De ‘erotische verbeelding’: op weg naar een authentieke seksuele zelf

10/09/2024 - 24/09/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

 

Je eigen, unieke seksualiteit is niet alleen een bron van plezier, maar ook één van zelfkennis en zelfexpressie. Het is een soort speelplaats waar je op een veilige , creatieve, opwindende manier vorm kan geven aan jezelf, en – in interactie – je partner de kans geeft om je te leren kennen, je kwetsbare, wilde, duistere kanten die je in het dagelijks leven liever niet laat zien. Het is daarom één van de meest ultieme manieren om te verbinden.

De deuren naar je eigen authentieke seksuele zelf zijn echter vaak geblokkeerd. Misschin heb je moeite met taal te vinden om je hierin uit te drukken, je ervaart schaamte en angst, of je hebt – o.a. door huidige culturele discours- weinig contact met wat je écht plezierig, opwindend én betekenisvol vindt,… .

Een van de sleutels naar je eigen authentieke seksuele zelf vind je in jouw seksuele fantasieën of erotische verbeelding. Deze fantasieën en beelden bevatten ‘een emotioneel en  psychologisch script’ over jezelf, dat zich aan je presenteert in gecodeerde, symbolische taal, een beetje zoals dromen dat doen.

In deze workshop, ga je op zoek naar de symbolische betekenis en de helende kwaliteiten van deze erotische verbeelding, en hoe deze verband houden met je hechtingsgeschiedenis, angsten, kwetsuren en verlangens. Je leert hoe erotische verbeelding een krachtige tool is om therapeutisch op (seksuele) zelf-ontdekking te gaan.

Voor wie?

Alle hulpverleners zijn welkom.

Opleider

 

Charlotte Benoot is klinisch seksuologe, I.V.-therapeut en relatietherapeut. Haar passie voor relaties en seksualiteit groeide toen ze aan de Vrije Universiteit Brussel onderzoek deed naar de seksualiteit en intimiteit bij koppels waarvan één van de partners ongeneeslijk ziek is. Ze doctoreerde in 2018 op het thema. De vele boeiende en kwetsbare gesprekken die ze had met koppels voor dit onderzoek inspireerden haar om het therapeutische veld te verkennen, waarbij ze naast de 4 jarige I.V.-opleiding ook een jaaropleiding partnerrelatietherapie (School4power, 2020) en de EFT ( Emotionally focused therapie) basis- en core-skillstraining (2022) volgde. Sinds enkele jaren kiest ze voluit voor de praktijk, en werkt ze dagelijks met koppels en individuen die worstelen met relationele en seksuele thema’s. Daarnaast geeft ze regelmatig lezingen rond het thema.

Wanneer?

Dinsdag 10/09/2024
van 10u tot 17 u, met 1 uur lunchpauze
Dinsdag 24/09/2024
van 10u tot 17u, met 1 uur lunchpauze

Waar?

Educatieve academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

Voor deze training betaal je 230 euro.

Studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden betalen 190 euro. 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.