Hypnose scripts op maat maken

14/06/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door VHYP

Inhoud van de opleiding

Scripts geven een houvast voor het werken met hypnose. Deze houvast blijkt nodig te zijn om de theorie daadwerkelijk in de praktijk te gaan toepassen. Wat is de structuur, wat zijn de ingrediënten van een script en hoe begin je daaraan? En wat als de hypnosesessie niet helemaal loopt zoals verwacht en hoe pas je je script dan op datzelfde moment flexibel aan, terwijl je gewoon in je eigen rust en overzicht blijft?

Aansluitend aan de basisopleiding en ook daarna blijkt er veel vraag te zijn naar scripts. En vaak wordt er dan b.v. op internet gezocht naar zo'n script. Hoe ga je na of dat script in orde is? En hoe pas je dat script dan aan waar nodig? Wat vertel je en vraag je na in het voorgesprek en hoe verwerk je daar al hypnotische suggesties in die het formele hypnosedeel faciliteren? Let op de metaforen die de patiënt zelf gebruikt en werk die eventueel vooraf uit om in de hypnose te gebruiken.

Welke inductiemethode kies je? Wat is het moment dat je besluit dat de inductie voldoende is en je overgaat naar het therapiedeel? Neem je hypnose op via audio of video voor de patiënten? Waar houd je dan allemaal rekening mee? Deze en andere vragen zullen in deze voortgezette training over ‘scripts maken’ aan bod komen.

Voorbereiding
1) Lezen van de ge-uploade informatie;
2) Eigen casuïstiek meenemen; en,
3) Je eigen vragen formuleren die opkomen bij dit thema.

Voor wie?

Degenen die de VHYP-basisopleiding reeds voltooiden. Deze module is verplicht voor de curricula hypnose bij psychotherapie en hypnose bij medische behandelingen en facultatief voor andere curricula.

Opleider

Riño Wong Chung is psychiater, sinds meer dan 15 jaar werkzaam met hypnose in psychiatrische settings, zowel in GGZ-instellingen als in eigen praktijk in België en Nederland. Hij was 5 jaar voorzitter van de VHYP en is opleider en supervisor in hypnose.

Wanneer?

Vrijdag 14/06/2024
9u30 tot 17u

Waar?

UPC KU Leuven
Leuvensesteenweg 517,
3070 Kortenberg, België

Investering

De investering bedraagt :

leden 145 euro
niet-leden 180 euro.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseeerd door Konnektit.

 

Voordat je je inschrijft, dien je je op de website eerst aan te melden voor goedkeuring account. Na goedkeuring kan u inschrijven via de website. Uw inschrijving is pas geldig na betaling van het verschuldigde bedrag.

Bijlages

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.