Compassion Focused Therapy

13/12/2024 - 20/12/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

Compassie is een term die bij veel mensen, en zeker bij hulpverleners, beladen is. Het wordt soms tegenover empathie geplaatst als voorbeeld hoe het niet moet. Met deze training willen we jullie uitnodigen om  compassie, of ‘mededogen’ vanuit een ander perspectief te leren kennen, als een ‘zijnskwaliteit’ die we kunnen cultiveren om beter tot zelfacceptatie te komen, en tot acceptatie van omstandigheden die we niet kunnen controleren.

 

Compassietraining en CFT krijgen de laatste jaren veel aandacht in de wereld van de op mindfulness gebaseerde therapiestromingen, en niet zonder reden: uit recent onderzoek blijkt dat zelfcompassie het gevoel van emotioneel welzijn significant doet toenemen, terwijl stress, angst en depressie afnemen.

 

Deze korte training staat op zichzelf, maar kan ook een voorproefje zijn voor mensen die overwegen om de jaartraining ‘Mindfulness voor hulpverleners’ te volgen.

Voor wie?

Therapeuten, hulp- en zorgverleners, coaches.  

Opleider

 

Vanessa Kersemans is bachelor Toegepaste Psychologie en I.V.-therapeut. Ze werkt als vrijwillig therapeut bij Tejo (Therapeuten voor Jongeren) en als verbindingsbegeleider bij Touw (voor cliënten die het financieel moeilijk hebben), daarnaast is ze ook bestuurslid bij het VVTIV (Beroepsvereniging voor alle therapeuten in de Interactionele Vormgeving). Ze is naast psychotherapeut in bijberoep ook nog administratief bediende bij SD Worx.

Haar eindwerk voor de opleiding Interactionele Vormgeving, Learn to breath and come to you senses, was een eerste stap in het integreren van ademen en ademtechnieken in therapie. Dit smaakte naar meer en ondertussen bekwaamt ze zich verder als ademcoach door verschillende opleidingen te volgen zoals Hartcoherentie en de Beter Ademen Methode (BAM). Ze werd als I.V.-therapeut erkend door de EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy).

Wanneer?

Vrijdag 13/12/2024
van 10u00 tot 17u00
Vrijdag 20/12/2024
van 10u00 tot 17u00

Waar?

Educatieve Academie
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

Voor deze opleiding betaal je 230 euro. Studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten betalen 190 euro.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit. 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.