Op deze pagina ontdek je het vormingsaanbod van Konnektit en onze vormingspartners

Maart 2023
Vrij te bepalen startdatum

ONLINE: VIP-traject: de hulpverlener als ondernemer

Een hulpverlener die ondernemer wordt, ziet vaak heel wat uitdagingen op zijn pad verschijnen. Er zijn immers weinig opleidingen die je hierop voorbereiden. Psychologen, psychotherapeuten, bemiddelaars, ... krijgen in hun opleiding weinig tot geen informatie omtrent het runnen van een eigen praktijk. Hierdoor is het vaak een kwestie van trial & error. Wil jij 6 maanden als VIP ondersteund worden door Sonja Delbeecke om aan jouw praktijk te werken en zo een succesvolle ondernemende hulpverlener te worden, dan is dit traject iets voor jou.

Vrij te bepalen startdatum

ONLINE: Starten als zelfstandige,hoe doe je dat?

Plannen om te starten als zelfstandig hulpverlener? Via deze startersgids maakt Sonja Delbeecke je wegwijs zodat je weet waarmee je rekening dient te houden op administratief, financieel en boekhoudkundig vlak. Je wordt ook wegwijs gemaakt in de regels inzake GDPR, patiëntenrechten, kwaliteitswet, ... 

Vrij te bepalen startdatum

Supervisie voor psychotherapeuten

Als psychotherapeut is het ontzettend belangrijk om zelf ‘ingebed’ te blijven. Om ten volle aanwezig te kunnen zijn, is het essentieel dat je steun krijgt voor jouw vragen, onzekerheden, twijfels en worstelingen buiten de muren van jouw praktijkruimte. 

 

Vertrekkende vanuit een integratieve benadering is Liesbet Plissart als supervisor aanwezig om jou naar de beste versie van jezelf te brengen, met absoluut respect voor jouw unieke zijn.

27/03/2023 - 28/03/2023 - 29/03/2023 - 30/03/2023 - 31/03/2023

Free onine business challenge for coaches (en andere hulpverleners)

Gedurende een week transformeer jij in jouw ondernemers avatar: Bobby of Bobbette! Je mag zelf kiezen met wie jij je identificeert. Bobby en Bobbette zijn ondernemers. Ze leven, werken en ondernemen vanuit hun kern, met hun hele zijn, met hun hele lijf. En jij gaat die kern in jezelf onder de loep nemen.

29/03/2023

ONLINE KONNEKIT MOMENT: maak kennis met Caycediaanse Sofrologie

Frank Delvaux laat jou in dit Konnektit moment kennis maken met Sofrologie, een ervaringsgerichte methode waarin yoga- en zenmeditatie-technieken in een Westers jasje worden gestoken om zo innerlijke rust te creëren.

30/03/2023

Workshop 'Rock Your Resilience'

Gezondheid is gebaseerd op het vermogen om zich aan te passen en je mentale en metabole flexibiliteit te behouden. Het één kan niet zonder het ander. Deze capaciteit wordt door trauma en verlies zwaar op de proef gesteld.

 

Het is hoog tijd dat psychologen, psychiaters en psychotherapeuten de nood inzien van een multifunctionele aanpak in de psychologie/psychiatrie en afstappen van de louter technische en/of medicamenteuze aanpak die vaak gebaseerd is op trial & error. Artsen die een bepaalde medicatie voorschrijven waarvan ze niet eens weten of de patiënt in staat is om het middel te verdragen en/of als er geen zicht is op de effectiviteit van een bepaald medicament bij een patiënt met een heel eigen constitutie. 

April 2023
14/04/2023 - 12/05/2023

De behandeling van de Functionele Neurologische Stoornis (Conversiestoornis)

Voor wie reeds de VHYP basisopleiding voltooid heeft, is er deze praktische georiënteerde tweedaagse workshop met Dr. Franny C Moene waarin je, zelfstandig en/of binnen intervisie- of supervisieverband, zal leren hoe je met hypnose kan werken om de patiënten met de symptomatologie van een Functionele Neurologische Stoornis (FNS) te kunnen helpen.

17/04/2023 - 24/04/2023

Muziek en klank in therapie

In een therapeutisch kader kan muziek een krachtig en dankbaar medium zijn om verbinding te maken tussen therapeut en cliënt. Het kan, zelfs zonder enige muzikale voorkennis. We reflecteren over wat muziek in jezelf teweeg brengt, naartoe je uitgenodigd wordt of waarheen je geleid wordt. We worden ons ook bewust van valkuilen.

Een korte training die een non-verbaal, vaak onontgonnen domein in de therapeutische setting aanboort.

18/04/2023 - 25/04/2023

Mentaliseren

Mentaliseren is het vermogen om gedrag van jezelf en van de ander te begrijpen in relatie met gedachten, gevoelens en verlangens. Uit onderzoek blijkt dat het vermogen van cliënten om te mentaliseren een sleutelrol speelt bij veranderingsprocessen, en evenzeer een gemeenschappelijke factor blijkt te zijn van de effectiviteit van verschillende therapievormen.

In deze tweedaagse opleiding krijg je naast een stukje theorie rond mentaliseren, ook handvaten en methodieken mee om de mentalisatievaardigheden van cliënten in te schatten en te bevorderen.

18/04/2023 - 25/04/2023

Stress en burnout bekeken vanuit de nutritional psychology

Tijdens deze 2 online dagen leer je welke impact chronische stress kan hebben op de biochemische processen van ons lichaam. We zoomen in op de werking van de HPA-as en staan stil bij de bloedsuiker-bijnier-as. We leren hoe bloedsuikerstabilisatie ons kan helpen bij stemmingschommelingen en slaapproblemen. Ook de schildklier zal de revue passeren, evenals cholesterol, geslachtshormonen en neurotransmitters.

