Ademen - Learn to breath and come tot your senses

09/03/2024 - 16/03/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Learn to breathe and come to your senses

Leren ademen, is dat eigenlijk wel nodig?
Onbewust verandert ons adempatroon terwijl we opgroeien en zonder dat we het weten verandert ons natuurlijke adempatroon.
Dit zorgt er vaak voor dat we ons na een tijdje minder goed in ons vel voelen zonder dat we er precies de vinger op kunnen leggen. Door wat extra aandacht te besteden aan onze adem komen we opnieuw in contact met onszelf.

Tijdens deze tweedaagse training doorlopen we het mechanisme van de ademhaling, ontdekken we wat een gezonde ademhaling is en oefenen we samen de verschillende stappen om dit te bereiken.
We gaan ook ervaren hoe we ontspanning en balans in ons systeem kunnen brengen.

Verder leren we ook hoe we deze technieken kunnen toepassen tijdens sessies met cliënten en gaan we nog een stapje verder richting activeren en transformeren met verschillende ademtechnieken.

Voor wie?

Alle geïnteresseerden.  

Opleider

 

 

Vanessa Kersemans is bachelor Toegepaste Psychologie en IV-therapeut. Ze werkt als vrijwillig therapeut bij Tejo (Therapeuten voor Jongeren) en als verbindingsbegeleider bij Touw (voor cliënten die het financieel moeilijk hebben), daarnaast is ze ook bestuurslid bij het VVTIV (Beroepsvereniging voor alle therapeuten in de Interactionele Vormgeving). Ze is naast psychotherapeut in bijberoep ook nog administratief bediende bij SD Worx.

Haar eindwerk voor de opleiding Interactionele Vormgeving, Learn to breath and come to you senses, was een eerste stap in het integreren van ademen en ademtechnieken in therapie. Dit smaakte naar meer en ondertussen bekwaamt ze zich verder als ademcoach door verschillende opleidingen te volgen zoals Hartcoherentie en de Beter Ademen Methode (BAM). Ze werd als I.V.-therapeut erkend door de EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy).

 

Wanneer?

Zaterdag 09/03/2024
10u tot 17u
Zaterdag 16/03/2024
10u tot 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze tweedaagse bedraagt 230 euro.  Studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden investeren 190 euro.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

 

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.