Maak kennis met het vrouwenbrein in verbouwing

14/11/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door Konnektit

Wat zijn Konnektit momenten?

Konnektit momenten zijn korte opleidingsmomenten waarbij we 1 of meerdere sprekers uitnodigen om gedurende maximaal 3u een thema aan te snijden. Dit kan een kennismaking zijn met een bepaalde methodiek, maar ook wetgeving die wordt toegelicht. Tijdens de live Konnektit momenten bieden we na de lezing een hapje en een drankje aan zodat je in een aangenaam kader nader kennis kan maken met de aanwezige collega's.

 

Iedereen kan deelnemen aan deze Konnektit momenten, zowel leden als niet-leden.

 

Wist je dat je als je PLUS lid gratis kan deelnemen aan ALLE Konnektit momenten. We organiseren er gemiddeld 12 per jaar (voornamelijk online). Nog geen lid, klik hier voor meer informatie

Inhoud van de opleiding

Met vaak vele bordjes in de lucht te houden, kan de fase van de overgang of de peri-menopauze een vrouw meer kwetsbaar en stressgevoelig maken. Tegelijk is het een enorme kans op persoonlijke groei, tenminste als de vrouw goed geïnformeerd is over de veranderingen die haar lijf doormaakt en de impact hiervan.  Veel vrouwen (ongeveer 2/3e) ervaren in bepaalde mate een dominospel van lichamelijke en psychische klachten die voor zichzelf én voor zorgprofessionals voor verwarring kunnen zorgen: “Ben ik gek aan het worden, heb ik een vreselijke ziekte, of zit ik in de overgang?”

 

Wat het extra verwarrend maakt, is dat de vrouw die op zoek is naar antwoorden omtrent menopauze overdonderd wordt door farma-gesponsorde ads, semi-wetenschappelijke websites en allerlei aanbod in het genre van ‘doe dit en je zal je terug jezelf voelen’. Met andere woorden: correcte en recent wetenschappelijke informatie vinden over behandelmethoden is geen sinecure.

 

Vanuit het motto ‘doing the research you don’t have time for’, brengt Liesbet je een avond vol waardevolle informatie over de overgang gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten, gemixt met een portie humor en ervaringsdeskundigheid.

 

Tijdens dit Konnekt moment krijg je een antwoord op vragen zoals

 • Welke typische maar ook atypische klachten kunnen voorkomen tijdens de overgang, en welke kunnen blijven duren tot na de menopauze?
 • Hoe kan je zeker weten dat bepaalde klachten toe te schrijven zijn aan de (transitie naar) menopauze?
 • Welke effecten hebben de schommelingen van vrouwelijke hormonen op je lichamelijke en mentale welzijn?
 • Waarom kunnen we menopauze klachten verwarren met zaken als burnout, depressie, angststoornissen, slaapstoornissen…?
 • Hoe kan een positieve mindset ten aanzien van deze levensfase de klachten positief beïnvloeden?
 • Wat is er belangrijk om als 40+ vrouw goed te zorgen voor je (mentale) gezondheid, met een cruciale rol van stress management?
 • Wat zijn de recente wetenschappelijke besluiten omtrent de zin of onzin van hormoon substitutie therapie?

 

Je ontvangt ‘notebook’ met zinvolle inspiratie en tips van bronnen (artikels, podcasts, boeken, websites…) zodat je jezelf verder kan oriënteren en verdiepen als gewenst.

Voor wie?

We verwelkomen zorgverleners (zowel leden als niet-leden) die met vragen van vrouwen geconfronteerd worden en hen daarin graag willen leren begeleiden en/of correct willen kunnen doorverwijzen voor een aangepaste behandeling.

Deze avond is zowel nuttig als vrouw die zich op voorhand wil wapenen met informatie over wat de overgang kan betekenen, als vrouw die er midden in zit en op zoek is naar antwoorden, als vrouw die postmenopauzaal is en goed voor haar lijf wil leren zorgen om gezond en zo vitaal mogelijk ouder te worden.

Maar we verwelkomen ook graag mannelijke zorgverleners die hierover meer wil weten ...

Spreker

Liesbet Sourbron is klinisch psychologe, leraar en counselor. Via haar praktijk WILDIT wil ze het grote publiek informeren en inspireren over de overgang en wat dit betekent voor je lijf, gebaseerd op wetenschappelijke niet-farma gesponsorde informatie, en dit gecombineerd met haar kennis over positieve psychologie en oplossingsgerichte en motivationele counselingtechnieken.

Praktische info

 • Ontvangst 18u - 18u30
 • Lezing 18u30 – 20u30
 • Receptie 20u30 – 21u30

Wanneer?

Dinsdag 14/11/2023
18u - 21u30

Waar?

Skyline Park
Ambachtenstraat 33,
8870 Izegem, België

Makkelijk bereikbaar via Exit 6 van de E403

Investering

 • Niet-leden: 79 euro excl. btw
 • Konnektit basic leden: 59 euro excl. btw
 • Konnektit plus leden: GRATIS deelname (*)

 

(*) Schrijf je je als plus lid in, maar ben je afwezig of annuleert je minder dan 7 dagen op voorhand dan wordt een no show fee van 59 euro excl btw aangerekend.

Meer info

Heb je vragen of ervaar je problemen bij het inschrijven, aarzel niet om ons te bellen of mailen.

Inschrijven

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.