Stress en burnout bekeken vanuit de nutritional psychology

28/03/2024 - 18/04/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Tijdens deze 2 online dagen leer je welke impact chronische stress kan hebben op de biochemische processen van ons lichaam. We zoomen in op de werking van de HPA-as en staan stil bij de bloedsuiker-bijnier-as. We leren hoe bloedsuikerstabilisatie ons kan helpen bij stemmingschommelingen en slaapproblemen. Ook de schildklier zal de revue passeren, evenals cholesterol, geslachtshormonen en neurotransmitters.

 

De bril vanuit Nutritional Psychology wordt gezien als een complementaire aanvulling van de reguliere behandeling. Dus zeker geen vervanging, maar wel een zeer belangrijke aanvulling. Al te vaak krijgen mensen medicatie aangeboden of jarenlange (psycho)therapie, terwijl de basis nog niet goed zit. En met de basis bedoelen we leefstijl en voeding, dit is als het ware ons fundament. Het zit dan ook helemaal onderaan in de behoeftepiramide van Maslow. En als dat niet goed zit, als we ons lichaam niet de nodige basisbehoeften voorzien, dan kan het niet herstellen.

 

In deze opleiding leren we hulpverleners deze basiskennis van hoe het menselijk lichaam werkt, welke gevolgen chronische stress kunnen hebben op ons lichaam, en hoe we mensen kunnen helpen hun uitgeput lichaam te laten herstellen.

 

Je gaat naar huis met praktische tips hoe je het herstelproces na chronische stress of burnout kan ondersteunen met behulp van voeding en leefstijl.

Voor wie?

Voor iedereen die interesse heeft in een brede, holistische bril op gezondheid.

Opleider

Sabrina Marx is klinisch psycholoog en IV-therapeut. Ze behaalde eveneens haar getuigschrift van pedagogische bekwaamheid in het volwassenenonderwijs.

Sabrina startte haar carrière binnen de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg. Sinds 2011 heeft ze een zelfstandige praktijk te Tongeren, die in 2018 uitgroeide tot een multidisciplinaire groepspraktijk.

Binnen EA is Sabrina actief als stafdocent binnen de 4-jarige therapeutenopleiding en geeft ze regelmatig korte trainingen.

Geïnspireerd door Wilber en Jung, verdiepte ze zich voornamelijk in de transpersoonlijke psychologie en het werken met dromen. Als zoekende ziel op reis in het boeiende avontuur dat het leven heet, houdt ze ervan als psychonaut de uitgestrekte domeinen van de menselijke psyche te verkennen.

Daarnaast heeft ze zich via diverse opleidingen bijgeschoold tot nutritional psychologist en darmtherapeut. Haar opgedane kennis en persoonlijke ervaring deelt ze graag met andere hulpverleners in de jaaropleiding Nutritional Psychology, waar de verbinding gelegd wordt naar voeding, leefstijl en the body-mind-connection.

 

Wanneer?

Donderdag 28/03/2024
10u - 17u
Donderdag 18/04/2024
10u - 17u

Waar?

ONLINE – Dit is een online opleiding. Deelnemers dienen over een eigen computer met camera en micro en internetverbinding te beschikken. Ze krijgen op voorhand de link naar het platform waarop de opleiding gegeven wordt. 

Investering

De investering voor deze training bedraagt :

230 euro

190 euro (voor studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden)

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.