Effectief werken met volwassen cliënten met autisme spectrum stoornis (ASS)

27/09/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Centrum Oost Academy

Inhoud van de opleiding

Als therapeut kom  je regelmatig in contact met mensen met angststoornissen, burn-out, depressie. Soms zit er achter deze psychische problemen een autismespectrum stoornis. In sommige gevallen werd deze reeds gediagnosticeerd, maar in veel gevallen ook niet. Hoe herken je hen? Hoe pak je de begeleiding het beste aan? Wat zijn de grote valkuilen voor zowel de therapeut als de cliënt?  

Je ontdekt de unieke belevingswereld van volwassenen met ASS en leert hoe je een ondersteunende begeleidingsrelatie kunt opbouwen die aansluit bij hun specifieke behoeften. 

Onze opleiding biedt diepgaande inzichten in de uitdagingen en mogelijkheden die volwassenen met ASS ervaren, met aandacht voor communicatie, sociale interactie en zelfregulatie. 

 

Leerdoelen

 

Je krijgt praktische handvatten en strategieën om je cliënten doeltreffend te ondersteunen in hun verhaal en hun ontwikkeling. Met deze training verhoog je jouw bewustzijn en scherp je jouw vaardigheden aan zodat je een verschil kunt maken in het leven van volwassenen met ASS. 

Voor wie?

Deze training staat open voor hulpverleners die volwassen mensen met ASS begeleiden.

Opleider

 

Deze training wordt gegeven door Wouter Dierckx. 

Wouter is een klinisch psycholoog gespecialiseerd in autisme, hoogbegaafdheid en neurodiversiteit. Zijn expertise omvat het werken met zowel jongeren als volwassenen die worstelen met een scala aan psychische uitdagingen, waaronder angststoornissen, sociale fobie, depressie, burn-out en obsessief-compulsieve stoornis (OCD). In het verleden werkte Wouter als klinisch psycholoog in het bijzonder secundair onderwijs, als GON-begeleider en ondersteuner in het reguliere onderwijs. Daarnaast heeft Wouter als individueel therapeut gewerkt voor Centrum Seefhoek en Senses. Verder heeft hij ook een verleden in de sportpsychologie, waar hij jonge talentvolle tennissers begeleidde.

Wanneer?

Vrijdag 27/09/2024
10u tot 17u

Waar?

Maison Nouveau Geel
Stationsstraat 57,
2440 Geel, België

Investering

De investering bedraagt 167 euro incl. BTW. Inclusief drankjes tijdens de pauze.  

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit. 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link, of via annelies@centrumoost.be

 

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.