Muziek en klank in therapie

30/09/2024 - 14/10/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

‘Music is a world within itself, it’s a language we all understand’ zingt Stevie Wonder. En met het nummer illustreert hij meteen ook de kracht die muziek in zich heeft… Ook in een therapeutisch kader kan muziek een dankbaar medium zijn om verbinding te maken tussen therapeut en cliënt. Van creatief zijn met de klanken van kosteloos waardevol materiaal tot musiceren met kleine en grotere instrumenten. Van muziek ervaren in je hele lijf tot er zelf mee aan de slag gaan. Dat kan, zonder enige muzikale voorkennis.

 

We reflecteren over wat muziek in jezelf teweeg brengt,  naartoe je uitgenodigd wordt of waarheen je geleid wordt.

 

We worden ons ook bewust van valkuilen en wat je beter niet doet met muziek(instrumenten) als je geen geschoold muziektherapeut bent. Een korte training die een non-verbaal, vaak  onontgonnen domein in de therapeutische setting aanboort.

 

Eigen instrumenten meenemen mag. Iedere deelnemer brengt een matje en één favoriete song/muziekstukje mee. Trek losse, gemakkelijke kleding aan.

Voor wie?

Hulpverleners

Opleider

Maia Van Landeghem begon haar carrière als therapeute met de opleiding tot Master in de muziektherapie in 1994. Na een aantal jaren in instellingen voor volwassenen met een beperking en volwassenen met autisme te werken, startte ze in 2007 haar eigen praktijk. Omdat sommige mensen geen aansluiting vonden via de muziek, wilde ze een breder kader kunnen bieden en specialiseerde ze bij in kindertherapie, creatieve werkvormen, zandspeltherapie en Rots en Water. Maia is op EA gastdocente in de Tweejarige opleiding integratieve kindertherapie en geeft regelmatig de Korte training ‘Muziek en klank in therapie’.

 

Wanneer?

Maandag 30/09/2024
van 10u tot 17u
Maandag 14/10/2024
van 10u tot 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze training bedraagt 230 euro. Studenten van de I.V.-opleiding en VVTIV-leden betalen 190 euro. 

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

 

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.