Als het impostersyndroom je in de weg staat

05/11/2024 - 19/11/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Ook als je geen last hebt van verlammende faalangst of een negatief zelfbeeld, kun je je op een aantal vlakken behoorlijk onzeker voelen. Soms slaat de onzekerheid juist keihard toe als alles eigenlijk goed meezit en je eigenlijk alleen maar tevreden zou moeten zijn over je werk, je relaties en de kansen die je krijgt…

“Ben ik wel zo goed bezig?” “Klopt het wel wat ik doe?” “Verdien ik dit compliment wel?” En vooral: “Dit moet vroeg of laat wel fout gaan” Of: “Ooit val ik door de mand, en wat dan?”

Als je (soms) last hebt van het impostersyndroom (= er (soms opeens) van overtuigd bent dat je vals speelt), heb je het moeilijk om jezelf en je potentieel echt in te zetten of te laten zien.

Niemand die het aan je merkt maar van pure onzekerheid ga je dan veel te veel of erg perfectionistisch werken of haak je juist te snel af en mis je kansen. Heel geniepig eist het impostersyndroom veel te veel van je autonoom zenuwstelsel en veroorzaakt het te veel stress.

Wat het impostersyndroom precies is en vooral hoe je op een gezondere manier met je onzekerheid kunt omgaan en er misschien zelfs van kunt afkomen, leer je in deze tweedaagse training.

 

Voor wie?

Therapeuten, hulp- en zorgverleners. 

Opleider

 

 

Annemie Willemse is psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving, supervisor en auteur. Ze werkt met cliënten vooral rond existentiële thema’s, relatie- en gezinsvragen en motivatieproblemen, onaangepast perfectionisme en burn-out. Daarnaast is ze ook auteur van verschillende boeken – in 2021 verscheen ‘Imposter!’ over het zogenoemde bedriegerssyndroom – en werkt ze als redacteur. Ze heeft een privépraktijk in Kapellen en is verbonden aan groepspraktijk Coherent in Antwerpen Centrum.

 

Wanneer?

Dinsdag 05/11/2024
van 10u tot 17u
Dinsdag 19/11/2024
van 10u tot 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze tweedaagse bedraagt 230 euro. Studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten betalen 190 euro.

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.