ONLINE KONNEKTIT MOMENT: Help, ik heb een klacht

12/03/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Konnektit

Wat zijjn Konnektit momenten?

Konnektit momenten zijn korte opleidingsmomenten waarbij we 1 of meerdere sprekers uitnodigen om gedurende maximaal 3u een thema aan te snijden. Dit kan een kennismaking zijn met een bepaalde methodiek, maar ook wetgeving die wordt toegelicht.

 

Iedereen kan deelnemen aan deze Konnektit momenten, zowel leden als niet-leden.

 

Wist je dat je als je PLUS lid gratis kan deelnemen aan ALLE Konnektit momenten. We organiseren er gemiddeld 12 per jaar (voornamelijk online). Nog geen lid, klik hier voor meer informatie

Inhoud

Je zet je elke dag voor je cliënten in.

Je werkt zorgvuldig en kwaliteitsvol en schoolt je geregeld bij.

Maar niet elke cliëntenrelatie verloopt altijd even optimaal.

Cliënten weten tegenwoordig meer en meer waar ze terecht kunnen met hun klachten: bij de ombuds, de tuchtraad, de politie, het parket, de onderzoeksrechter, de federale toezichtcommissie, … Of ze stappen meteen naar de rechtbank.

 

Op 12 maart 2024 vertelt Ann Dierickx (advocaat-partner Dewallens & partners) wat je in zo een geval kan verwachten en je hoe je hier best mee omgaat.

Want wat ze beweren of claimen, is niet altijd terecht.

We informeren je tijdens dit Konnektit moment zodat je weet hoe je je het beste kan verweren bij een klacht...

Voor wie?

Zowel voor leden als niet-leden.

Opleider

Ann Dierickx is advocaat-partner bij Dewallens & partners. Ze is ook gastprofessor aan de Faculteit Rechten (Beroepsuitoefening in de zorg) en Farmacie (Farmaceutische wetgeving en deontologie) van de Universiteit van Antwerpen. Ze legt zich toe op het gezondheidsrecht en in het bijzonder op de beroepsuitoefening van zorgverleners zoals psychologen, kinesisten, artsen, diëtisten, etc. Ook verstrekte ze al advies aan psychotherapeuten. Ze deed veel ervaring op in tucht- en strafzaken waar de zorgverlener aangesproken wordt op het niet respecteren van de reclame- en andere regels, de patiëntenrechten, … Ook geeft ze advies over bestaande en toekomstige regelgeving, en voert ze procedures voor de Raad van State dan wel het Grondwettelijk Hof waarbij ze de regels over de beroepsuitoefening verdedigt of aanvalt.

Sinds augustus 2020 werken Dewallens & partners en Konnektit nauw samen om de leden van Konnektit op juridisch vlak te ondersteunen m.b.t. vragen inzake gezondheidsrecht.

Wanneer?

Dinsdag 12/03/2024
19u - 21u

Waar?

Online via zoom

Investering

  • Niet-leden: 79 euro excl. btw
  • Konnektit basic leden: 59 euro excl. btw
  • Konnektit plus leden: GRATIS deelname

Meer info

Heb je vragen of ervaar je problemen bij het inschrijven, aarzel niet om ons te bellen of mailen.

Inschrijven

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.