Met middelenmisbruik omgaan in de hulpverlening

10/12/2024 - 17/12/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Deze tweedaagse opleiding biedt een praktische handleiding hoe je als hulpverlener met verslaving (zowel bij de gebruiker als bij zijn/haar omgeving) aan de slag kan. Hoe evolueert een gelegenheidsgebruiker naar afhankelijkheid en waarom is het zo moeilijk om deze progressie te stoppen.

 

Via verschillende modellen gaan we zien hoe het met de motivatie van de verslaafde zit en hoe de integratie van Interactionele Vormgeving en de Twaalf Stappen een antwoord kan bieden in de hulpverlening.

 

Voor wie?

Therapeuten, hulp- en zorgverleners. 

Opleider

 

Myriam Bruyninckx werkt sinds 2013 als Ervaringsdeskundig I.V.-therapeute middelenmisbruik in haar praktijk te Boom. Met ‘Nu ben ik het zat!’ een geanimeerde lezing/monoloog toert ze door Vlaanderen met als doel een ruim publiek vertrouwd te maken met alcoholisme. Ze geeft opleidingen aan verschillende bedrijven en organisaties rond verslaving. Met een cliënt schreef ze het boek ‘Drinkt u iets? Een onverbloemde kijk op verslaving en therapie’. In 2023 behaalde Myriam haar diploma als supervisor bij de Educatieve Academie.

Meer info over Myriam en haar werk vind je hier

 

Wanneer?

Dinsdag 10/12/2024
van 10u tot 17u
Dinsdag 17/12/2024
van 10u tot 17u

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

Voor deze tweedaagse betaal je 230 euro. Studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten betalen 190 euro.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich aanmelden via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.