Train the trainer - Hectic Harmony accreditering

06/09/2024 - 13/09/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door PM

Inhoud van de opleiding

De opleiding biedt een unieke en praktische benadering om stress en zelfzorg bespreekbaar te maken en te integreren in je professionele praktijk. Hectic Harmony is een bordspel dat spelers een stressvolle dag laat ervaren, waardoor ze leren stressoren te herkennen en gepast te reageren. Dit maakt het een waardevol hulpmiddel voor professionals die werken met cliënten die te maken hebben met stressgerelateerde uitdagingen.

 

 

  1. Innovatieve leermethode: Door middel van een avatar in een bordspel leren deelnemers op een interactieve en laagdrempelige manier over stressmanagement en zelfzorg. Dit maakt het makkelijker om persoonlijke thema’s toegankelijk en bespreekbaar te maken.
  2. Interactie en ervaring: In plaats van passieve theorie, ervaren deelnemers stress in een gecontroleerde omgeving, wat het leerproces versterkt.
  3. Sociaal Vangnet: De opleiding onderstreept het belang van sociale steun, wat cruciaal is in het effectief omgaan met stress.
  4. Praktische toepasbaarheid: De opleiding biedt concrete hulpmiddelen en technieken om stress te reguleren en optimale prestaties te bevorderen. De vaardigheden en kennis die je tijdens de opleiding opdoet, kun je direct toepassen in je eigen praktijk of binnen je netwerk. Dit zorgt voor een directe meerwaarde voor je cliënten en organisatie.
  5. Ondersteuning en materialen: Naast de opleiding ontvang je alle materialen en ondersteuning om Hectic Harmony succesvol te implementeren in je praktijk.

 

 

Hectic Harmony is niet alleen een opleiding of spel, maar een complete ervaring die je helpt om beter met stress om te gaan en je prestaties te optimaliseren. Of je nu stress ervaart in je privéleven of carrière, deze opleiding biedt waardevolle inzichten en praktische oplossingen voor individuen en teams.

Modules

Theoretische achtergrond – 6 september

Hectic Harmony is gebouwd op een stevig theoretisch fundament en jarenlange ervaring als psychologen en trainers. Fundamentele uitgangspunten zijn onder andere de window of tolerance, het bio-pyscho-sociaal model en de 5 veerkracht principes beschreven door Hobfoll et al. Tijdens deze module gaan we dieper in op de theoretische concepten waarop Hectic Harmony gebouwd is. Na afloop volgt een kennistest.

 

Commercieel model – 13 september

Tijdens deze module helpen we jullie met het in de markt zetten van Hectic Harmony. We hebben het o.a. over commerciële plannen en verkoopstips zodat jij een vliegende start kan maken van zodra die accreditatie binnen is!

 

Spelmechanismen – 13 september

Tijdens de module gaan we aan de slag met het spel! We leggen de regels uit en leren je hoe je de rol van spelbegeleider met glans kan vervullen. Tijdens deze module zal iedereen eens de rol van speler en spelbegeleider opnemen bij wijze van eindtest.

Methode

Hectic Harmony is sinds kort beschikbaar voor losse afname via PM en CrisisCare.eu, maar we bieden ook een licentie-optie aan. In dat geval worden derden geaccrediteerd zodat zij zélf met het spel aan de slag kunnen in hun eigen praktijk. In september organiseren we een open accreditering, specifiek gericht op individuen.

Voor wie?

Deze opleiding is specifiek gericht op

  • Professionals in de (geestelijke) gezondheidszorg zoals artsen, psychologen, psychotherapeuten, bemiddelaars, orthopedagogen, psychologisch consulenten, vertrouwenspersonen, seksuologen, coaches…

  • Trainers of coaches die opleiding geven in het kader van welzijn op het werk

  • Iedereen die in de organisatie te maken heeft met stressgerelateerde uitdagingen en op zoek is naar instrumenten om aan de slag te gaan met de basisbeginselen van stressmanagement.

Opleiders

Nils Vandenbroucke werkt als klinisch psycholoog en therapeut, gespecialiseerd in trauma en hulpverlening na traumatische gebeurtenissen.

Robbert Meulemeester werkt als senior adviseur en trainer, en heeft hij zich gespecialiseerd in acuut crisisadvies, strategische crisiscommunicatie, trainingen en oefeningen, processen voor crisisbeheer en spelsimulaties.

Wanneer?

Vrijdag 06/09/2024
13u - 17u
Vrijdag 13/09/2024
10u - 17u

Waar?

Rode Kruis West-Vlaanderen
Dirk Martensstraat 11,
8200 Sint-Andries, België

Investering

De investering bedraagt voor 2 jaar bedraagt € 3.328 (als professional in de (geestelijke) gezondheidszorg in een praktijk uitsluitend met particulieren).

Infomomenten

Twijfel je of deze opleiding iets voor jou is?

S​luit je dan eerst aan op een online infomoment op 11 juli of 12 augustus 2024.

Download hier de folder

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

 

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.