Hypnose bij acute pijn

06/10/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door VHYP

Inhoud van de opleiding

In deze voortgezette opleidingsmodule leer je afstemmen op de cliënt met pijn via alle sensorische kanalen. Je maakt kennis met van de verschillende behandelniveau’s. Er is aandacht voor de verschillen tussen acute en chronische pijn, en voor de verschillen in behandeling. Kenmerkend voor acute pijn is de vaak stressvolle omgeving en situatie, zowel voor de client als voor de behandelaar. Je leert inductie bij mensen in deze situatie, en het gebruik van hypnotische strategieën, bv bij mensen die een stressvolle medische procedure moeten ondergaan.

Leerdoelen

  • In staat zijn om op een zorgvuldige manier in te voegen bij de cliënt met acute pijn.
  • Het kunnen toepassen van verschillende hypnotische technieken bij de behandeling van acute pijn.
  • Gebruik kunnen maken van de verschillende hypnotische behandelmogelijkheden bij acute pijn bij trauma’s en in de medische setting.
  • Een eerste stap zetten in het ontwikkelen van kennis en vaardigheid op het gebied van de toepassing
    van trance-gerichte interventies bij acute pijn.

Methode

Literatuur beschikbaar via website, PowerPoint hand-outs, demo, praktijkoefeningen.

Voor wie?

Deze module is verplicht in het curriculum H-MBI (medische behandeling en interventies) en facultatief in curriculum H-PsT (psychotherapie).

Opleider

Kees Venselaar is GZ-psycholoog. Hij heeft een langjarige ervaring binnen de revalidatie en binnen algemeen en specialistische ziekenhuizen. Sinds 1987 specialiseert hij zich in de behandeling van mensen met lichamelijke klachten en chronische pijn. Sinds 1990 gebruikt hij hierbij als lid van de Nvvh (Nederlandse Vereniging voor Hypnose) ook hypnose. Op dit moment werkt hij in zijn eigen praktijk in ’s-Hertogenbosch en in een groepspraktijk in Veghel. Hij geeft opleidingen en trainingen over de behandeling van chronische pijn. Hij is auteur van het boek “Pijn als signaal”.

 

Wanneer?

Vrijdag 06/10/2023
9:30 - 17:00

Waar?

UPC-KULeuven
Leuvensesteenweg 513,
3070 Kortenberg, België

Investering

De investering voor VHYP-leden bedraagt 145 euro, voor niet-leden 180 euro.

 

Accreditering voor artsen wordt aangevraagd.

 

 

Inschrijving

Deze opleiding wortd niet georganiseerd door Konnektit.

Inschrijven kan via het dashboard op de website van vhyp

 

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.