Integratie hypnose in psychotherapie

08/11/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door VHYP

Inhoud van de opleiding

In tegenstelling tot stil en passief ervaren, kan therapie heel dynamisch verlopen en kunnen therapeutische veranderingen door ideo-motorische en ideo-sensorische reacties merkbaar zijn. Dan wordt het een heel creatief en beweeglijk proces dat tot nieuwe ervaringen leidt. In de workshop maak je kennis met en oefen je met specifieke inductie- en exploratie methoden met “hand - werkzaamheid”, waarbij ook intense mind/body connecties tot stand komen.

Je ontdekt hoe je deze methode kan inzetten voor exploratie en voor bepaalde psychische processen zoals loslaten, exploreren van nieuwe wegen, meer controle op symptomen.

Naast innerlijke resources, kan je ook via een ‘Generative Trance’ waarbij het bredere veld van hulpbronnen betrokken wordt, tot nieuwe oplossingen komen en je openstellen voor veranderingen in tegenstelling tot verkrampt vastzitten.

Als achtergrond voor het psychotherapeutisch werk doorloop ik met jullie de “cyclus” van psychotherapie waarin ook de link wordt gelegd met onderliggende neurobiologische factoren, functionele connectiviteit en hersenconsolidatieprocessen.

Leerdoelen

  • Het verschaffen van een specialisatietraining voor psychologen/psychiaters-psychotherapeuten voor het strategisch werken met hypnose binnen de context van psychotherapie.

  • Het onderbouwen van het psychotherapeutisch werk met ideo-dynamische processen om veranderingsprocessen op gang te brengen.

  • Het leren exploreren en werken met creatieve vormen van exploratie.

Methode

Theoretische informatie, literatuurpakket, slides met theoretisch overzicht en praktijk, werkschema’s, scripts voor oefeningen, dvd en live-demo interactie van en met deelnemers.


In supervisie-sessies krijg je de kans dit verder te integreren in je eigen praktijk.

Doelgroep

  • Degenen die de VHYP-basisopleiding voltooiden.
  • Deze module is verplicht voor het curriculum psychotherapie en facultatief voor andere curricula.

Opleider

Dr. Nicole Ruysschaert is psychiater-psychotherapeut, hypnosedeskundige, opleider en supervisor hypnose, Ericksoniaanse hypnose en psychotrauma. Zij is EMDR practitioner, solution-focused therapeute en CBT-therapeute. Zij is past-president van ESH en VHYP, bestuurslid van VHYP en ISH International Society of Hypnosis. Naast een langdurige ervaring in klinische praktijk, geeft ze opleidingen en supervisie in hypnose in binnen- en buitenland. Zij geeft op talrijke internationale congressen opleidingen, lezingen en workshops over hypnose, zowel in diverse Europese landen als ook in de USA, Canada, China en Iran.

Accreditatie

  • Accreditering voor artsen wordt aangevraagd.
  • Opleiding geaccrediteerd door de ABP-BVP.

Wanneer?

Vrijdag 08/11/2024
van 9.30u tot 17u

Waar?

UPC-KU Leuven
Leuvensesteenweg 517,
3070 Kortenberg, België

Investering

De investering bedraagt:

  • voor VHYP-leden 145 euro,
  • voor niet-VHYP leden 180 euro.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich aanmelden via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.