ONLINE: Hoe neem je zelf een snelle nonverbale IQ-schatter af adhv 'het vrouwtje van Fay Rey'?

22/02/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Konnektit

Wat zijn Konnektit momenten?

Konnektit momenten zijn korte opleidingsmomenten waarbij we 1 of meerdere sprekers uitnodigen om gedurende maximaal 3u een thema aan te snijden. Dit kan een kennismaking zijn met een bepaalde methodiek, maar ook wetgeving die wordt toegelicht.

 

Iedereen kan deelnemen aan deze Konnektit momenten, zowel leden als niet-leden.

 

Wist je dat je als je PLUS lid gratis kan deelnemen aan ALLE Konnektit momenten. We organiseren er gemiddeld 12 per jaar (voornamelijk online). Nog geen lid, klik hier voor meer informatie

Inhoud

In de omgang met cliënten kan het vaak een meerwaarde zijn om een schatting van het IQ te hebben om verdere beslissingen (deels) op te laten baseren, maar laten de omstandigheden (tijdsdruk, financiële mogelijkheden, bereidwilligheid en inzet,...) het niet altijd toe om een uitgebreide IQ-test zoals een WAIS af te nemen.

 

In dit vormingsmoment bieden we een alternatief aan: 'het Vrouwtje van Fay Rey'. Het is een intelligentieschatter met als voordeel dat deze zowel bij kinderen als bij volwassenen kan afgenomen worden, maar waarvoor we tevens een omzettingstabel gemaakt hebben naar WAIS-scores.

 

In de vorming worden de scoringsregels uitgelegd, alsook de omzettingstabel aangeboden.

 

Na deze vorming kan je zelf met deze tool aan de slag en kan je op enkele minuten een omgezette IQ-score hebben, die in de praktijk zelden afwijkt van de WAIS-score die op hetzelfde moment bij dezelfde proefpersoon afgenomen werd!

Voor wie?

Deze vorming is bedoeld voor iedereen bij wie het een voordeel kan bieden een snelle inschatting te hebben van de verstandelijke capaciteiten van kinderen of volwassenen: psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, ...

Opleider

Michael Portzky is klinisch psycholoog, neuropsycholoog,  gezondheidszorgpsycholoog, docent diagnostiek, op de rol erkend gerechtsexpert psychodiagnostiek, en auteur van alle Nederlandstalige vragenlijsten inzake veerkracht, het 'palliatieve pallet' en de boeken Veerkracht en Jongerenveerkracht.

Wanneer?

Donderdag 22/02/2024
10u - 11u30

Waar?

Online via zoom

Wie ingeschreven is, krijgt gedurende 14 dagen toegang tot de opname.

Investering

  • Niet-leden: 79 euro excl. btw
  • Konnektit basic leden: 59 euro excl. btw
  • Konnektit plus leden: GRATIS deelname

Meer info

Heb je vragen of ervaar je problemen bij het inschrijven, aarzel niet om ons te bellen of mailen.

Inschrijven

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.