Supervisie met experiëntiële assistentie op een bedje van focusing

07/02/2025
Deze opleiding werd georganiseerd door Focus on Emotion

Inhoud van de opleiding

In een meerlagig gebeuren als supervisie willen we hier vooral de (vaak onderbenutte) experiëntiële dimensie in het licht brengen. Een focussende attitude tijdens supervisie brengt vaak verrassende, nieuwe ‘gevoelde inzichten’. We introduceren drie vormen van experiëntiële assistentie in groepssupervisie, er worden drie rollen verdeeld: de vertegenwoordiger van de cliënt (alsof de cliënt aanwezig is bij deze supervisie), het alter ego van de therapeut en de tijdsbewaker die elke 15 minuten het proces onderbreekt om de supervisant expliciet te laten stilstaan bij zijn/haar lichamelijk gevoelde betekenis.

 

Dit model van superviseren wordt toegelicht, met theorie en praktische voorbeelden. Je kan alvast een kijkje nemen in dit artikel: https://www.tpep.nl/zoeken/artikel/2461/

De kernbegrippen zijn:  Focusing, Nach-Erleben/Re-experiencing, Interactie-eerst-model (Gendlin).

De 3 vormen van experiëntiële assistentie worden aangebracht en vooral uitgeprobeerd in verschillende (op voorhand door deelnemers voorbereide) supervisies.

 

Deze workshop maakt deel uit van ons aanbod 'Accenten in supervisie'. Per gevolgde accentdag ontvang je een certificaat van deelneming voor 6 uur. Zo voldoe je na 4 dagen aan de voorwaarden van het 'erkenningstraject supervisor' voor de VVCEPC.

 

Leerdoelen

 

De supervisor leert meer oog te hebben voor de experiëntiële dimensie in supervisie, en leert dit materiaal ook aan te wenden in de supervisiesituatie.

Voor wie?

De opleiding richt zich naar psychotherapeuten en counselors met een experiëntiële opleiding die ook als supervisor werkzaam zijn.

Elke deelnemer krijgt na elke dag een certificaat van deelneming voor 6 uur; na 4 dagen hebt u een voldoende vormingspakket  in het licht van uw erkenningstraject als supervisor voor de VVCEPC.

Opleider

 

Claude Missiaen is psychotherapeut, trainer en supervisor in de experiëntele cliënt-centered therapie.

Wanneer?

Vrijdag 07/02/2025
van 9u30 tot 17u

Waar?

Romaanse Poort
Brusselsestraat 63,
3000 Leuven, België

Investering

Deze opleidingsdag kost  190 euro (maaltijd niet inbegrepen)

Inschrijving

Deze vorming wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Voor meer info en inschrijving: Claude.missiaen@telenet.be

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.