Hartcoherentie en de polyvagaaltheorie

03/10/2023 - 10/10/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Volgens wetenschappers is het basisdoel van de mens “overleven”. Gevaar detecteren en veiligheid en verbinding zoeken.

 

Hartcoherentie is een zeer effectieve manier om om te gaan met “gevaar” in de vorm van onrust, angst, onzekerheid, hyperventilatie. Het brengt (terug) evenwicht in je systeem waardoor niet alleen de symptomen afzwakken of verdwijnen maar waardoor je ook meer flexibiliteit ontwikkelt om stress, drukte en angst het hoofd te bieden. Het opent bovendien de weg naar (beter) sociaal contact; een belangrijk element in het hanteren van stress. Dit heeft te maken met het feit dat Hartcoherentie je nervus vagus stimuleert; een hersenzenuw die een belangrijke rol speelt in de polyvagaaltheorie.

 

Klinkt dit als Chinees of rinkelt er al een belletje? In beide gevallen maakt Anne je graag wegwijs in deze materie.

 

Tijdens deze tweedaagse maak je kennis met hartcoherentie en ontdek je de impact op je hartslag, brein, hormonen en zenuwstelsel.

Je krijgt praktische oefeningen en start je eigen hartcoherentie-training.

Je krijgt inzicht in de polyvagaaltheorie, het autonoom zenuwstelsel en haar overlevingsresponsen die niet alleen zorgen voor vechten/vluchten/bevriezen maar ook voor betrokkenheid en verbinding.

Kortom we gaan leren overleven.

 

Je kan het toepassen als persoonlijke training of gebruiken om je cliënten naar meer innerlijke rust en evenwicht te brengen in het kader van angst, burnout, trauma.

Voor wie?

Therapeuten, hulp- en zorgverleners. 

Opleider

 

Anne Van Sluijs is I.V.-therapeut, supervisor en mede-oprichter van Coherent, Centrum voor psychotherapie en coaching in Antwerpen. Daarnaast is ze Hartcoherentiecoach binnen het Nerva-team en supervisor bij TOUW. Na lange ervaring in het bedrijfsleven, o.a. als HR Coördinator T&O, ruilde ze zekerheid in voor een eigen praktijk waar ze koppels, (jong-)volwassenen en ouderen begeleidt. Ze is geboeid door tegenstellingen en houdt van “pro” ipv “contra”. Naast de IV opleiding volgde ze o.a. Voice Dialogue, Inner Child, basis Hypnotherapie, Supervisor 1. Ze werd als I.V.-therapeut erkend door de EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy).

 

Wanneer?

Dinsdag 03/10/2023
10u -- 17u
Dinsdag 10/10/2023
10u -- 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze tweedaagse bedraagt 230 EURO

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten: 190 EURO

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via de website van de Educatieve Academie

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.