Lichaam in expressie

28/11/2024 - 29/11/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Twee dagen experimenteren we in deze korte training met wat we via ons lichaam in expressie brengen. Hoe beïnvloedt de innerlijke beweging onze lichaamsexpressie en omgekeerd? We observeren elkaar en ervaren zelf hoe deze processen zich voltrekken. Als therapeut/begeleider is lichaamsbewustzijn een belangrijk instrument. Via verschillende oefeningen verkennen we de mogelijkheden van dit instrument als expressiemiddel.

 

Ook gaan we met elkaar in interactie en onderzoeken we hoe we elkaar in beweging kunnen brengen.

De oefeningen doen ons stilstaan hoe we als mens met elkaar in dialoog zijn via lichaamsexpressie, ook op onbewust niveau.

Door hier bewuster van te worden, kunnen we in therapie/begeleiding deze dialoog gaan gebruiken, als bron van informatie, als vormgever in de therapeutische relatie, of als therapeutische interventie/techniek.

 

De oefeningen zijn geïnspireerd op drama- en bewegingsoefeningen, bedoeld om jezelf als therapeut/begeleider uit te dagen en bewust te worden van hoe jij beweegt in je lichaam in de ruimte en wat je tot uitdrukking brengt én om hierdoor alerter te zijn op wat je cliënt uitdrukt en hoe diens lichaam spreekt.

 

Voor therapeuten en hulpverleners of begeleiders van intermenselijke processen. Deze tweedaagse is zeker ook voor jou als je met jongeren werkt.

 

Trek makkelijk zittende kledij aan voor deze speelse doe-tweedaagse!

Voor wie?

Therapeuten, hulp- en zorgverleners. 

Opleider

 

Moïra Nauwens maakt deel uit van het docententeam van de Vierjarige Therapieopleiding Interactionele Vormgeving (I.V.) en van de Tweejarige Opleiding Integratieve Kindertherapie. Als I.V.-therapeut startte ze een eigen therapiepraktijk op in Antwerpen waar ze zowel individueel, met koppels, met gezinnen als met groepen werkt. Onderzoek naar de verbinding tussen creatief proces en therapeutisch proces in de therapeutische werkrelatie vormt een constante in haar werk met cliënten. Opleidingen en ervaringen als theatermaker, speler, docent woord- en podiumkunsten en pedagogisch coördinator legden voor haar de basis voor het begeleiden van intra- en intermenselijke processen zowel op therapeutisch, pedagogisch als op artistiek vlak. Ze werkte in de sociaal-culturele sector, in het kunstonderwijs en als kunstenaar. Ze werd als I.V.-therapeut erkend door de EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy).

 

Wanneer?

Donderdag 28/11/2024
van 10u tot 17u
Vrijdag 29/11/2024
van 10u tot 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

Voor deze opleiding betaal je 230 euro. Studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten betalen 190 euro.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit. 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.