Mastermind voor starters

31/01/2023 ...
Deze opleiding werd georganiseerd door Konnektit

Wat is een mastermind?

Heb jij wel eens nood aan een klankbord als het gaat om het runnen van een eigen praktijk?

Zijn er voor jou als starter uitdagingen waarover jij graag eens van gedachten zou wisselen met collega’s?

Neem dan deel aan onze mastermindgroep voor starters.

 

Een mastermind is een groep zelfstandige collega’s die elkaar adviseert, ondersteunt, inspireert en motiveert. Je deelt ideeën of ondersteunt elkaar in praktische zin. De positieve energie en het enthousiasme van een mastermind geven jou en je praktijk een enorme boost. Het zorgt ervoor dat je in de actiestand komt en stappen gaat maken.

 

Als deelnemer aan een mastermindgroep deel je de uitdagingen en obstakels waar je tegenaan loopt als zelfstandige. Tijdens de bijeenkomsten ondersteunen de deelnemers elkaar door vragen te stellen, feedback te geven, kennis en ervaringen te delen. 

 

Door de kennis en energie samen te leggen met collega’s creëer je een sterker geheel. Of nog simpeler gezegd: 1 + 1 = 3. Want het is niet omdat je zelfstandig bent, dat je alles alleen hoeft te doen.

Waarom deelnemen aan een mastermind?

Je spart met gelijkgestemde collega’s.

Het ondernemerschap is vaak best eenzaam…

Je hebt veel uitdagingen te overwinnen, veel ballen in de lucht te houden en niet al je vrienden en familieleden kunnen mee in jouw struggles, overwegingen, ambities en overwinningen.

Daar heb je gelijkgestemde collega’s voor nodig!

 

Deelnemen aan een mastermind betekent ook dat je uitgedaagd wordt om de afspraken die je maakt (met jezelf) ook na te leven.

 

Een mastermind biedt jou de kans om te werken aan je praktijk, vooruit te kijken en een plan te maken. Het is dus ook een stok achter de deur om te werken aan je praktijk, en niet alleen in je praktijk. 

Hoe werkt een Konnektit mastermindgroep?

Een mastermindgroep is een gesloten groep en telt maximaal 6 leden.

 

Op basis van het aantal kandidaten zal de groep zo samengesteld worden dat er een veilige context ontstaat om met elkaar van gedachten te wisselen. Zo waken we er bijvoorbeeld over dat je niet met je collega uit dezelfde straat in 1 groep zit.

 

Tijdens een mastermindsessie worden volgende ‘spelregels’ gevolgd:

  • Je engageert je voor een half jaar waarin 6 bijeenkomsten van telkens 2u plaats vinden. Dit gebeurt online.
  • Elke bijeenkomst krijg jij de ruimte om jouw vragen / problemen voor te leggen aan de groep
  • Je haalt eruit, wat je erin stopt.
  • Sonja Delbeecke begeleidt als moderator alles in goeie banen. Zij is zelf sinds 2005 actief als zelfstandige en ze wil haar expertise en netwerk gebruiken om de mastermindgroepen te begeleiden en waardevolle input te leveren. 

 

Tijdens elke mastermind staan volgende zaken op het programma:  

  • Highlights doornemen: elke deelnemer deelt wat goed ging (sinds de laatste sessie) en wat de successen zijn. Ook negatieve aspecten worden hier meegenomen.
  • Hot seat: elke deelnemer neemt na elkaar plaats op de ‘hot seat’ en deelt een actueel probleem met de groep waar hij op dit moment mee worstelt. De andere deelnemers haken hierop in met feedback en tips om het probleem aan te pakken.
  • Eigen doelen en aanpak voor de komende periode op papier zetten en inplannen.

 

Voor wie?

Ben je van plan om te starten als zelfstandig hulpverlener of ben je maximum 1 jaar actief als zelfstandige dan is deze mastermind iets voor jou.

Waar?

Via zoom

Begeleider

Sonja Delbeecke heeft sinds 2005 een praktijk als psychotherapeute / bemiddelaar in familiezaken (Dialoog Ieper). Daarnaast is ze zaakvoerder van Konnektit en ondersteunt ze hulpverleners zowel op inhoudelijk vlak als op vlak van ondernemen.

Wanneer?

Dinsdag 31/01/2023
19u - 21u
Dinsdag 28/02/2023
19u - 21u
Dinsdag 28/03/2023
19u - 21u
Dinsdag 25/04/2023
19u - 21u
Dinsdag 30/05/2023
19u - 21u
Dinsdag 27/06/2023
19u - 21u

Investering

Ja, deelnemen aan een mastermindgroep is een investering, zowel in tijd als in geld. Maar wedden dat de deelname je ontzettend veel zal bijbrengen...

 

Voor 6 maanden deelname aan de mastermindgroep starters bedraagt de investering

  • voor niet-leden: 333 euro excl. btw
  • voor Konnektit basic leden: 315 euro excl. btw
  • voor Konnektit plus leden: 300 euro excl. btw.

 

Voor masterminds is het niet mogelijk om de KMO-portefeuille te gebruiken.

Ontdek onze andere mastemindgroepen

Ben je al langer dan 1 jaar actief als zelfstandige, dan kan je deelnemen aan onze mastermind voor ambitieuze hulpverleners. Lees meer

 

Ben je coördinator van een groepspraktijk, dan kan je deelnemen aan onze mastermind voor praktijkhouders. Lees meer

 

Passen de voorgestelde data niet, maar heb je wel interesse in 1 van onze mastermindgroepen, laat dit dan weten via sonja@konnektit.be. Van zodra er voldoende kandidaten zijn, stellen we een nieuwe groep samen.

Inschrijven

Om jou beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als je verder surft op deze website ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.