20/04/2023

ONLINE: vragenuurtje gezondheidsrecht

Elke maand organiseren we een vragenuurtje met onze jurist Mr. Ann Dierickx, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. Je krijgt tijdens een online zoommeeting de mogelijkheid om jouw concrete vragen te stellen over o.a. beroepsgeheim, deontologie, patiëntenrechten, …

20/04/2023 - 27/04/2023

Een introductie in dromen

Ben jij benieuwd naar wat dromen ons te vertellen hebben? Duik dan mee in de mysterieuze wereld van dromen. Breng voor deze online tweedaagse gerust enkele dromen mee, zodat we hiermee aan de slag kunnen. Je gaat naar huis met praktische tips hoe je zelf aan de slag kan met je dromen.

20/04/2023 - 21/04/2023 - 27/04/2023

Trauma en kinderen

Een driedaagse voor therapeuten die met kinderen en jongeren werken en zich willen verdiepen in trauma. De deelnemers maken kennis met een holistisch beeld op trauma en de werking van trauma op lichaam, emotie en cognitie. We leren trauma en de effecten herkennen.

 

22/04/2023

Workshop over 'Verloren Tweelingen' en het 'Lost Twin Syndrome'

Wetenschappelijk onderzoek (Taylor, 2022) toont aan dat in ongeveer 36% van de gevallen waarbij een vrouw zwanger is van een tweeling een van beide foetussen het niet haalt. Volgens sommige onderzoekers stijgt het aantal vrouwen waarbij ‘multiple pregnancy’ voortijdig onderbroken wordt nog steeds. Een duidelijke wetenschappelijke verklaring is hiervoor nog niet. 

Alfred R. Ausserman (2014) beweert dat zelfs 1 op de 10 mensen aanvankelijk een deel van een tweeling was.

Bij hooggevoelige mensen zou dat percentage zelfs nog hoger zijn en bijna een op drie bedragen

In deze workshop zal het fenomeen van ‘Lost Twin Syndrome’ besproken worden. De trainer is ervaringsdeskundig en zal enkele praktische handvaten aanreiken. Hij gaat met de thematiek van verloren tweelingen aan de slag aan de hand van eigen ervaringen als therapeut, casuïstiek, illustraties en oefeningen.

 

27/04/2023 ...

Zesdaagse opleiding context en gezag in verbinding

Ben je vertrouwd met het contextuele gedachtegoed en/of geweldloos verzet en ben je op zoek naar een verbindende manier om met escalaties in complexe systemen om te gaan?  Dan is deze zesdaagse wellicht iets voor jou.  

Luc Claes, contextueel therapeut en trainer, neemt je in deze zesdaagse mee in een boeiende verdieping van het kader 'context en gezag in verbinding'. 

27/04/2023

VHYP Kennismaking met hypnose

VHYP nodigt jou uit om kennis te maken met de mogelijkheden van hypnose in de medische en psychotherapeutische context.

27/04/2023 - 11/05/2023 - 25/05/2023

Introductiecursus contextuele hulpverlening

Maak kennis met het boeiende contextuele gedachtegoed van Ivan Boszormengy Nagy.

28/04/2023 ...

Zesdaagse opleiding context en gezag in verbinding

Ben je vertrouwd met het contextuele gedachtegoed en/of geweldloos verzet en ben je op zoek naar een verbindende manier om met escalaties in complexe systemen om te gaan?  Dan is deze zesdaagse wellicht iets voor jou.  

Luc Claes, contextueel therapeut en trainer, neemt je in deze zesdaagse mee in een boeiende verdieping van het kader 'context en gezag in verbinding'. 

Mei 2023
05/05/2023

Hypnose versterkt lichaam en geest

Aandoeningen, waar het afweersysteem en/of chronische ontsteking een rol spelen zoals allergie, astma, een reeks auto-immune ziektes, kunnen opflakkeren onder invloed van chronische stress. Maar ook cardiovasculaire aandoeningen of diabetes kunnen, ook al hebben ze een belangrijke genetische origine, evenzeer negatief beïnvloed worden door stress of negatieve emoties. Daarnaast spelen psychologische factoren een belangrijke rol bij de groep van “Onvoldoende Verklaarde Lichamelijke Klachten” (SOLK). Deze aandoeningen kunnen zich uiten als jeuk, tintelingen, hartkloppingen of chronische pijn op een bepaalde zone in het lichaam, telkenmale zonder medische oorzaak.  Hypnose kan, naast een geschikte medische therapie, een duidelijk meerwaarde betekenen om het aanbod naar deze patiënten te verruimen.

In deze verdiepende workshop reikt Dr. Ria Willemsen zowel een theoretisch kader als de ruimte tot inoefenen van scripts aan. 

 

 

05/05/2023 - 11/05/2023

De tocht van de held in de zandbak

Via zandspel kunnen onbewuste processen vorm krijgen en zich op een speelse manier ontwikkelen. Wat niet met woorden wordt gezegd, krijgt toch een taal. Hoewel het neerzetten van een tafereel in zand en daar samen naar kijken op zich al een ritueel vormt, zoomen we tijdens deze tweedaagse nog meer in op de weg van de held. Hoe krijgen de weg van de cliënt, het verlangen, het oude en het nog onbekende een vorm? Hoe kunnen we de zandbak en zijn figuren mee gebruiken op overgangsmomenten en om dingen te bekrachtigen of net in beweging te brengen?

Filter...
Filter op
Opleidingspartners

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.