Integratief begeleider Niveau 1

28/10/2023 ...
Deze opleiding werd georganiseerd door Academie Coaching en Counselling België

Inhoud van de opleiding

Wat maakt deze opleiding uniek?
Deze opleiding onderscheidt zich van vele anderen omwille van de evenwichtige aandacht die besteed wordt aan de 4 dimensies die niet los van elkaar gezien kunnen worden: lichaam, geest, emoties en spiritualiteit. Op deze vier zuilen is onze visie gestoeld.

Wat is Integratieve Begeleiding?
Integratieve begeleiding is een veelzijdige benadering van begeleiding en coaching die verschillende therapeutische stromingen en benaderingen combineert om een op maat gemaakte aanpak te bieden voor elk individu. Deze benadering erkent dat geen twee mensen hetzelfde zijn en dat er geen universele oplossing is voor alle uitdagingen waarmee mensen worden geconfronteerd.

Wat biedt de Opleiding tot Integratief Begeleider?
Onze opleiding tot Integratief Begeleider biedt een diepgaand curriculum dat zich richt op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis op het gebied van psychologie, counseling, therapie en coaching. Tijdens de tweejarige opleiding zullen studenten leren hoe ze verschillende therapeutische technieken kunnen combineren en aanpassen aan de unieke behoeften van hun cliënten. Daarnaast worden ze getraind in empathie, effectieve communicatie en het opbouwen van vertrouwensrelaties met cliënten.

Waarom kiezen voor de Opleiding tot Integratief Begeleider?

  • Veelzijdigheid: Afgestudeerden zijn uitgerust met een breed scala aan tools en benaderingen om effectief met diverse cliënten om te gaan.
  • Individuele Focus: De nadruk op maatwerk stelt begeleiders in staat om echt te luisteren naar hun cliënten en oplossingen te vinden die passen bij hun unieke situaties.
  • Toekomstgericht: Met een groeiende vraag naar holistische benaderingen van begeleiding, biedt deze opleiding afgestudeerden de mogelijkheid om een zinvolle en lonende carrière na te streven.
  • Interactieve Leerervaring: De opleiding omvat praktijkgerichte oefeningen, casestudies en supervisie om ervoor te zorgen dat studenten hun vaardigheden kunnen oefenen en ontwikkelen.

 

Methode

Via ons uitgebreide programma leer je de vaardigheden en technieken die nodig zijn om individuen, koppels en gezinnen te ondersteunen bij het navigeren op hun geestelijke gezondheidsreis. Onze ervaren trainers begeleiden je door de laatste inzichten en best practices in het veld, en helpen je om een zelfverzekerde en competente counsellor te worden.

Je krijgt niet alleen de kans om te leren van experts in het veld, maar je krijgt ook de kans om je nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen door middel van oefeningen onder supervisie van een trainer. Dit hands-on leren geeft je het vertrouwen en de ervaring die je nodig hebt om te slagen in je carrière. Om jouw leerproces nog verder te ondersteunen bieden we ook een Digitale Leeromgeving waarin je de kennis vanuit thuis kunt voorbereiden en verwerken.

 

Voor wie?

De opleiding tot Integratief Begeleider staat open voor HR medewerker, welzijns- of gezondheidswerker, verpleegkundige, yogateacher, familiale bemiddelaar, coach, counselor…., kortweg een professional die begeleidingsvaardigheden naar een hoger niveau wenst te tillen.

Instapvoorwaarden:

  • graduaat of bachelor in richting menswetenschappen
  • 2 jarige opleiding Coaching (ACC)
  • 2 jarige opleiding Counseling (ACC)
  • 3 jaar ervaring in de zorg of begeleidende functie

Opleider

 

Lou Billiau-Hamdaoui

Met twintig jaar begeleidingservaring op de teller, mag zij zich vandaag expert noemen in het “upgraden” van individuen zodat ze zelfbewust, optimaal en zelfstandig kunnen gedijen. Puren uit veelheid, diversiteit en complementariteit van mogelijkheden is wat haar drijft. Samen groeien is waar ze in gelooft.

Als erkend begeleidingskundige (Systeembegeleider, coach, counselor, supervisor, trainer en familiaal bemiddelaar) blikt ze terug op een carrière van 28 jaar waarvan 21 jaar in de privé en ondertussen 7 jaar in de geestelijke gezondheidszorg als onafhankelijk ombudspersoon.

Daarnaast is ze steeds actief geweest als en begeleidingskundige en freelance trainer in haar praktijk “Empowered by Lou” te Edegem, Antwerpen.

Als trekker en motivator gaat haar aandacht uit naar het overbrengen van haar enthousiasme, kennis, ervaring en krijgt ze zuurstof door bij te dragen aan ontwikkeling, groei en resultaat.

 

 

Wanneer?

Zaterdag 28/10/2023
Zaterdag 18/11/2023
Zaterdag 16/12/2023
Zaterdag 13/01/2024
Zaterdag 10/02/2024
Zaterdag 23/03/2024
Zaterdag 20/04/2024
Zaterdag 18/05/2024
Zaterdag 08/06/2024
Zaterdag 29/06/2024

Waar?

Mechelsesteenweg 340,
2650 Edegem, België

Investering

De investering voor deze training bedraagt 3260,95€.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

In een wereld die steeds meer vraagt om holistische benaderingen van begeleiding, biedt onze opleiding tot Integratief Begeleider een unieke kans om een verschil te maken in het leven van anderen. We kijken ernaar uit om samen met jou deze reis van groei en transformatie te ondernemen.Meer gedetailleerde informatie over de opleiding en het inschrijvingsproces vind je op onze website.

 

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.