ONLINE KONNEKTIT MOMENT: maak kennis met bokstherapie

23/04/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Konnektit

Wat zijn Konnektit momenten?

Konnektit momenten zijn korte opleidingsmomenten waarbij we een spreker uitnodigen om gedurende maximaal 3u een thema aan te snijden. Dit kan een kennismaking zijn met een bepaalde methodiek, maar ook wetgeving die wordt toegelicht.

 

Iedereen kan deelnemen aan deze Konnektit momenten, zowel leden als niet-leden.

 

Wist je dat je als je PLUS lid gratis kan deelnemen aan ALLE Konnektit momenten. We organiseren er gemiddeld 12 per jaar (voornamelijk online). Nog geen lid, klik hier voor meer informatie

Inhoud

Waar het met alleen praten niet lukt om wezenlijke problemen op te lossen, biedt Bokspsychotherapie uitkomst!

Bokspsychotherapie is een door In2Box deskundig ontwikkelde nieuwe vorm van psychotherapie, waarin training met technieken uit de bokssport wordt gecombineerd met EMDR, schematherapie of kortdurende psychotherapie. Vanuit een persoonsgerichte aanpak zetten we je zowel fysiek als mentaal gericht in beweging. Om zo psychische problemen, trauma's of persoonlijkheidstoornissen (schema's) onder deskundige begeleiding aan te pakken en de persoonlijke kracht en weerbaarheid te vergroten.

 

Wanneer Bokspsychotherapie?

Bokspsychotherapie blijkt effectief bij verschillende psychische problemen en diagnoses zoals PTSS en persoonlijkheidsstoornissen. Onze ervaring leert dat bokstraining in samenhang met deze unieke lichaamsgerichte psychotherapeutische interventies, vaak de oplossing biedt bij moeilijk behandelbare patiënten bij wie richtlijn behandeling onvoldoende effect sorteert.

 

Het lichaam vertelt

Het voordeel van Bokspsychotherapie is dat je beweging brengt in verschillende gebieden in het lichaam, waar dat met praten alleen niet lukt. Dit brengt gevoelens los waar je moeilijk bij kunt en maakt blokkades snel zichtbaar. Kortom, het lichaam vertelt. Dankzij onze specialistische aanpak zijn we in staat het werkelijke probleem, oorzaken, weerstand en blokkades snel op te sporen en aan te pakken. Daarbij bewijst de praktijk dat het met deze methode vaak een stuk sneller gaat dan met alleen praten.

Voor wie?

Zowel voor leden als niet-leden.

Opleider

Masja Otter is al meer dan 20 jaar werkzaam als psycholoog / psychotherapeut / regiebehandelaar bij Compass Zorg. Masja heeft zich binnen de GGZ in de afgelopen jaren ontwikkeld als deskundige op het gebied van angst en trauma en is gecertificeerd EMDR-practitioner. 

Je kent haar misschien al van TV, want ze werkte mee aan Patiënt Pedro, een programma waarin Pedro Elias komaf wou maken met zijn angsten.

 

Onlangs schreef zij samen met Damiaan Denys het boek ‘psychotherapie in beweging’ de helende kunst van boksen. Het is een relaas van een unieke zoektocht naar hoe een nieuwe aanpak van mentale klachten kan worden ontworpen voor zowel cliënt als behandelaar. Bovendien brengt dit boek voor het eerst een overzicht van de theoretische achtergrond en de praktische uitoefening van bokspsychotherapie als basis voor behandeling. Bovenal biedt het een omvattend beeld van de rol die de therapie vandaag speelt, en morgen zou kunnen spelen, in een zorgsysteem in beweging.

Wanneer?

Dinsdag 23/04/2024
19u - 21u

Waar?

Online via zoom

Wie ingeschreven is, krijgt gedurende 14 dagen toegang tot de opname.

Investering

  • Niet-leden: 79 euro excl. btw
  • Konnektit basic leden: 59 euro excl. btw
  • Konnektit plus leden: GRATIS deelname

Meer info

Heb je vragen of ervaar je problemen bij het inschrijven, aarzel niet om ons te bellen of mailen.

Inschrijven

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.