Rouw- en verliesverwerking

08/03/2024 - 22/03/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

In het therapeutisch werk worden we heel dikwijls geconfronteerd met rouw en verlies. De laatste jaren is er een nieuwe visie op rouwen ontwikkeld: het duale procesmodel. Het gaat niet om loslaten en verwerken, maar eerder om een andere verbinding vinden met wat men verloren is.

 

Tijdens deze twee dagen krijg je meer inzicht in wat rouwen is. Je krijgt een antwoord op vragen zoals: wat is een normaal rouwproces en wat niet, hoe kan ik ondersteunend werken, welke reacties en emoties kan een rouwende uiten? We kijken ook naar een aantal werkvormen waarmee je het rouwproces kan begeleiden.

 

Deze korte training is geschikt voor iedereen die op de werkvloer met rouw en verlies in aanraking komt.

Voor wie?

Hulpverleners

Opleider

Ann Bilsen is therapeute in de Interactionele Vormgeving (IV) en gepassioneerd door mensen en door wat hen beweegt.  Sinds 2006 heeft ze een eigen praktijk in Lier, waar ze vooral werkt rond het begeleiden van trauma, rouw en verlies. Ze blijft zich hier continu in bijscholen. Naast haar praktijk werkt ze ook als trainer en coach in bedrijven. Ze is eveneens mentor en supervisor bij de vierjarige therapieopleiding in de Interactionele Vormgeving.

 

Wanneer?

Vrijdag 08/03/2024
10u - 17u
Vrijdag 22/03/2024
10u - 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze tweedaagse bedraagt:

230 euro

190 euro (voor studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden)

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.