Schaamte en kwetsbaarheid

07/11/2024 - 08/11/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Schaamte is zelden de eerste hulpvraag van een cliënt maar ligt er heel vaak wel ergens onder verborgen of speelt in de relatie met de therapeut. Ze vormt vaak een harnas voor oorspronkelijke kwetsbaarheid, authentieke verlangens en diepe kwetsuren. Het is een schild dat ervoor zorgt dat we niet helemaal zichtbaar worden maar nét daardoor ook verbindingen niet aangaan, met onszelf, onze verlangens, met anderen, met het leven op zich.

 

In deze korte training werken we rond schaamte en kwetsbaarheid met creatieve, lichaamsgerichte en meditatieve werkvormen en onderzoeken met een systemische bril waar schaamte voor verbinding zorgt en hoe dit vorm krijgt op de stoel van cliënt én therapeut.

Voor wie?

Therapeuten, hulp- en zorgverleners. 

Opleider

 

Katrien Cassiers is docente binnen de vierjarige Therapieopleiding in de Interactionele Vormgeving. Ze is ook docente en vormgever van de Tweejarige Opleiding Integratieve Kindertherapie, de jaaropleidingen Integratieve Creatieve Opleiding, Creatieve Therapie met Medium Zand en Leren Werken met Familieopstellingen. Daarnaast geeft ze meerdere korte trainingen en is supervisor. Oorspronkelijk pedagogisch geschoold maakte ze in 2003 de overstap naar een praktijk voor individuele psychotherapie voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen. Als therapeute in de Interactionele Vormgeving krijgt het therapeutisch proces een unieke vorm in interactie met de cliënt. Onder andere bijkomende opleidingen, systemisch werken, systemische pedagogie, transpersoonlijke psychotherapie, mindfulness en compassie voor hulpverleners, brainspotten, somatic experience, heartfulness, theory u , meditatie , beeldhouwen en eigen kunstenaarschap maken deel uit van haar instrumentarium.

Wanneer?

Donderdag 07/11/2024
van 10u tot 17u
Vrijdag 08/11/2024
van 10u tot 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

De investering voor deze tweedaagse bedraagt 230 euro. Studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten betalen 190 euro.

 

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.