Transpersoonlijk met de voeten op de grond

11/03/2024 - 18/03/2024 - 19/03/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

“Een rationele benadering van spiritualiteit”

 

We leven in een tijd waarin de wetenschap bijna de kerk van weleer geworden is. Het nieuwe dogma zeg maar! Een tijd waarin ook in de hulpverlening alles ‘evidence based’ moet zijn. Hoe kunnen we als hulpverleners nog werken met transpersoonlijke thema’s? Durven we er nog mee aan de slag? Staat spiritualiteit haaks op het wetenschappelijk dogma van deze moderne tijd? Indien we de transpersoonlijke thema’s links laten liggen, missen we dan niet iets wat onlosmakelijk verbonden is met ons mens-zijn?

Volgens mij is er een overkoepelend, verbindend kader, zonder te verzanden in magisch en mythisch denken. Er zijn zeer veel wegwijzers vanuit diverse stromingen, overtuigingen & inzichten. Vaak lijken ze te concurreren met mekaar. Maar als we er langer bij stilstaan wijzen ze misschien allemaal wel naar hetzelfde? Het is dat verbindend kader wat we tijdens de drie dagen trachten vorm te geven.

Het doel van deze cursus is jullie mee te nemen op een tocht van persoonlijke groei & zingeving. Met een sterke focus op bewustzijn & bewustzijnsgroei.

Het is mijn hoop dat deze cursus jullie kan inspireren om eens naar het leven te kijken vanuit deze bril. Laat het symbolisch de achtergrond zijn waarop je jouw persoonlijk proces en professioneel kader kan plaatsen.

We starten op dag één bij het effectieve begin van alles! We springen in het diep en staan stil bij de realiteit. We duiken samen doorheen een aantal theoretische kaders. Psychologie, Filosofie & Mystiek komen samen tot een concreet model. Zowel Westerse als Oosterse inzichten komen aan bod. Als rode draad ontmoeten we hier o.a. Ken Wilber. Voor zij die nu een lichte weerstand voelen opkomen, wees gerust: we gaan naar de essentie en trachten alles zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te houden. Met een glimlach gesteld: iets waar Wilber zelf niet altijd in uitblinkt volgens mij…

Doorheen de drie dagen ontvouwt zich een concreet pad van persoonlijke groei. Een pad dat ontstaan is uit de vraag: ‘waarom lijden we & is er mogelijk een einde aan?’.

Na de theorie duiken we meer in de praktijk. Bepaalde therapeutische methodieken worden aangereikt en soms wat anders ingezet dat initieel bedoeld. Misschien zijn sommige methodieken die je nu al gebruikt meer transpersoonlijk dan je wel denkt! Ook dat ontdekken we dan wel samen

Op de derde dag gaan we dan naar het pure transpersoonlijke deel. Hier botsen we misschien wel op de grenzen van ons eigen Ego? Op de grenzen van onze ratio? Hier wordt het misschien wel spannend!?

Een concreet beeld van ‘de weg’ anno 2024, zonder pretentie dat dit de enige weg zou zijn! Deze opleiding tracht een wegwijzer naar de deur te zijn. Erdoor stappen moet je uiteraard zelf doen!

Voor sommige mensen wekken transpersoonlijke thema’s weerstand op. Terwijl andere bijna opstijgen als het daarover gaat. Deze driedaagse tracht voor beide groepen bruikbaar te zijn. Voor de ene de link met ‘de hemel’, voor de andere de connectie met ‘de aarde’.

Zoals het hoort op de Educatieve Academie, dit alles met voldoende aandacht voor het ervaren in & door interactie.

Van harte welkom op deze existentiële zoektocht!

Uitermate geschikt voor alle zoekers, hulpverleners en zoekende hulpverleners.

 

Voor wie?

voor alle zoekers, hulpverleners en zoekende hulpverleners

Opleider

Yves Van der Auwera is, naast I.V.-therapeut met een eigen praktijk, een zoeker. Dit verklaart misschien wel zijn niet zo voor de hand liggend parcours. Een van de eerste kruispunten op zijn tocht was zijn basisopleiding Orthopedagogie. Waarna hij aan de slag ging in verschillende instellingen binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Door diverse gebeurtenissen ging zijn tocht, totaal andere richtingen en werelden uit. Eigen zaak, bedrijfsleven, nationaal en internationaal. Steeds op zoek naar meer, dieper, zingeving… . Al die ervaringen hebben hem een brede kijk op het leven gegeven. Tot hij op een van zijn kruispunten de, voor hem, juiste weg vond. Hij startte zijn vierjarige opleiding tot I.V.-therapeut. De passie was gevonden.

 

Wanneer?

Maandag 11/03/2024
10u - 17u
Maandag 18/03/2024
10u - 17u
Dinsdag 19/03/2024
10u - 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze training bedraagt :

345 euro

285 euro (voor studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden)

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.