Op deze pagina ontdek je het vormingsaanbod van Konnektit en onze vormingspartners

Oktober 2024
04/10/2024 - 11/10/2024 - 25/10/2024 - 08/11/2024

Ademcoach

Ben jij op zoek naar een opleiding waarin je leert hoe je mensen kunt helpen hun ademhaling te optimaliseren en hun algehele welzijn te verbeteren? Dan is onze opleiding tot ademcoach iets voor jou! Leer hoe je mensen kunt begeleiden bij het ontdekken en verbeteren van hun ademhalingstechnieken om stress te verminderen, energie te verhogen en beter te slapen. Onze opleiding biedt diepgaande training in ademhalingstechnieken, anatomie en fysiologie van de ademhaling en coachvaardigheden. Met de groeiende interesse in ademhalingstechnieken voor welzijn en prestatieverbetering, biedt deze opleiding je de handvaten die je nodig hebt om op een degelijke manier ademcoachtechnieken te integreren in je coachpraktijk. Schrijf je nu in en word een expert in het begeleiden van mensen naar een gezonde ademhaling!

07/10/2024 ...

Leren werken met familieopstellingen

Wij zijn allen deel van een familiesysteem. De relatie met partner, ouders, kinderen en familie brengt niet alleen voldoening en geluk maar ook frustratie en teleurstelling. Thema’s waar we als individu mee worstelen, vinden dikwijls hun oorsprong in de familie waarin we zijn opgegroeid en openbaren zich in onze huidige relaties. Op respectvolle wijze therapeutisch werken met een persoon, relatie of gezinstherapie vraagt om specifieke technieken, strategieën en aandachtspunten. Het tussenmenselijke verkeer en de verbindingen tussen individuen krijgen meer aandacht. Met behulp van familieopstellingen kunnen spanningsvelden in een systeem op een eenvoudige en ontroerende manier zichtbaar gemaakt worden. Dit kan de start zijn voor een proces van integratie en heling. Deze opleiding, gegeven door Katrien Cassiers, is eveneens toegankelijk voor mensen uit de zorg- en onderwijssector.

 

07/10/2024 ...

Integratieve koppeltherapie

Tijdens onze jaaropleiding koppeltherapie, gegeven door Hilde Geuens, leiden we hulpverleners, therapeuten en coaches op om op een integratieve en verbindende manier aan de slag te gaan met koppels. We behandelen herkenbare thema’s die tijdens relatietherapie vaak aan bod komen, zoals: moeilijke communicatie, verlies van verbinding, twijfel over weggaan of blijven, ontrouw, seksualiteit, nieuw samengestelde gezinnen, destructieve relaties, … De jaaropleiding vertrekt vanuit het therapeutisch kader van de Interactionele Vormgeving en integreert inzichten en methodieken uit de systeemtherapie, contextuele therapie, EFT, hechtingstheorie en andere. Focus ligt op het ondersteunen van een gezonde balans tussen autonomie en verbinding bij beide partners en binnen de relatie.

11/10/2024 ...

Therapeutisch werken met Mindfulness en Compassie

Mindfulness valt als methodiek niet meer weg te denken in het brede welzijnslandschap. In deze opleiding, gegeven door Vanessa Kersemans en Jan Jacobs  leer op een verantwoorde manier mindfulness implementeren in jouw praktijk. We vertrekken vanuit de basis die alle recente behandelingsvormen (zoals MBCT, ACT) met elkaar gemeen hebben en je leert hoe je mindfulness op een verantwoorde en integratieve manier kan toepassen bij cliënten en psychische klachten. Ook werken rond acceptatie en zelfcompassie komen aan bod. Je zal tijdens de lessen zelf ervaren, mindfulness oefenen en trainen op een goede en doorleefde implementatie in je werk met cliënten.

 

14/10/2024 ...

Integratieve Rouw-en verliesbegeleiding

Tijdens deze jaartraining met Katrin Derboven willen we dieper ingaan op hoe je op een integratieve manier met rouw en verlies kan omgaan, met aandacht voor ervaren (voelen), betekenis geven (denken) en gericht handelen (doen). Je krijgt een antwoord op vragen zoals: wat is een normaal rouwproces en wat niet, hoe kan ik ondersteunend werken, welke mogelijke interventies kan ik doen. We gaan ook uitgebreid in op andere vormen van verlies dan door de dood. Daarnaast is er ruimte voor het inbrengen van eigen casussen en gaan we heel praktisch een aantal tools oefenen.

