Systemisch werk binnen de individuele setting

12/12/2022 - 19/12/2022
Deze opleiding werd georganiseerd door Educatieve Academie

Inhoud van de opleiding

“Uit het verborgene komt de waarheid naar boven.”

 

Sinds Bert Hellinger het werken met opstellingen lanceerde, heeft deze techniek meer dan voldoende zijn diensten bewezen, ook bij individuele begeleidingen. Binnen de integratieve therapie is systemisch opstellingswerk zo goed als onmisbaar geworden. Een eenvoudige constellatie met figuurtjes of sjablonen geeft een ruimer inzicht en draagt dikwijls de oplossing in zich. Met andere woorden, de verborgen dynamiek van het systeem komt vrij en er kan beweging komen.

 

Na een korte theoretische schets gaan we aan de hand van ervaringsgerichte oefeningen meteen aan de slag met de verkenning van en het contact met het ‘wetende veld’. Er wordt gewerkt met de thema’s en vragen aangebracht door de deelnemers. We zullen gebruik maken van verschillende technieken (popjes, sjablonen, verbeelding…). De bedoeling is dat iedereen zijn of haar specifieke werkwijze ontdekt en integreert om achteraf binnen de individuele setting te gebruiken.

Doelgroep

  • Therapeuten
  • Hulpverleners
  • Zorgverleners

Opleider

Marco Alibertis is docent binnen het postgraduaat Psychotherapie in de Interactionele Vormgeving en de Jaartraining Integratieve Koppeltherapie.Hij studeerde orthopedagogie en gezinswetenschappen en genoot verder o.m. de opleidingen Interactionele Vormgeving, EFT en diverse trainingen rond intrafamiliaal geweld, echtscheidingsproblematiek en nieuw samengestelde gezinnen. Beroepsmatig is hij naast de therapiepraktijk in het verleden actief geweest in de gehandicaptensector, en de laatste jaren in het Algemeen Welzijnswerk, meer bepaald in de Bezoekruimte, waar hij (ex-)gezinnen begeleidde bij een verbroken of verstoord ouder-kind contact.

Wanneer?

Maandag 12/12/2022
van 10u tot 17u
Maandag 19/12/2022
van 10u tot 17u

Waar?

Educatieve Academie vzw
Patriottenstraat 35,
2600 Berchem, België

Investering

215 EURO

(voorschot 50 euro + 165 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

 

Voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten: 180 EURO

(voorschot 50 euro + 130 euro ten laatste 2 weken voor aanvang)

Meer info

 Meer info vind je hier.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via deze link.

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.