ACT: 5 daagse basistraining

12/09/2024 - 26/09/2024 - 10/10/2024 - 24/10/2024 - 07/11/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Centrum Oost Academy

Inhoud van de opleiding

ACT brengt ons in contact met datgene wat er echt toe doet in het grote geheel.

ACT biedt ons de mogelijkheid om een waardevol leven te creëren, waarbij we tegelijk effectief leren omgaan met de onvermijdelijke uitdagingen van het leven en de pijn en stress die daarbij komen kijken. 

Tijdens deze intensieve training verkennen we de fundamenten van ACT, met een focus op zowel acceptatie als toewijding. 

Dat wil zeggen dat we enerzijds dieper ingaan op de principes van aanvaarding van lastige gedachten en gevoelens die getriggerd worden door moeilijke situaties. Anderzijds op het bewust maken van persoonlijke waarden, om van daaruit acties te ondernemen die in lijn liggen met een betekenisvol leven. 

ACT is een ervaringsgerichte vorm van gedragstherapie.

We gaan leren door veel te oefenen. Toch heeft ACT ook een grondige theoretische onderbouwing en heeft het zich ontwikkeld tot een bewezen doeltreffende vorm van hulpverlening. 

Dit impliceert dat we ook dieper zullen ingaan op de theoretische aspecten. Zo begrijp je waarom je bepaalde oefeningen op een gegeven moment gebruikt en wat hun doel is.

Deze training bevordert zowel je professionele als je persoonlijke reflectie en groei.

Hierdoor is het niet alleen een professionele investering is, maar ook een kans voor persoonlijke ontwikkeling. 

Voor wie?

Deze training staat open voor psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychiaters en psychiatrisch verpleegkundigen.

Opleider

 

Deze training wordt gegeven door ACT-expert  Moniek Van Oss. 

Moniek heeft een praktijk voor psychotherapie en coaching in Tilburg. Zij is van oorsprong integratief therapeut en heeft zich vooral gespecialiseerd in ACT; Acceptatie en Commitment Therapie. Haar expertise in ACT heeft ze sinds 2014 opgebouwd in haar praktijk. Ze heeft diverse ACT- trainingen gevolgd en vrijwel alle online cursussen en Webinars van Russ Harris, een internationaal gerenommeerde ACT trainer en schrijver. Daarnaast geeft ze sinds 2015 door haarzelf ontwikkelde trainingen en supervisie.

 

 

De co-trainer is Annelies Harvent

Annelies is oprichter en coördinator van Centrum Oost Antwerpen & Centrum Oost Academy voor Professionals in de GGZ. Zij is o.a. opgeleid als integratief therapeut en heeft ondertussen al heel wat expertise opgebouwd als individueel- en relatietherapeut, als coach, als trainer en als supervisor. Naast haar werk in Centrum Oost, was zij o.a. aan de slag als studentenbegeleider aan de Universiteit Antwerpen, als preventiewerker suïcide bij CGG Andante, als individueel-en groepsbegeleider in de Sleutel en als zelfstandig trainer in communicatieve vaardigheden (Apple, Nike, Kbc, enz.). 

Wanneer?

Donderdag 12/09/2024
10u tot 17u15
Donderdag 26/09/2024
10u tot 17u15
Donderdag 10/10/2024
10u tot 17u15
Donderdag 24/10/2024
10 u tot 17u15
Donderdag 07/11/2024
10u tot 17u15

Waar?

Maison Nouveau Geel
Stationsstraat 57,
2440 Geel, België

Investering

De investering bedraagt 995 euro incl. BTW. Inclusief afgedrukte PowerPointpresentatie en drankjes tijdens de pauze. Bij deze training maken we gebruik van het boek van Russ Harris: ‘ACT in de praktijk. Een heldere en toegankelijke introductie op Acceptatie en commitmenttherapie.’ Dit boek kan je best aanschaffen voor de training begint.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit. 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link, of via annelies@centrumoost.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.