Kennismaking met ACT

09/10/2023 - 23/10/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Wat drijft je? Wat inspireert je?

 

Wat is echt belangrijk voor jou? Waar blokkeer je? Hoe ga je om met zaken die je het gevoel geven dat je vastzit? Hoe kan je dit alles omzetten in waardevol handelen?

 

Dit zijn de vragen waar je volop mee aan de slag gaat als je werkt vanuit ACT, Acceptance and Commitment Therapy.

 

De belangrijkste boodschap van ACT is: accepteer wat je zelf niet kunt controleren en verbind je ertoe die acties te ondernemen die je leven verbeteren. Het doel is een rijk en zinvol leven te creëren en tegelijk effectief om te gaan met de pijn en de stress die erbij horen. ACT is gebaseerd op het idee dat psychologische starheid de voornaamste oorzaak is van depressie, angst en vele andere vormen van psychisch lijden. Het is een bewezen effectieve behandelmethode met als doel de psychologische flexibiliteit te bevorderen met behulp van zes kernprocessen; defusie, acceptatie, mindfulness, perspectiefinname, waarden en toegewijde actie.

 

Tijdens deze tweedaagse zullen we op diverse manieren kennis nemen van, en ervaring opdoen met, deze kernprocessen. De training biedt verschillende tools om als hulpverlener mee aan de slag te gaan en zal zeker ook dienen als inspiratie voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie?

(Psycho)therapeuten en hulpverleners.

Opleider

 

Annelies Harvent is trainer, coach en therapeut met ruime ervaring binnen de bedrijfswereld, de sociale sector en met particulieren. Ze is coördinator van Centrum Oost, een groepspraktijk voor psychotherapie, coaching en gezondheidsbegeleiding in Antwerpen. Annelies gaf onder andere vormingen rond leiderschap, communicatievaardigheden, assertiviteit, weerstand tegen verandering en workshops rond podium présence. In de sociale sector werkte ze onder meer met gezinnen van jongeren die in aanraking kwamen met het gerecht. Ze begeleidde ook een aantal jaren individuen en groepen in de drughulpverlening en is momenteel bezig met suïcidepreventie in een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. Annelies volgde onder meer de vierjarige therapieopleiding en de jaaropleiding transpersoonlijke psychotherapie aan de Educatieve Academie.

 

Moniek Van Oss heeft een zelfstandige praktijk voor psychotherapie en coaching in Tilburg (Nederland). Zij werkt met volwassenen en senioren met psychische en werkgerelateerde klachten. Daarnaast is zij werkzaam als specialist ouderen binnen het welzijnswerk rond thema’s als eenzaamheid, zingeving, rouw, verlies en andere levensvragen.

Zij volgde de opleiding Interactionele Vormgeving en een opleiding aan de Academie Mens en Arbeid. Daarnaast volgde zij vele trainingen in ACT (Acceptatie en Commitment Therapie), Mindfulness, Focusing, Voice Dialogue, Past Reality Integration, Narratieve Therapie, loopbaanbegeleiding en coaching.

Wat haar drijft in haar werk als therapeut is de ander te helpen zich te bevrijden uit de patronen waarmee die zichzelf klem zet. Vanuit de ruimte die dan ontstaat kan men het leven opnieuw vormgeven, in een richting die de eigen persoonlijke waarden als uitgangspunt neemt.

 

Wanneer?

Maandag 09/10/2023
10u - 17u
Maandag 23/10/2023
10u - 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze tweedaagse bedraagt 230 EURO.

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten: 190 EURO

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via de website van de Educatieve Academie

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.