17/10/2024 ...

Integratief lichaamsgericht werken

In deze jaartraining, gegeven door Ludwina Degryse, worden verschillende lichaamsgerichte benaderingen en methodes verkend aan de hand van een aantal integratieve kaders, waaronder de I.V.-driehoek en het 4 kwadrantenmodel, met als doel lichaamsgericht werk logisch en gepast te integreren in het therapeutisch proces. Lesdagen zijn actief en ervaringsgericht opgebouwd rond relevante theoretische kaders. Er wordt ook ruimte gemaakt voor casusbespreking en reflectie op het eigen therapeutisch en/of begeleidingswerk.

 

17/10/2024

ONLINE vragenuurtje gezondheidsrecht (oktober 2024)

Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …

19/10/2024

Heel normaal, alleen niet gemiddeld.

In deze workshop rond autisme en hoogbegaafdheid zullen  Kaatje Vandevelde en Gaëlle de Craene de recentste wetenschappelijke inzichten delen. Daarnaast wordt de brug naar de praktijk gemaakt zodat je na deze workshop niet alleen meer inzicht hebt in deze specifieke doelgroep, maar er ook meteen mee aan de slag kan. Gebaseerd op heel wat eigen klinische ervaring en input van cliënten staan ze stil bij de do’s en don’ts in het therapeutisch werken met zowel autistische mensen als hoogbegaafden.

21/10/2024 - 18/11/2024 - 16/12/2024 - 20/01/2025 - 17/02/2025 ...

Stappenplan naar een bloeiende praktijk

 

Dit traject met Karine Van Oosterbos bestaat uit een stappenplan met 6 modules, waarbij zowel gewerkt wordt op voelen, denken en doen. Je leert je kapiteinspet op te zetten, krijgt handvaten voor jouw financiële wensen, ontdekt waar je zelf tegenaan loopt, hoe je moeiteloos cliënten kan aantrekken, waar jij oprecht blij van wordt en vooral hoe jij een bloeiende praktijk uitbouwt. Zo ervaar jij de vrijheid van een walk the talk lifestyle.

 

Waarom 6 maanden? Omdat je deze tijd gaat nodig hebben om deze stappen te zetten. Je kan het dus maar best meteen grondig aanpakken.

November 2024
08/11/2024

Integratie Hypnose in Psychotherapie

Voor wie de VHYP-basismodule reeds heeft gevolgd, is er deze verdiepingsmodule met Dr. Nicole Ruysschaert omtrent ideo-dynamische methoden.

Via deze module kan je je verder specialiseren in het strategisch werken met hypnose binnen de context van psychotherapie, en leer je exploreren en werken met creatieve vormen van exploratie.

17/11/2024 ...

Zingeving

Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met de vraag naar zingeving, met het verlangen richting te geven aan ons bestaan. Dit is steeds een persoonlijke en intieme zoektocht waarbij iedereen zijn eigen antwoorden zal vinden, deels in contact met zichzelf en deels in het universeel overstijgende.

In deze opleiding wordt er gewerkt rond 4 pijlers: verbinding; bestemming; verhalen; het Ik-overstijgen. Uitgaande van de grote wereldverhalen wordt er ruimte gemaakt voor het delen van ervaringen, creativiteit, groepsinteractie, denkprocessen, bezinning, beeldende werkvormen, stem en beweging, …

Deze opleiding wordt gegeven door Marleen Van Laere en Gitte Beaupain.

19/11/2024 ...

(Improvisatie-)theater en therapie

Deze praktijkgerichte opleiding, gegeven door Suzanne Kempeneers, wordt integratief opgebouwd en verbindt de vier disciplines van de creatieve therapie (beeldende werkvormen, dans, drama en stem) met begeleiding van personen. De stafdocenten verbinden deze vier werkvormen met de basisprincipes van de Interactionele Vormgeving, die als kader voor deze opleiding fungeren. Deze opleiding is eveneens toegankelijk voor mensen uit de zorg- en onderwijssector.

21/11/2024

ONLINE vragenuurtje gezondheidsrecht (november 2024)

Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …

21/11/2024

Emotion-Focused Therapy - Level 2

In deze 6 daagse vervolgtraining, onder begeleiding van Kurt Renders, Arner Heylen en Sofie Talboom, bouw je verder op EFT level 1: verdere toepassingen van de lege stoel-methodiek voor unfinished business, twee-stoelendialoog voor "conflict-splits" onder meer bij depressie en sociale angst, meaning protest, alliantiebreuken en hoe deze te repareren, ...

