Mentaliseren

26/03/2024 - 16/04/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Mentaliseren is het vermogen om eigen gedrag en dat van onze omgeving te begrijpen aan de hand van onderliggende gevoelens, gedachten, verlangens, triggers enzovoort.

In deze vorming bekijken we hoe het komt dat het vaak niet meer lukt om de eigen binnenkant te begrijpen, of zich in de ander te verplaatsen. Wanneer dit gebeurt bij ons of bij onze cliënt, zorgt dit er vaak voor dat er misverstanden of conflicten ontstaan, we vastlopen in relaties of dat het therapeutisch proces lijkt te stroppen. We onderzoeken aan de hand van theorie, methodieken en eigen (casus-) voorbeelden wat helpend kan zijn om dit vermogen terug aan te spreken en hoe dit binnen en buiten de therapiekamer dingen terug in beweging kan brengen.

Voor wie?

Hulpverleners en therapeuten die meer willen weten over veranderingsprocessen en hoe deze te bevorderen.

Opleider

Inge Wouters deed als maatschappelijk werkster meer dan 20 jaar ervaring op in psychosociale begeleiding bij verschillende doelgroepen (thuislozen, jongeren en gezinnen binnen bijzondere jeugdzorg, studenten,…). Sinds haar afstuderen in de Interactionele Vormgeving combineert ze op zelfstandige basis haar privépraktijk in Essen met een groepspraktijk in Antwerpen. Zij richt zich op (jong-) volwassenen en koppels.

Zij zit mee in het redactieteam van Metafoor, het vakblad voor I.V.-therapeuten van V.V.T.I.V. en geeft vorming rond Mentaliseren.

Zij volgde korte trainingen als o.a. zandspeltherapie en EFT-koppeltherapie en volgt momenteel de jaaropleiding rouw- en verliesbegeleiding.

 

Wanneer?

Dinsdag 26/03/2024
10u - 17u
Dinsdag 16/04/2024
10u - 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze training bedraagt :

230 euro

190 euro (voor studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden)

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.