Kennismaking met schematherapie

23/03/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Academie Coaching en Counselling België

Inhoud van de opleiding

Tijdens deze dag zullen de basisbegrippen uit de schematherapie de revue passeren. Zo zal er tijdens de workshop stilgestaan worden bij wat schema’s zijn en hoe ze ontstaan, met aandacht voor de rol van emotionele basisbehoeftes hierbij. De copingstrategieën die er mede toe leiden dat schema’s blijven bestaan komen aan bod. Schemamodi worden besproken met een aantal voorbeelden. Verder krijg je een kleine inkijk in het therapeutisch proces.

Doorheen de dag zal je aangemoedigd worden om bij jezelf stil te staan en linken te leggen naar je eigen patronen.

Op het einde van de dag zal je notie hebben van wat schema’s en modi zijn en zal je misschien die van jezelf een beetje herkennen. Je zal meer weten of iemand die je in begeleiding hebt baat zou hebben met schematherapie zodat je kan doorverwijzen indien dit nodig is

 

Leerdoelen

De dag zelf is een kennismakingsdag met als doel:

- schematherapie te leren kennen

- vooral te leren herkennen wanneer je cliënten met specifieke, diepgaande issues, best kan doorsturen naar een schematherapeut.

 

Methode

Het wordt een ervaringsgerichte dag onder leiding van Adelheid Van Marcke.

Zij heeft een passie voor schematherapie en neemt jullie mee van 9 tot 17 u.

 

Voor wie?

Deze verdiepingsmodule is met name bedoeld voor studenten en oud-studenten van de Academie Coaching en Counselling of een andere vergelijkbare opleiding en is geschikt voor elke counsellor of coach die meer wil weten wat schematherapie kan betekenen.

 

Opleider

Adelheid Vanmarcke

"Meer dan 20 jaar werk ik als klinisch psycholoog in psychiatrische ziekenhuizen. Ergens halverwege startte ik mijn ambulante praktijk. Tijdens dit parcours merkte ik dat mijn hart uitgaat naar mensen met moeilijke levensverhalen, traumatische geschiedenissen en persoonlijkheidsstoornissen. Om meer te kunnen bieden voor deze mensen vulde ik de opleiding cognitieve gedragstherapie aan met opleiding schematherapie en psychotraumatherapie. Zowel in het ziekenhuis als ambulant werk ik, individueel en in groep, onder andere met schematherapie. Telkens een boeiende en uitdagende reis."

Adelheid Vanmarcke op Linkedin

 

Wanneer?

Zaterdag 23/03/2024
9u

Waar?

Campus Dr. Guislain
Fr. Ferrerlaan 88a,
9000 Gent, België

Investering

De investering bedraagt  € 145,-

Inschrijving

 

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via de website

Inschrijven

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.