Zingeving en posttraumatische groei

08/03/2024 - 09/03/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Focus on Emotion

Inhoud van de opleiding

In het eerste deel van deze workshop gaan we op experiëntiële wijze op zoek naar de ‘zin van mijn bestaan’. Focusing kan ons daarbij helpen om nog net iets verder te kunnen gaan in deze zoektocht dan wat we cognitief-cerebraal al weten. We maken tevens kennis met een stukje theorie en enkele relevante onderzoeksresultaten rond zingeving.In het tweede deel gaat het experiëntieel-existentieel avontuur verder en gaan we dieper in op wat posttraumatische groei precies inhoudt. Posttraumatische groei wordt gedefinieerd als de ervaring van positieve verandering die optreedt als resultaat van een ‘worsteling’ met sterk uitdagende levenscrisissen. Trauma wordt hier breed bekeken, zoals in: schokkende gebeurtenissen, oorlog, pandemie, ongeval, burn-out of andere existentiële crisissen. Ons narratief wordt disruptief onderbroken, alles komt op losse schroeven te staan. En…er ontstaan nieuwe groeimogelijkheden (als het goed is). We bekijken samen wat dit betekent voor ons eigen levensverhaal en voor het faciliteren van dergelijke groeiprocessen bij onze cliënten, op weg naar een (meer) zinvol leven.

Opleider

Claude Missiaen is klinisch psycholoog en cliëntgericht, existentieel en focusing-oriented therapeut. Hij heeft een eigen psychotherapiepraktijk en is staflid van de postgraduaatopleiding cliëntgerichte therapie van de KU Leuven.

 

Wanneer?

Vrijdag 08/03/2024
10u - 17u
Zaterdag 09/03/2024
10u - 17u

Waar?

De Binnentuin
Spoorwegstraat 8,
3370 Boutersem, België

Investering

De investering voor deze tweedaagse bedraagt 260 euro, koffie en thee inbegrepen

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden door te mailen naar secretariaat@focusonemotion.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.