De tocht van de held in de zandbak

16/04/2024 - 23/04/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Zandspel spreekt op een oorspronkelijke manier een diepere laag aan en maakt deze dankzij de vorm (de opstelling van zand, water en eventuele figuren) net concreet en zichtbaar. Zo kunnen onbewuste processen vorm krijgen en zich op een speelse manier ontwikkelen.

 

Hoewel het neerzetten van een tafereel in zand en daar samen naar kijken op zich al een ritueel vormt, zoomen we tijdens deze tweedaagse nog meer in op de weg van de held. Hoe krijgen de weg van de cliënt, het verlangen, het oude en het nog onbekende een vorm? Hoe kunnen we de zandbak en zijn figuren mee gebruiken op overgangsmomenten en om dingen te bekrachtigen of net in beweging te brengen? Hoe kan de zandbak bijdragen om met nieuwe ogen naar het (on)bekende te kijken? Wat kan eventueel ontstaan wanneer we de bak verlaten en het zand alle ruimte geven?

 

Deze therapievorm voor volwassenen en kinderen, koppels en gezinnen laat toe om woordeloze momenten of gevoelens toch een taal te geven. Er ontstaat een raakvlak tussen het individuele en het universele, tussen persoonlijk en transpersoonlijk.

 

In deze tweedaagse maak je kennis met het gebruik van zand en ook met een zandbak en figuren in een therapeutisch proces. Voor mensen die nog niet vertrouwd zijn met het werken met zand als creatieve werkvorm is het een boeiende kennismaking. Voor vertrouwden is het een verdieping van hun praktijk rond het werken met rituelen. Deelnemers gaan aan de slag met hun eigen verhaal in de zandbak en oefenen in het begeleiden of faciliteren van een ritueel in de zandbak. (Je kan met deze korte training ook aan de slag zonder een hele kast vol figuren achteraf.)

 

Een wonderlijke werkvorm met een warme uitnodiging in de wereld van het archetypische en universele.

 

Voor wie?

Hulpverleners

Opleider

Katrien Cassiers is naast docente van deze opleiding ook docente en vormgever van de Tweejarige Opleiding Integratieve Kindertherapie en de jaaropleidingen Familieopstellingen en Integratieve Creatieve Opleiding. Daarnaast geeft ze meerdere korte trainingen en is supervisor. Oorspronkelijk pedagogisch geschoold maakte ze in 2003 de overstap naar een praktijk voor individuele psychotherapie voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen. Als IV-therapeute krijgt het therapeutisch proces een unieke vorm in interactie met de cliënt. O.a. bijkomende opleidingen, systemisch werken, systemische pedagogie, transpersoonlijke psychotherapie, mindfulness en compassie voor hulpverleners, brainspotten, somatic experience, heartfulness, theory u, meditatie, beeldhouwen en eigen kunstenaarschap maken deel uit van haar instrumentarium.

 

Wanneer?

Dinsdag 16/04/2024
10u - 17u
Dinsdag 23/04/2024
10u - 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze training bedraagt :

230 euro

190 euro (voor studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden)

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.