Vanuit wetenschappelijk onderzoek weten we dat een deskundig en uitgebreid neuropsychologisch onderzoek helpend is om een vroege diagnose te kunnen stellen. Maar ook helpend is om bijvoorbeeld het leervermogen, de zelfredzaamheid en de impulscontrole van iemand beter te kunnen inschatten.
De resultaten van dergelijk onderzoek worden vaak in een verslag gegoten, maar wat moet je daarna met zo’n verslag?
Hoe bespreek je de resultaten van een dergelijk onderzoek met de patiënt en/of de familie?
Hoe kan je als advocaat aan de hand van dergelijk verslag de belangen van jouw cliënt verdedigen?
Hoe kan een dergelijk verslag jou als magistraat helpen bij het vellen van een vonnis of arrest?
In deze vorming leer je meer over neuropsychologische testen.
Je leert
Deze opleiding is bedoeld voor ieder die met een neuropsychologisch verslag aan de slag wil gaan, maar het niet zelf dient af te nemen.
We denken hierbij aan (huis)artsen, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, (psychiatrische) verpleegkundigen, rechters, advocaten,…
Michaël Portzky is klinisch psycholoog, neuropsycholoog, gezondheidszorgpsycholoog, docent diagnostiek, op de rol erkend gerechtsexpert psychodiagnostiek, en auteur van alle Nederlandstalige vragenlijsten inzake veerkracht, het 'palliatieve pallet' en de boeken Veerkracht en Jongerenveerkracht. Hij is tevens een van de docenten binnen de IGO opleiding rond internering, waar hij al enkele jaren de module 'inleiding tot psychiatrische begrippen' geeft.
Accreditatie is aangevraagd voor
Inschrijven kan via deze link