De kracht van collages. Groei, transformatie en betekenisgeving in rouw via collagewerk.

04/12/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door De Weg Wijzer

Inhoud van de opleiding

 Collagewerk biedt een uitweg in het doolhof van onuitspreekbare rouw. Het zorgt voor een creatieve wegenkaart bij traumatisch verlies en rouw en is een manier om de stukken van een verbrijzeld leven terug te vinden. Collages creëren ruimte om het onuitspreekbare zichtbaar en hoorbaar te maken, het denken te stoppen en het hart te openen. Niet iedereen is gebaat met de traditionele gesprekstherapie waarin woorden centraal staan. Collagewerk helpt om meer te zeggen zonder woorden.

 

Leerdoelen

  • Inzicht verwerven in het collagewerk ‘Artful Grief’ van Sharon Strousse
  • Zelf de kracht ervaren van het maken van een collage
  • Het integreren van het collagewerk binnen de hulpverleningsrelatie

 

Methode

 Tijdens deze ervaringsgerichte dag, gaan we aan het werk met Artful Grief, mede geïnspireerd op het collagewerk van Sharon Strousse. We ervaren zelf de kracht van collages en het werken met papier, schaar en lijm, onderbouwd door wetenschappelijke inzichten van creatieve en beeldende therapie. Het zelf ervaren als hulpverlener is essentieel om de impact ervan te ervaren wanneer je hiermee aan de slag gaat met je cliënt.

Voor wie?

Deze opleidingsdag is toegankelijk voor alle hulpverleners met een basiskennis van rouw (maatschappelijk werkers, psychotherapeuten, psychologen, counselors, coaches, orthopedagogen, …)

Opleider

Lies Scaut is als psychotherapeut gespecialiseerd in rouw en verlies. Tevens is zij als faculty member verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition (USA) waar zij jaarlijks opleiding geeft en volgt. Zij is coördinator van het Postgraduaat Rouw- en Verliescounselor aan Hogeschool PXL en geeft als gastprofessor les aan verschillende Hogescholen. Binnen De Weg Wijzer, Expertisecentrum voor Trauma- en Rouwbegeleiding, richt zij zich als psychotherapeut op verlieservaringen bij (zeer jonge) kinderen en volwassenen. Als auteur schreef zij reeds meerdere boeken over rouw en geeft zij lezingen in binnen-en buitenland.

 

Wanneer?

Maandag 04/12/2023
9u30 - 16u30

Waar?

De Weg Wijzer
Hazelarenlaan 58/3,
3500 Hasselt, België

Makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer + gratis parking

 

Investering

De investering voor deze dag bedraagt €150.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via info@dewegwijzer.org

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.