Hypnose-scripts 'op maat' maken

16/12/2022
Deze opleiding werd georganiseerd door VHYP

Inhoud van de opleiding

Scripts geven een houvast voor het werken met hypnose. Deze houvast blijkt nodig te zijn om de theorie daadwerkelijk in de praktijk te gaan toepassen. Wat is de structuur, wat zijn de ingrediënten van een script en hoe begin je daaraan? En wat als de hypnosesessie niet helemaal loopt zoals verwacht en hoe pas je je script dan op datzelfde moment flexibel aan, terwijl je gewoon in je eigen rust en overzicht blijft?

Aansluitend aan de basisopleiding en ook daarna blijkt er veel vraag te zijn naar scripts. En vaak wordt er dan b.v. op internet gezocht naar zo'n script. Hoe ga je na of dat script in orde is? En hoe pas je dat script dan aan waar nodig? Wat vertel je en vraag je na in het voorgesprek en hoe verwerk je daar al hypnotische suggesties in die het formele hypnosedeel faciliteren? Let op de metaforen die de patiënt zelf gebruikt en werk die eventueel vooraf uit om in de hypnose te gebruiken.

Welke inductiemethode kies je? Wat is het moment dat je besluit dat de inductie voldoende is en je overgaat naar het therapiedeel? Neem je hypnose op via audio of video voor de patiënten? Waar houd je dan allemaal rekening mee? Deze en andere vragen zullen in deze voortgezette training over ‘scripts maken’ aan bod komen.

Doelgroep

Degenen die de VHYP-basisopleiding reeds voltooiden. Deze module is verplicht voor de curricula hypnose bij psychotherapie en hypnose bij medische behandelingen en facultatief voor andere curricula.

Voorbereiding

 • Lezen van de ge-uploade informatie;
 • Eigen casuïstiek meenemen; en,
 • Je eigen vragen formuleren die opkomen bij dit thema.

Leerdoelen

Na deze vervolgmodule

 • ben je in staat effectieve hypnosescripts voor uw patiënten (op maat) te maken
  • die flexibel zijn zodat je creatief kan meebewegen in het verloop van de hypnosesessie
  • die passen bij de patiënt, bij de context en bij je eigen ‘hypnosestijl’
  • waarbij je gebruik maakt van o.a. metaforen en positief taalgebruik
 • heb je meerdere direct bruikbare basisstructuren voor hypnosescripts die je dan op maat kan maken
 • heb je meer zelfvertrouwen om met hypnose te werken.

Opleider

Riño Wong Chung is psychiater en heeft meer dan 15 jaar ervaring met het gebruik van hypnose in psychotherapeutische settings, zowel in GGZ-instellingen als in eigen praktijk in België en Nederland. Hij was een 5-tal jaar voorzitter van de VHYP en is nu bestuurslid, opleider en supervisor.

Waar?

UPC Congrescentrum
Leuvensesteenweg 517,
3070 Kortenberg, België

Wanneer?

Vrijdag 16/12/2022
van 9u30 tot 17u

Investering

 • VHYP-Leden 120 euro
 • niet-VHYP leden 150 euro

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.