De ikigai van de hulpverlener

14/11/2024 - 28/11/2024 - 05/12/2024 - 12/12/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Centrum Oost Academy

Inhoud van de opleiding

Ikigai geeft antwoord op de vraag naar wat jij nodig hebt om te floreren.

Als hulpverlener zetten we ons eigen wezen in als instrument om een begeleiding aan te gaan. We hebben er dan ook alle baat bij om onszelf goed te leren kennen en het beste in onszelf naar boven halen. Het zal de kwaliteit van je interacties zeker doen toenemen! 

We creëren de nodige ruimte zodat je kan landen bij jezelf. We nemen de tijd om te ontdekken waar jouw ikigai te vinden is en hoe je die kunt inzetten om je welzijn te versterken en een positieve impact te creëren op je omgeving. 

Ikigai is een uitnodiging tot bewust en avontuurlijk leven. 

In dit traject duiken we samen de diepte in met inspirerende verhalen, speelse opdrachten, korte visualisaties en praktische tips en tricks die je leven zullen verrijken.  

Het doel van dit traject is tweeledig:

  • We ondersteunen je in het verkennen en integreren van je eigen ikigai. Dit proces zal je helpen op te floreren als hulpverlener én als mens. 
  • De methodieken die aan bod komen, kan je inzetten in je eigen begeleidingswerk om je cliënten of patiënten in contact te brengen met hun ikigai. 

 

Leerdoelen

  • Zelfbewustzijn: jezelf beter leren kennen als mens zorgt ervoor dat je ook een beter zicht krijgt op je troeven en aandachtspunten als hulpverlener.  
  • Levensvisie- en missie: je ontdekt waar jouw hart naar uitgaat, hoe je in je leven en werk wil staan en hoe je dit inzet voor je eigen welzijn en dat van anderen.   
  • Présence: je wordt aangemoedigd om je ruimte op gepaste wijze in te nemen door integer aanwezig te zijn bij jezelf en in je relaties.
  • Waarden: je verkent je diepste waarden zodat je jouw handelen hierop kan afstemmen. 
  • Overtuigingen: je neemt je beperkende overtuigingen onder de loep om deze om te zetten naar kracht. 
  • Levenslust: via spel en plezier maken we verbinding met onze levensvreugde. 

Voor wie?

Deze training staat open voor psychologen, therapeuten, coaches, counselors, psychiaters en verpleegkundigen.

Opleider

 

Deze training wordt gegeven door Annelies Harvent

Annelies is oprichter en coördinator van Centrum Oost Antwerpen & Centrum Oost Academy voor Professionals in de GGZ. Zij is o.a. opgeleid als integratief therapeut en heeft ondertussen al heel wat expertise opgebouwd als individueel- en relatietherapeut, als coach, als trainer en als supervisor. Naast haar werk in Centrum Oost, was zij o.a. aan de slag als studentenbegeleider aan de Universiteit Antwerpen, als preventiewerker suïcide bij CGG Andante, als individueel-en groepsbegeleider in de Sleutel en als zelfstandig trainer in communicatieve vaardigheden (Apple, Nike, Kbc, enz.). 

Wanneer?

Donderdag 14/11/2024
10u tot 16u
Donderdag 28/11/2024
10u tot 16u
Donderdag 05/12/2024
10u tot 16u
Donderdag 12/12/2024
10u tot 16u

Waar?

Maison Nouveau Geel
Stationsstraat 57,
2440 Geel, België

Investering

De investering bedraagt 665 euro incl. BTW. Inclusief werkboek en drankjes tijdens de pauze.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit. 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link, of via annelies@centrumoost.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.