Accenten in supervisie - De sleutel tot succesvolle supervisie: fundamenten en essentiële vaardigheden

22/11/2024
Deze opleiding werd georganiseerd door Focus on Emotion

Inhoud van de opleiding

Deze workshop legt de fundamenten voor een effectief supervisietraject.

In het eerste deel onderzoeken we wat supervisie precies beoogt, welke vaardigheden van je huidig hulpverlenerschap je daarbij al kan inzetten en waar je ontwikkelingsnoden als supervisor nog liggen. We bekijken waarin supervisie anders is dan therapie, dan vorming, dan werkbegeleiding. Vervolgens staan we stil bij de manier waarop je je eerste supervisie vorm kan geven, zodanig dat je een goede basis legt voor een waardevol supervisietraject. 

Het is soms niet eenvoudig om te kiezen op welk thema je als supervisor moet ingaan, noch is het altijd vanzelfsprekend om te bepalen welke manier van interveniëren het best aansluit bij de noden van je supervisant. In de namiddag bied ik je een helder kader aan, dat jou houvast kan geven voor je handelen in je supervisies. We gaan vervolgens zelf aan de slag met de theorie tijdens een rollenspel.

 

Methode

 

Je maakt je het aangeboden theoretisch kader eigen middels experiëntiële oefeningen, rollenspel en levendige groepsgesprekken. 

Voor wie?

De workshop richt zich tot hulpverleners die een volgende stap willen zetten in hun ontwikkelingstraject: het begeleiden van collega-hulpverleners in hun verdere professionalisering. Ook voor ervaren supervisoren is de workshop een meerwaarde. Het ijken van hun huidige supervisie-praktijk tegenover “good practice” biedt de gelegenheid om de actuele supervisie aanpak verder bij te stellen. 

 

Iedere deelnemer krijgt na elke dag een certificaat van deelneming voor 6 uur; na 4 dagen hebt u een voldoende vormingspakket  in het licht van uw erkenningstraject als supervisor voor de VVCEPC.

Opleider

 

Sigrid Vandepitte is klinisch psycholoog, cliëntgericht psychotherapeut en EMDR therapeut, gespecialiseerd in de behandeling van stress-gerelateerde moeilijkheden.

Naast het werken met cliënten, is ze al geruime tijd supervisor voor psychologen en psychotherapeuten in opleiding. 

Als docent en staflid stond ze mee aan de wieg van de “Opleiding tot Supervisor” aan de Universiteit Antwerpen. Tevens is ze redactielid van het Tijdschrift Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie.

Wanneer?

Vrijdag 22/11/2024
van 9u30 tot 17u

Waar?

Buurthuis UNIK
Fransenplaats 1,
2018 Antwerpen, België

Investering

Deze workshop kost 190 euro (maaltijd niet inbegrepen)

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Voor meer informatie en inschrijving: sigrid@sigridvandepitte.com

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.