Spiritualiteit en psychotherapie

20/11/2023 - 04/12/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

 

“Praten over het wezen van spiritualiteit, hoe doe ik dat in mijn praktijk?”

 

Verlang je ook naar oriëntatie over hoe je op ethische, verantwoorde en effectieve wijze spiritualiteit in je psychotherapeutische praktijk kunt verweven?

Wil je meer vertrouwen hebben in het voeren van gesprekken over God(en), religie, betekenis, doel en zin van het leven?

Wil je meer te weten komen over de relevantie van het inbrengen van spiritualiteit in de praktijk?

Ben je op zoek naar praktische hulp bij vragen als: “Hoe spreek ik over spiritualiteit in therapie?” “Hoe toon ik respect voor spiritualiteit?” “Wat zeg ik eigenlijk? En wanneer zeg ik het?”

Overweeg dan deze tweedaagse training.

 

Spiritualiteit laat zich niet reduceren tot een handleiding. Spiritualiteit gaat over mysterie, betekenis en transformatie. Het is het gebied van verbinding en kennis buiten de wereld van feiten, formules en efficiëntie. Naast een bespreking van een gepaste therapeutische grondhouding, krijg je een raamwerk aangeboden waarmee het avontuur kan beginnen. De bedoeling is je een basis, een structuur te geven zodat je vol vertrouwen  respectvol, verbindend en transformerend aan de slag kunt gaan

Voor wie?

Deze korte training is bedoeld voor iedereen wiens professionele werk betrekking heeft op het aanpakken van de spirituele behoeften van cliënten.

Opleider

Gitte Beaupain is een gelukkige integratieve psychotherapeute. Haar belangstelling gaat uit naar gender, beroepsethiek, sprookjes en verhalen, Jungiaanse en traumagerelateerde therapie. Ook heeft ze zich gericht op oplossingsgerichte korte therapie en brainspotting. Na een aantal jaren ervaring als taaldocente voor volwassenen, leidde haar maatschappelijke betrokkenheid haar eind jaren negentig in de richting van gelijke kansen en gendervraagstukken. In 2008, rijk aan ervaringen in instellingen, ngo’s, bedrijven en projecten, richtte ze samen met een collega Genderatwork op, een adviesbureau voor de praktische uitvoering van diversiteitsmanagement, gelijke kansen en genderkwesties.

Tegenwoordig werkt ze in haar eigen praktijk te Antwerpen en geeft regelmatig opleidingen (gender, beroepsethiek, communicatie, persoonlijke ontwikkeling). Naast haar liefde voor de mens staan fotograferen en schrijven hoog op haar voorkeurenlijst. Ze houdt van korte verhalen en lyriek.

 

Wanneer?

Maandag 20/11/2023
10u - 17u
Maandag 04/12/2023
10u - 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze tweedaagse bedraagt 230 EURO

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten: 190 EURO

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via de website van de Educatieve Academie

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.