Deze level 2 training is een onderdeel van de EFT-opleiding zoals die wereldwijd wordt gegeven. 

De training gaat door in het Nederlands.

 

December 2024
02/12/2024

Hypnose bij rouwverwerking - verdiepingsdag

Het proces van getroffenen van acute en chronische verlieservaringen loopt vaak vast op basis van idiosyncratische kenmerken die niet onmiddellijk worden onderkend door de psychotherapeut, maar wel kunnen worden blootgelegd aan de hand van hypnotische ontdekkende technieken. Dit vergt zowel van de patiënt als van de psychotherapeut een specifieke inspanning om voorbij te gaan aan uiterlijkheden, maar ook de uitwerking van een gepersonaliseerd script. In deze module leert de cursist gepersonaliseerde scripts, verhalen en metaforen uitwerken, op maat van de cliënt, waarbij de eigenheid van de verlieservaring als uitgangspunt wordt genomen voor het uitwerken van een script, startpunt van een hypnotische reis naar het losmaken van alles wat aanvaarding, vaak op basis van onaangepaste hechting, in de weg staat.

 Deze opleidingsdag wordt gegeven door Lies Scaut.

19/12/2024

ONLINE vragenuurtje gezondheidsrecht (december 2024)

Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …

Januari 2025
01/01/2025

I.V. - coaching

Coaching zit in de lift. We worden overspoeld door coaching-modellen. De IV-visie van de Educatieve Academie leent zich helemaal voor “coaching” in de brede zin van het woord. Door de veelheid aan coaching-modellen die er vandaag de dag bestaan, te verbinden in de I.V.-driehoek ontdekken we de existentiële insteek en de procesmatige complexiteit die ons tot mens maakt, maar die vaak in coaching-methoden ontbreekt.  Deze opleiding wordt gegeven door Marleen Van Laere.

07/01/2025 ...

Integratieve Creatieve Opleiding - Uitbreiding

Vanuit gretige leergierigheid en enthousiasme van studenten en docenten komt er eindelijk een verbredend vervolg op de Integratieve Creatieve Opleiding. Vijf docenten (Suzanne Kempeneers, Katrien Cassiers, Maia Van Landeghem, Annemie Willemse en Sabien Jagers) geven samen vorm aan een jaar met nieuwe en extra media, namelijk; fotografie, verhalen, schrijven, zandspel en muziek. Media die vlot zijn in te zetten, in individuele therapie en vanuit een doorvoelde bedding in het innerlijk proces expressie kunnen geven aan essenties. We enten deze praktijk en procesgerichte opleiding op de theoretische en experientële basiskaders van het basisjaar.

14/01/2025 ...

Het contextuele verhaal in poppentaal

Het contextuele gedachtengoed geeft helpende inzichten, maar hoe gebruik je dat in de praktijk?Met deze jaaropleiding pop(p)entaal, gegeven door Freya Van den Bossche heb je een concreet instrument in handen om met je cliënt in interactie vorm te geven aan contextuele begrippen, zodat de cliënt zelf meer de regie in handen krijgt van de invloed van het familiesysteem op zijn functioneren, denken en voelen. Bovendien kan de cliënt zich vollediger uitdrukken en helpt de methodiek de therapeut of hulpverlener deze invoelend te begrijpen.

28/01/2025 ...

Integratief therapeutisch werken met seksualiteit

Seksualiteit is een essentieel onderdeel van onze zelf- en relationele ontwikkeling, het is verweven met onze identiteit, onze behoeften en angsten. Als we onze cliënten in hun volledigheid willen zien en benaderen, dienen we dus ook met hun seksualiteit aan de slag te gaan. Deze jaaropleiding streeft naar het vergroten van kennis, vaardigheden en zelfreflectie met betrekking tot seksualiteit. Therapeuten kunnen zo op een meer zelfverzekerde en natuurlijke wijze spreken over seksualiteit, het integreren in hun therapeutische praktijk, zowel bij individuele als koppeltherapie. De opleiding, gegeven door Charlotte Benoot, is gebaseerd op het therapeutisch kader van Interactionele Vormgeving (I.V.).

Filter...
Filter op
Opleidingspartners

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.