Groepsupervisie op zaterdag (VOORMIDDAG)

14/01/2023 - 11/02/2023 - 11/03/2023 - 06/05/2023 - 17/06/2023
Deze opleiding werd georganiseerd door Liesbet Plissart

Inhoud van de opleiding

Groep-supervisie is als een mini-leergemeenschap waarin de leden kunnen profiteren van de verzamelde wijsheid van de groep. Elke supervisiegroep ontwikkelt zijn eigen cultuur en eigenzinnige manier om het proces te organiseren.

 

Liesbet Plissart: “Als supervisor zie ik het als mijn taak om de diversiteit aan kennis en ervaring die elk lid in de groep inbrengt te eren en mensen aan te moedigen dit te delen met andere aanwezigen. Ik verwelkom deze bijdragen en integreer ze in het voortdurende leven van de groep. Wanneer we elk onszelf mogen zijn, rust en aarding krijgen voor zelfontplooiing en groei, en we door uitwisseling een frisse blik blijven behouden, is groep-supervisie een echt feest!”

 

Net als bij de psychotherapie-sessies met cliënten, gaan we in de supervisie-groep niet uit van ‘zo moet het’. Antwoorden komen in het leven niet afgebakken aanwaaien. Ze ontstaan, komen geleidelijk bovendrijven. Als supervisor ben ik aanwezig, zowel in de groep als in meta-perspectief om mij kritisch te bezinnen op de geval-besprekingen en groepsthema’s in juiste banen te leiden. De leidraad hierbij is steeds de reflectie over de vraag of ons handelen leidt tot goede zorg. Waar nodig en relevant krijg je heldere theoretische kaders aangeboden.

Leerdoelen

 • Jouw creativiteit wordt gestimuleerd.
 • Je wordt je meer bewust van jouw methodologische referentiekaders; wat impliciet was, wordt expliciet. Je vergroot je bewustzijn van wat je doet en waarom je het doet.
 • Je gaat je persoonlijke stijl als psychotherapeut finetunen en ervaart meer coherentie.
 • Je ervaart een grotere autonomie, verantwoordelijkheid en vrijheid. 
 • Je verhoogt je competentie.
 • De flexibiliteit waarmee je jezelf inzet in de therapeutische relatie vergroot.

Doelgroep

 • Je bent integratief psychotherapeut of je wil leren hoe je bijkomende opleidingen die je volgde of modellen die leerde, kan integreren tot een levende praktijk.
 • Je bent open-minded en geïnteresseerd in verschillende benaderingen en theoretische modellen die je competentie en effectiviteit kunnen vergroten.
 • Om te kunnen deelnemen dien je afgestudeerd of bijna afgestudeerd te zijn aan een erkend opleidingsinstituut. 

Methode

Mogelijke werkvormen:

 • gevalsbespreking
 • uitdieping van een thema
 • teaching
 • oefenen met een specifieke werkvorm

Opleider

Liesbet Plissart is integratief psychotherapeut, houder van ECP en ECIP. Ze is werkzaam als psychotherapeut sedert 1998. Als psychotherapeut werkte ze in verschillende settings. Ze specialiseerde zich in het begeleiden van interculturele koppels. Sedert 2012 is ze Primary Supervisor voor de opleiding MSc Integrative Psychotherapy van het Metanoia Institute in Londen. (https://www.metanoia.ac.uk/programmes/psychotherapy/msc-in-integrative-psychotherapy/)

Die ervaring wordt sinds jaar en dag gevoed door studie van state-of-the-art onderzoek inzake psychotherapie vanuit diverse benaderingen. De voorbije jaren specialiseerde zij zich voornamelijk in de bijdragen van de Neurobiologie voor psychotherapie en in het bijzonder de Interpersoonlijke Neurobiologie (Dan Siegel).

Wanneer?

Zaterdag 14/01/2023
van 9.30u tot 12.30u
Zaterdag 11/02/2023
van 9.30u tot 12.30u
Zaterdag 11/03/2023
van 9.30u tot 12.30u
Zaterdag 06/05/2023
van 9.30u tot 12.30u
Zaterdag 17/06/2023
van 9.30u tot 12.30u

Waar?

Babelomstraat 7,
3320 Hoegaarden, België

Investering

520 Euro

Meer info

In de veiligheid van een vaste groep komen we elke maand samen.

 

Max 3 deelnemers. Stel zelf een groep samen of vervoeg een bestaande groep

 

Meer info vind je hier.

Inschrijving

Deze opleiding wordt niet georganiseerd door Konnektit.

Wie interesse heeft in deze opleiding, kan zich rechtstreeks aanmelden via www.brussels-psychotherapy.be of via mail: Lplissart@gmail.com.

 

Aarzel niet om Liesbet te bellen indien je nog vragen hebt: 0485 11 09 04

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.