Centraal in dit aanbod staan experiëntiële theorie en oefeningen, waarbij je als deelnemer meegenomen wordt doorheen verbale, zintuiglijke, motorische en anatomische dimensies van het menselijk lichaam-zijn. Zo verschuift de focus steeds dieper in de laagjes van ons bestaan, steeds vroeger in onze ontwikkelingsgeschiedenis, en telkens ook dichter naar de lichamelijke interactie van cliënt en therapeut – tot en met hands-on elementen uit het lichaamswerk. Tenslotte land je in een creatieve tweedaagse waar je het beleefde en geleerde kan integreren.
De opleiders creëren met de groep telkens opnieuw een veilige oefenruimte en helpen je op weg om de inhoud te vertalen naar je eigen praktijk. Deelnemers worden aangemoedigd om zich verder te verdiepen in aangeboden literatuur en het geleerde uit te proberen in de eigen praktijk, met gelegenheid tot supervisie.
Na deze specialisatieopleiding heb je kennis gemaakt met het brede landschap van theorieën, methoden en technieken uit de praktijk van experiëntiële psychotherapie en lichaamswerk. Je begrijpt hoe je kan samenwerken met professionelen in het lichaamswerk. Je begrijpt hoe je het lichaam als leidraad kan nemen in je eigen praktijk en hebt hier ervaring mee opgebouwd door oefening. Je persoonlijke proces wordt doorheen de opleiding op diepgaande wijze gefaciliteerd en ondersteund.
Deze opleiding richt zich op psychotherapeuten die in de praktijk staan.
Deelnemingsvoorwaarden:
Mathias Dekeyser is klinisch psycholoog en cliëntgericht/experiëntieel psychotherapeut en supervisor met ervaring in ambulante, residentiële en mobiele zorgsetting. Sinds 2007 organiseert hij vorming en training in lichaamsgerichte interventies voor diverse gezondheidszorgberoepen en psychotherapeuten.
Saren Swinnen is klinisch psychologe, cliëntgericht/experiëntieel therapeut, wholebody focusing therapeut en trainer, kundalini yoga leraar met extra verdieping in "mind and meditation". Sinds een tiental jaar heeft ze een laagdrempelig en meer gespecialiseerd aanbod op de brug tussen lichaam, geest en ziel, zowel voor individuen, groepen en teams. Als mama van drie kinderen houdt ze van "walk the talk".
Catherine Estas is Doctor in de Psychologie, klinisch psychologe, traumatherapeute (EMDR practitioner en Sensorimotor Psychotherapeute), docente lichaamspsychotherapie, danstherapeute en yogadocente. Ze heeft 15 jaar ervaring met de behandeling van complex trauma bij vluchtelingen, in residentiële psychiatrie en in privé praktijk.
Sophie van de Put is kinesitherapeute gespecialiseerd in Fasciatherapie MDB en Experiential Bodywork®, werkzaam sinds 2011 in Groepspraktijk Zuid te Antwerpen in samenwerkingsverband met psychotherapeuten voor geïntegreerde zorg bij psychosomatiek en trauma. Zij is docente bij Fascia College en begeleidt maandelijkse transdisciplinaire intervisiegroepen voor lichaams- en psychotherapie.
Lien Van Oost is klinisch psychologe met 15 jaar ervaring in het experiëntieel pychotherapeutisch (trauma)werk met kinderen, jongeren en volwassenen. Vanuit persoonlijke en professionele op de beperkingen van psychologische hulpverlening, is zij sterk gedreven om de brug naar het lichaamswerk te bewandelen en anderen via creatieve werkvormen hun eigen pad op te laten ontdekken.
5 tweedaagsen of 10 opleidingsdagen
Meer info over de locatie vind je hier.
De investering voor deze opleiding bedraagt 1650€, inclusief dranken tijdens de pauze en een broodjeslunch 's middags.
Overnachtingen zijn niet inbegrepen maar deelnemers kunnen wel zelf logies boeken bij de locatie indien gewenst.
Het inschrijvingsgeld kan in twee delen worden betaald (60% bij inschrijving en 40% bij aanvang), neem hiervoor contact op met info@focusonemotion.be
KMO portefeuille is niet meer mogelijk voor deze opleiding sedert de besparingshervorming van de Vlaamse Overheid.
Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.
Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via de website van Focus on emotion.