level 2 training is een onderdeel van de EFT-opleiding zoals die wereldwijd wordt gegeven. 

De training gaat door in het Nederlands.

 

21/11/2024

ONLINE vragenuurtje gezondheidsrecht (november 2024)

Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …

December 2024
02/12/2024

Hypnose bij rouwverwerking - verdiepingsdag

Het proces van getroffenen van acute en chronische verlieservaringen loopt vaak vast op basis van idiosyncratische kenmerken die niet onmiddellijk worden onderkend door de psychotherapeut, maar wel kunnen worden blootgelegd aan de hand van hypnotische ontdekkende technieken. Dit vergt zowel van de patiënt als van de psychotherapeut een specifieke inspanning om voorbij te gaan aan uiterlijkheden, maar ook de uitwerking van een gepersonaliseerd script. In deze module leert de cursist gepersonaliseerde scripts, verhalen en metaforen uitwerken, op maat van de cliënt, waarbij de eigenheid van de verlieservaring als uitgangspunt wordt genomen voor het uitwerken van een script, startpunt van een hypnotische reis naar het losmaken van alles wat aanvaarding, vaak op basis van onaangepaste hechting, in de weg staat.

 Deze opleidingsdag wordt gegeven door Lies Scaut.

02/12/2024

Focussen op ouder worden

Deze workshop met Chris Van de Veire biedt ruimte om op ervaringsgerichte manier het thema ‘oud(er) worden’ in al zijn complexiteit en rijkdom te verkennen. 

03/12/2024 - 10/12/2024

Polyvagaal Theorie: Neurale Veiligheid in de Praktijk

De Polyvagaal Theorie, ontwikkeld door Dr. Stephen Porges, biedt diepgaande inzichten en praktische handvatten die we niet enkel als psycholoog, therapeut of coach, maar ook als arts en als verpleegkundige, kunnen inzetten op verschillende fronten. Saskia Van de Zande is trainer van deze opleiding, bijgestaan door Annelies Harvent.

19/12/2024

ONLINE vragenuurtje gezondheidsrecht (december 2024)

Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …

Filter...
Filter op
Opleidingspartners

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.