Introductie familieopstellingen voor psychologen, seksuologen en psychotherapeuten

08/02/2024 - 09/02/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door IVC vzw

Inhoud van de opleiding

De methodiek van het gebruiken van opstellingen binnen de therapeutische context is gebaseerd op de systemische manier van werken van Bert Hellinger. Tijdens een opstelling brengt de cliënt een vraagstuk in waar hij/zij meer helderheid over wil. Door middel van het opstellen van iemands gezin van herkomst tracht de psycholoog/psychotherapeut niet direct zichtbare dynamieken tussen familieleden die voor de cliënt belemmerend werken te herkennen, erkennen en waar nodig weg te nemen.

Tijdens deze training krijg je zicht op de systemische krachten die stagnerend werken en/of ontwikkelingsbevorderend zijn bij cliënten.

De ervaringsgerichte opbouw en de zeer praktische oefeningen, maken het mogelijk dat je met het aangeleerde onmiddellijk aan de slag kan gaan binnen je eigen praktijk.

Voor wie?

Deze introductie richt zich naar psychologen, psychotherapeuten, seksuologen, klinisch orthopedagogen en artsen.

Opleider

Katrien Bockelandt is opgeleid als orthopedagoge aan de hogeschool Vives, criminologe (Universiteit Gent / Universiteit Amsterdam – specialisatie Jeugdrecht), geaggregeerde in de politieke en sociale wetenschappen en kandidaat in de moraalwetenschappen.

 

Tijdens en na haar studies had zij een bijzondere aandacht voor de positie van het kind en de jongere binnen het jeugdbeschermingsrecht.

 

Als vormingswerker was zij jarenlang verbonden aan VZW Mentor en Viac.

 

Zij volgde tijdens haar loopbaan een vierjarige gestaltopleiding aan het IVC te Kortrijk en jaaropleidingen Psychodrama (Centrum voor Psychodrama en Psychotherapie - Pittem), Familie-opstellingen (Bert Hellinger Instituut – Groningen), Supervisor (Balans - Gent) en Contextueel therapeut.

 

Katrien is psychotherapeut, familieopsteller en trainer.

 

Wanneer?

Donderdag 08/02/2024
9u30 - 16u30
Vrijdag 09/02/2024
9u30 - 16u30

Waar?

IVC
Min. Vanden Peereboomlaan 27,
8500 Kortrijk, België

Investering

De investering voor deze introductie bedraagt 250€, broodlunch en koffiepauzes inbegrepen.

Inschrijving

Deze tweedaagse wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Inschrijven kan via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.